Jump to content

border

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

border's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. border

    Vintersko/støvler

    Hei. Fikk øye på denne tråden. Noen som vet hvor man får kjøpt slike bindinger for vanlige fjellsko?
  2. border

    reveskabb.

    Bikkja har fått reveskabb tror jeg. Drybbet hun med exspot men vet ikke om dette tar det......har hørt at advocate eller stronghold tar det.... noen som har erfaringer? Dyrelegen gav henne antibiotika og tabletter, men det hjelper ikke....
  3. Ja, det var ikke bra. Har forresten aldri sett hjort i det omraadet tidligere.
  4. Hadde en spesiell opplevelse med bikkja idag. Gikk på en skogvei da bikkja ble jækla ivrig og stakk opp i et plantefelt, ikke lenge etterpå kom losen. Hun hadde funnet en (eller flere) hjort oppe i skogen. Dette har jo skjedd noen ganger før, men vanligvis drar hjorten ut og bikkja kommer tilbake ganske kjapt. Men ikke idag, losen vedvarte og etter ca 5 minutter måtte jeg gå opp og sjekke. Der stod bikkja og loset på en hjort som ikke hadde tenkt å dra noe sted. Jeg prøvde å kalle inn bikkja men det var håpløst, så jeg gikk ned igjen til veien og begynte å gå videre. Bikkja kommer alltid når hun skjønner at jeg er (for) langt unna. Men ikke idag, kom først tilbake en en halvtimes tid, da hadde losen gått hele tiden. Hjorten beveget seg knapt. Vet ikke om jeg skal grine eller le, syns ikke det er så bra at bikkje blir ivrig på hjort.... Har ikke fått testet bikkja i hi ennå, vi har funnet flere i løpet av vinteren, men mikkel har ikke vært hjemme ennå... tror sjansen er større på høsten. Det blir spennende..
  5. border

    Gaupejakt i Sogn

    Beklager litt OT her. Men ser ut til at hjortejakta er hellig i Sogn og Fjordane også. Leste at bønder fikk fellingtillatelte på rev (i fredningstida) fordi den hadde tatt sau, dette skjedde også i Møre og Romsdal. Når en spør de samme bøndene om å få jakte rev, er svaret: jada, men vent til hjortejakta er over. Dvs til 23 Desember. Hvis dette er holdningen bør de tåle å miste sauer også, eller tilate jakt på rev høsten også.
  6. border

    Hagle lader ikke!

    Takk for svar. Har desverre ikke langt nok skrujern her, (det var da helsike langt) men får prøve imorgen.
  7. border

    Hagle lader ikke!

    Takk for svar. Har ikke noe greie på hagler, og siden den ble kjøpt ny i høst bør det jo være en garantisak. Men er ikke så lysten på å levere den inn nå, da slike ting ofte tar tid... kan jo prøve selv, hvis det ikke frarådes på det sterkeste. (mister garantien f.eks.)
  8. border

    Hagle lader ikke!

    Har en star baikal o/u hagle som ble kjøpt i høst. Den har vært meget treg..noe som ikke er uvanlig for nye hagler har jeg forstått. Nå har den ligget til tørk noen dager, knekkt. Skulle smekke den sammen idag, da skjedde ingenting. Toppleveren (tror det er det den heter) er meget treg. Får ladet den dersom jeg knekker haglen, og manuelt skyver toppleveren tilbake, men den er treg. Hva kan jeg gjøre? Er det noe jeg kan smøre?
  9. Kjøpte en star baikal o/u i høst. Den var/er meeeget treg og knekke, og topp-leveren er også meget treg. (denne ligger på siden, går liksom ikke inn mot midten i det hele tatt). På butikken sa de at dette kom av at den var helt ny, og at det kom til å "gå seg til". Har bare skutt to skudd med den, men har også klikket en del med klikk-patron. Syns ikke det har blitt noe bedre. For å få ladet den, må den knekkes ganske hardt. Selv om den knekkes hardt, virker det som om det bare er såvidt den går i lås. Sikringen er også meget treg, spesielt dersom den ikke har blitt knekkt hardt nok. Tok noen skudd med klikkpatron idag, og da var sikringen treg og jeg fikk ikke trekkt av skudd nr 2. (pga at jeg ikke knakk den hardt nok.) Har ikke peiling på våpen, men det føles jo feil å måtte bruke så mye makt..mulig det blir bedre etter hvert.. har ikke smurt den forresten. Hva tror dere?
  10. hehe, det å rope er jo en nødløsning, ikke hverdagskost. det å jakte alene med hihund er jo ikke den mest effektive jaktformen forstår jeg. det gjør ikke noe. nyter tida alene i skogen sammen med bikkja, og dersom det blir revefall i tillegg er det bonus.
  11. er ikke så bekymret for at bikkja ikke skal finne tilbake, den jager ikke så langt ut. blir hun mer enn 10 minutter roper jeg et par ganger, da finner hun meg ganske kjapt. (hvis hun vil) er mer redd for at hun skal gå i hi, bli skadet osv.. syns hun har grei retningssans, men det er vel også en treningssak. er bikkja vant med å løs, og trygg på eieren blir den vel flinkere. jeg er glad den ikke jager i 40 minutter, da blir det for dårlig kontakt syns jeg. siden den jager uten los vil man ha null kontroll på hvor bikkja er. ellers går dagene med til hileting, fin sporsnø men begynner å bli litt mye for bikkja.
  12. var ute for å se etter reven idag. fant mye ferske spor, bikkja ble helt vill og stakk selvsagt av og var borte i 10 min. dette er helt vanlig, men problemet (når det skal jaktes) er jo at jeg ikke rekker å komme "på post". eller at bikkja finner hiet og går inn på egenhånd. lurer faktisk på å begynne å bruke bånd!!! men syns det helt håpløst da vi går på plasser med tett skog, ulendt terreng osv. bikkja må jo ofte gå omveier osv. hvordan gjør dere det?
  13. border

    Revespor.

    gikk på en opptrakka skogssti som blir brukt av mennesker. var bare et par cm med snø. spørsmålet er om reven ville gått raskete vei, dvs rett linje, eller om han ville gått stien? ( da denne er mye lettere å gå, energibesparende skulle en tro.) sporene forsvant etterhvert inn i et plantefelt, der var det ikke nok snø...
  14. border

    Revespor.

    hmmm, interessant. sjelden å få så klare avtrykk, men takk for tips.
  15. hva slags kammo bruker dere i ansiktet og på hendene. merke? pris?
×
×
  • Create New...