Jump to content

BMF

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BMF

  1. Her er et eksempel på 7,92 skutt i 30 - 06 kammer. http://digitaltmuseum.no/011022715313
  2. BMF

    Låskasse Krag

    Her er en bra tråd om emnet: viewtopic.php?f=14&t=58566&hilit=krag+sprekk
  3. Inni skaftet er det en kanal der pussestokken på geværet går inn når bajonetten er montert. Hullet du spør om er rett og slett der for at rusk og skitt skal komme ut, og ikke tette igjen kanalen.
  4. Ja, de lagde stokker,reimer,pussestokker, kornbeskyttere osv. K98k var jo brukt av HV til langt innpå 70 tallet, og HV ungdommen hadde de til 1995. Har sett Kongsberg stokker med både flate og dype kolbekapper.
  5. Deerkiller: Da er jeg med. Takker så mye. Takk til Bobby og dere andre også. Da har jeg et godt utgangspunkt å starte på.
  6. Takker for svar... Men jeg får ikke helt regnestykket ditt til å gå opp. Jeg har ladeboken utg. 7., og i følge den er: 2 grain under max for 150 gr. kule : 57 gr. Max kruttvekt for 165gr. kule : 56 gr. 1 - 2 gr. over max for 150 gr. kule : 60 - 61 gr. Hvis jeg starter 2 grain under max for 150gr kula, så har jeg jo allerede passert max for 165grs. Og kan man uten videre bruke data for 150gr. kule til 155gr. kule? Jeg er ikke interesert i max hastighet, skal bare ha ammo til trening. Det eneste kruttet jeg har er Norma 204, og de eneste kulene er Nosler custom competition HPBT 155gr. Som sagt så er dette de første patronene jeg lader. Hvordan finner dere start + max ladning for 155gr. kule, hvis dere bare har data for 150 og 165 gr? Jeg har også litt plunder med kuleisetterdia. Det virker som om den er for dyp. Hylsene mine er nøyaktig 63 mm lange, men dia treffer hylseholderen før den begynner å lage krymp.
  7. Hei Jeg er helt blodfersk som hjemmelader, så jeg har et kjapt spørsmål her. Jeg skal lade 30-06 patroner. Har Nosler hpbt 155 grs. kuler og Norma 204 krutt. I ladebokens utg. 6 er det data for 150 grs. kule, så hopper det opp til 165 grs. Samme på Normas webside. Har også sjekket Noslers webside, men der har de ikke data for Norma krutt. I ladeboken står det f.eks : 150grs. kule / Norma 204, Ladevekt 57 grs. 165grs. kule / Norma 204, Ladevekt 54 grs. Er det da sånn at 155 grs. og 160 grs. kuler gir ladevekter på henholdsvis 56 og 55 grs? Jeg har tatt vare på alle mine engangsskutte hylser, og har de sortert etter hvilket gevær de er skutt i. Jeg har i første omgang bare Lee collet dies, og tenkte å bare halspresse hylsene første gangen(e). Har nå halspresset 32 hylser. De går helt glatt i kammeret før pressinga også, så jeg har bare presset halsen slik at kula sitter godt. Har hylser fra Norma jaktmatch. Jeg trenger bare en liten dytt i riktig retning her, så er jeg i gang. På forhånd takk.
  8. Hello Your rifle is not a M 59 made at Kongsberg, but a private rebuild. Maybe done by a gunsmith, or a handy shooter. The M59 was a pretty expencive rifle, so some converted their K98k's to M59 specs. Your's have the stock cut down, Kongsberg F/S diopter and a Kongsberg heavy target barrel installed. All the parts to make the conversion could be purchased from Kongsberg. The stock is correct in this case, but Kongsberg stocks could also be bought if you wanted to spend some more money. This kind of rebuild was very popular with the Krags, and many brands of stocks and diopters were allowed in the shooting organization. For the Mauser options were more limited. How long should that handguard be? I have one that looks like oversized K98k handguard. Not sure what it belongs to. http://en.wikipedia.org/wiki/Mauser_M59
  9. Errorjack : Det er samme skalaen på over og undersiden. Poenget var at man lettere kunne stille siktet fra liggende stilling, uten å måtte løfte hodet for å se oversiden av siktet. En fordel når blinken skyter tilbake.
  10. Med den teksten på børsa di, så er den laget før krigen, og ikke overhalt av kommunistene etter krigen heller. Jugoslavene var ivrige på å slipe bort gammel merking og sette på ny.
  11. Vanskelig å si. M24 eller Model 1924 det er jo samme geværet. Bare produsert på forskjellige fabrikker (FN eller i Kragujevac). M24 / 1924 modellen har førkrigs jugoslavisk merking og våpenskjold, mens M24/47 og senere versjoner har fått disse slipt bort og erstattet med tidsriktige kommunistiske merkinger etter krigen. Disse Mauserne hadde vel også litt kortere låskasse enn standard M98 Mausere.
  12. Du har nok en jugoslavisk M-24. Har den sånne merkinger som på denne linken? http://www.marstar.ca/Y-E-24+.htm
×
×
  • Create New...