Jump to content

LadaThomas

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

About LadaThomas

  • Birthday 03/30/1999

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LadaThomas's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg bruker Raufoss ammo som er ladet spesielt for Krag. Bare å sende en mail til DFS og så sender de til deg i posten.
  2. Prøver med noen av produktene som er nevnt her så får jeg se hva som fungerer best. Rifla skal brukes til stang så det må holde noen skudd.
  3. Jeg har hørt av eldre skyttere at de smurte sluttstykke på Kragen med hjortetalg og at det fungerte bra. Jeg finner ingen steder som selger det. Er det noen som vet hvor?
  4. Det folk ikke husker er at et våpen ikke er farlig før det er ladet og det står et menneske bak det med fingeren på avtrekkeren. Jeg driver med DFS skyting og prøvde å få til å ha med meg klassen på skytebanen i våres. Men det ble ikke noe til da vi måtte søke politi for å skyte 6,5. Nå har jeg byttet lag og skal prøve igjen. Mange av guttene i klassen har faktisk aldri sett et ekte våpen. Når jeg drar frem Saueren, Kragen eller hva det nå skulle være av fungerende og plomberte våpen lyser det opp i øynene deres. Første gnag jeg så et våpen var jeg 2-3 år. Jeg så da Ag3, hagler, rifler og pistoler hos onkelen min. Jeg tror i hvert fall det at hvis barn får skyte litt med våpen fra de er små så har de ikke så mye å være redd for når de hører om bevæpnede ran og folk på gata med våpen.
  5. Det du må passe på er om låskassa er utslitt. Ta er svart tusj og tegn bak på låsklakkene og bak hevarmen og ta noen ladegrep. Hvis tusjen slites bort på klakkene og/eller på hevarmen er kassa utslitt. Da må du gå kraftig ned på ladning og bare bruke den til koseskyting. Det tyder da på at den har gått ganske mange tusen skudd. Jeg må gjøre det med min da låskasse er utslitt.
  6. Jeg får høre litt rundt om noen har før jeg eventuelt kjøper en ny børse.
  7. Jeg har fått Kragen min vurdert av en børsemaker og han sa at låskassa er utslitt. Sluttstykke ligger på. Er det noen som vet om det går an å få tak i ny låskasse eller om det ligger noen på lager et eller annet sted?
  8. LadaThomas

    Steyr Krag J.

    Jeg har nå anskaffet en Krag J. som skal brukes på felt, stang og stuper. Den ble kjøpt av Åse Moa for 1000 kr. Jeg har demontert sluttstykke og rengjort det og smurt opp. Pusset løpet og låskassa. Så skal jeg ta den med til børsemaker og få sjekket den ordentlig. Det er visstnok ikke noe farlig å skyte med den og den fungerte fint når jeg prøveskjøt den i mai. Det er ikke noe serienummer på ladearmen, er det noe spesielt for Steyr? Det er merket en S et annet sted på den. Mye svart gugge her. LS i 93 var det siste LS denne børsa ble brukt på. Jeg lurer litt på hva disse skruehullene er til. Jeg har sett litt på Google og det ser ut som om de kan være til et kikkertsikte. Innspill og info tas imot med stor takknemlighet
  9. Tror det bare er å kontakte politiet og oppgi våpennummer + litt andre formaliteter. Hvis bestefaren din bodde ved sjøen og hadde tilgang på båt så drev han garantert med sjøfugljakt med den. De jeg har sett (min egen pumpehagle også) som ble brukt til sjøfugljakt har noen rustskader etter dårlig vedlikehold og mye salt.
  10. Jeg er ikke en som er ekspert på hagle, men hva er chocer? Jeg har snakket litt med farmor og hun hadde tenkt å ta den med og levere den til politiet til uka. Så den ender nok opp hos meg. Hvis det er en løs "tube" skrudd inn i løpet eller utenpå frammerst på løpet er det løse/justerbare choker, hvis løpet er som ett rent "rør" er det fast chock. Det er ikke noe sånt på den. Så da er det nok fast chock. Jeg har ikke hørt at de leverer ut. Jeg driver ikke med hagleskyting så jeg vil prøve å plombere den. Vi fant ikke noe våpenkort, men det kan ha gått i søpla da vi rydde etter ham. Jeg kommer nok til å bli med naboen en dag å skyte lærduer med den for å sjekke om den fungerer bra. Det kan hende at jeg får litt tenning på det og at jeg heller velger å registrere den på meg og kanskje begynne å jakte litt sjøfugl for å holde familietradisjonen ved like.
  11. Jeg er ikke en som er ekspert på hagle, men hva er chocer? Jeg har snakket litt med farmor og hun hadde tenkt å ta den med og levere den til politiet til uka. Så den ender nok opp hos meg.
  12. Faren til niesa til farmor (eller noe sånt) har sagt at han tror at det vil være mulig å få 2500 til 3000 for den. Jeg er veldig interessert i den siden jeg driver mye med Sovjet og det er litt nostalgi. Jeg fant noen originale haglepatroner sammen med den fra Sovjet også med samme merker som på hagla. Hvis jeg skal ha den så vil jeg prøve å plombere den hvis det er mulig. Tusen takk for svar.
  13. Hei! Jeg har funnet en hagle etter grandonkelen min som kanskje skal selges for min farmor da hun ikke vet stort om våpen. Hagla er en Baikal IJ-27 E. Er det noen som vet noe om hagla? Den ser ikke ut til å ha blitt skutt så mange skudd med, men det finnes litt rust på enkelte steder på løpet. Jeg tror ikke den har blitt brukt på ca. 10 år da grandonkelen min hadde en annen hagle som en kamerat sa han brukte. Hvis noen vet sånn ca. verdi og har litt opplysninger tas det i mot med stor glede Hilsen Lada Thomas
  14. Skal kjøpe meg Krag jeg også til feltskyting. Artig at du har tatt opp skytesporten igjen
  15. Etter det jeg kan se så er den produsert i 1948. Våpennummeret er 1989. Men jeg stiller noen spørsmål. Det står at baksiktet før krigen er mer forseggjort og at det er stemplet med en A før krigen og siktekornet er i messing slik som før krigen. Jeg synes dette er litt merkelig og er sikker på at oldefar ikke hadde kjøpt ny hagle i 1948 da han holdt på å bygge hus det året. Jeg tror heller ikke at han har kjøpt den brukt.
×
×
  • Create New...