Jump to content

ScareCrow

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ScareCrow's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser du noen "trend" i datainnsamlingen som du kan si noe om på dette tidspunktet??
  2. ScareCrow

    Blyforbud

    Vil et eventueøt blyforbudet for rifle ha noe innvirkning for dagens utvalg i kaliber? Vil det medføre noen nye betraktninger for valg av kaliber til elg, rådyr osv?? Eller blir fortsatt .30, 8x57 og 9,3 de beste på elg? Selv tror jeg div 7mm kan tre ut av skyggen her til lands når blyfri/kobber i 150 grains blir allemannseie.
  3. Hei Har en tikka t3 lite som jeg er veldig fornøyd med, men stokken er litt kort for meg. Har vurdert å skifte stokk til en som er litt vennlig for lange armer, men siden det ikke er noe stort problem tenker jeg å prøve med en kolbekappe i første omgang. Har sett på typen limbsaver, men er usikker på hvor mye den bygger ut? Eller er det andre modeller som ville egnet seg bedre? på forhånd takk. r
  4. Noen som har forslag til ammunisjon i .308? har tidligere brukt forsvaret helmantel, men syns den kan bli litt upresis?
  5. ScareCrow

    Ruger American

    Er på jakt etter rifle til elgjakt. Har sett litt rundt omkring å har funnet at Ruger American virker som e god rifle til det. Rifla er ganske ny og finner lite om den her i Norge. Noen her som allerede har fått tak i den å kan gi tilbakemelding om pris i norge og generelt mening om den. Lurer litt på hvordan de nye kobber kulene og andre moderne kuler med plastikk tupp er? er det like god som det Nosler eller bedre? Har lest litt om dem, men holder de det som loves? med restvekt og hastighet. Ønsker ei kule med høy hastighet og flat bane, men ikke for lett. Syns vor-tx 168 grains ser spennende ut? Kom gjerne med tips.
  6. ScareCrow

    3006 vs 308w

    Sry for skrivefeil. Tastaturet er ikke 100 %!
  7. ScareCrow

    3006 vs 308w

    Skal ha innkjøp av ny rifle. Står mellom 30.06 og 308w. Skal brukes til elg for dem meste, men også på rev. Regner med det går for det samme hvilket kaliber til rev og elg siden reven ikke sla spises, men bare dø. Men rifle skal også brukes til toppjakt. 308w funker greit til det med helmantel og ei lett kule. Men hvordan ser en tiur/orrhane etter at 3006 har drat gjennom den? vurdere ei rifle til om noen år som er mer egent for småvilt /22-250, .222 eller .223. 17hmr ser også sprekt ut. Slik at om det blir ei rifle i 3006 for mest futt på elgen og ei 17hmr for tiur, orrhane og rype er vel det forslaget. Men kort oppsumert? hva er forskjellen på 308w og 3006?
  8. Er nå en liten dautid mellom høstjakt på elg og rype til man kommer i gang med vinterjakta! Da har jeg en spm angående rådyr jakt. Har noen rådyr som tusler rundt i området, og det er vårt elgvall, må man søke for å skyte dem? er det fri avskytning? eller kan jeg bare dundre dem ned? På forhånd takk!
  9. Har et spm? Når man ser på en Mauser m67 ovenifra og seg på stillinghjulet for opp og ned, hva som er opp og ned når man skruver! Den er litt gammelt og merkingen er blit slitt bort! kan jo skruve å se hva som skjer!
  10. Er på utkikk etter en rifle med mulighet for å skifte mellom løp (kaliber)! Og deretter har jeg 4 spm! Er førstegangsjeger og er ute og ser etter rifle (rifler) og har da følgende spm angående - Tjener jeg noe på å ha en slik systemrifle med mulighet til å skifte løp/låsekasse kontra ha en "vassekte .308eller oen annet" ? - Vil det være like god presisjon på vert enkelt kaliber som en "vassekte rilfe"? - Er det mullig med at man da kan skifte løp? evt låsekasse ganske lett mellom fks .223 , 308 og 300 win mag? eller er det bare mellom like kalibre detter gjelder? som fks .223, 6,5 og mellom .308 og 30.06? - Hvor enkelt kan man evnt skifte løp?er det slikt at man kan gjøre d i skogen feks på elgjakt og ser en tiur og da skifte fra 3006 til .223 og derretter tilbake? eller er det slikt at man må sette seg ned på kjøkkenbordet og skru og mekke en halvtime? På for hånd takk!
  11. Lemmen bestaden i bygda var ekstremt stor fra påske og fram til 17. mai etter det ble de mindre, men i fjellet har den stort sett vært stabil hele tiden. Holder på å ta seg opp igjen lavere i landet også nå! Har også vært stabilt vær, lite styr regn og ikke noe haggel i vår og de lover bestandig godt. Slik at det ser ut til å bli en brukbar høst! ps Mærrafjellet og Hartkjølen er mine områder
  12. Det ante meg! Takk for kjappt svar Ole Jørgen
  13. For å jakte storvilt under oppsyn som 16 åring, må man skyte opp? (opplærings jakt)
  14. Begynner å bli bra med rype her nå Mye smågnagere, spesielti høyfjellet. Er også blit 1000 kr for reven her så der er også jaktet en del rev! Greetings from Lierne
  15. Har en Remington 870 Wingmaster som er ikke blid brukt siden blyforbudet kom. Kan den skyte stål? det står "2 3/4 or Softer" på siden. På forhånd takk!
×
×
  • Create New...