Jump to content

win-chester

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

win-chester's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om Voss er innanfor rekkevidde, kan du ringe Endeve Sport og høre kva dei anbefaler. Dei har jaktkort til områder på Voss.
  2. Har hørt mye bra om Rugeren ja, virker som et sikkert kjøp. Ser midway har veldig mye deler til den òg, kjekt å kunne modifisere litt underveis! Men Marlin'en koster jo ca 1100 mindre, så er interessert i innspill om denne òg. Om det er et godt våpen kan det hende jeg går for det. Hvor mye er nødvendig å legge i en kikkert for salong? Og man må vel ha skinne til å feste i, eller er skinne bare nødvendig om man vil ha mulighet til å skifte mellom sikter?
  3. Heisann, dette er nok sikkert blitt spurt om noen ganger før, men siden det virker som det er noe problem med de gamle postene på forumet, tar jeg sjansen på å lage et nytt emne! Min far kunne tenkt seg et luftgevær på hytten, til å skyte på blink. Jeg kunne heller tenkt meg en salong, så kan den i det minste brukes på ender og slikt i tillegg, samt greit med magasin. Så det jeg lurte på, hva anbefales av billig salong? Kommer nok ikke til å bli brukt så voldsomt mye, så noe versting trengs ikke. Fint om det finnes mye ettermarkedsdeler til den, til overkommelige priser. Tenkte å handle på XXL, de virker som har overkommelige priser, og da står det vel helst mellom de to alternativene i emnetittelen. Men kom gjerne med andre forslag, fra andre (velrennomerte) butikker (og ja, jeg har hørt mye rart om XXL, men ikke opplevd noe negativt selv så jeg lar tiltalte komme tvilen til gode).
  4. win-chester

    Whisky

    Lada Niva er jo ingen dum bil, og få Aston Martin'er med samme bruksområdet som den. Men skjønner poenget ditt ja! Laphroaig quarter cask skal prøves, ligger i øvre prissjikt for det jeg har råd til, men man lever bare en gang!
  5. win-chester

    Whisky

    Jeg er ganske ny i whisky-gamet, og har ikke fått prøvd så helt mange forskjellige typer (økonomien, som student, strekker heller ikke langt nok til at jeg får prøvd de dyrere variantene), men jeg og romkameraten min har hatt en ordning der vi kjøper annenhver flaske whisky som vi koser oss med. Hittil må jeg si at jeg har fått virkelig smaken på islay-whiskyer, spesielt Ardbeg, som jeg bare har smakt en liten slant av, og Caol Ila, som jeg fikk en flaske av til jul. Herlig røyksmak og torvsmak! Glengoyne er jo også ganske god synst jeg, og av blended synst jeg Upper Ten kommer høyt opp. Prøvde en JW Black Label for ikke så lenge siden, slo ikke helt an synst jeg. Fyllewhisky blir nok Jameson, og ikke til noe annet. Kan legge til at jeg til jul kjøpte meg en flaske Peter Dawsons Special eller noe sånt, billigste å oppdrive på polet (sto jo ikke så bra til på kontoen etter at julegavene var handlet), og den var noget sjarmløs. Whiskyens svar på hammer/kalinka vodka kanskje? Kjenner at det er brunt, men ikke noe mer. Leser at mange anbefaler Laphroaig, hvordan ligger den i smak i forhold til Caol Ila? Jeg har også tenkt litt på å prøve noe amerikansk noe, såkalt bourbon, er det verdt det? Eller blir det nedtur etter de edle skotske dråpene?
  6. Finnes det en prosjekttråd her med selve arbeidet med å påføre duracoat?, hvordan det ble gjort? I dette tilfellet her, VeT|Us, brukte du bare sprayboks, som jeg har forstått duracoat kommer på, eller snakker vi kompressor og lakksprøyte? Jeg har en god gammel winchester 1200 som jeg gjerne kunne prøvd å frisket opp litt, men hadde vert kjekt å lest en tråd der hele arbeidet er dokumentert med bilder og det hele, ellers skal jeg love deg at noe går skeis underveis, og plutselig sitter boksen fast i løpet eller noe sånt. Edit: snust litt rundt på durano.no, og skjønner at det nesten må airbrush til. Jaja, kompressor har jeg, og får vel noe billige saker på biltema som duger?
  7. Har vert på den banen i åsane, gøy det ja, men billigere er det jo som sagt ikke. For ikke-medlemmer ble det vel for 140 kroner for 25 skudd og duer tror jeg. Men har haglen og det styret på Voss, mens jeg studerer i Bergen, ikke har jeg bil heller, så blir nok å kjøpe leirduer og skudd hos xxl og finne en passende plass på Voss. På xxl, med de prisene jeg fant for noen uker siden, var ble det 500 for 250 skudd og 200 duer. Såfremt jeg finner en plass med litt mykt gress duene lander i, har jeg mye billig morro for de kronene. Nå ser jeg at xxl har lagt om sidene, og gjort ting umulig å finne igjen. Finner iallefall ikke leirduene, ikke hjelper det å søke heller. Typisk. Never change winning horse!
  8. Helt ubrukelig altså, det var ikke noe særlig.. Da låner jeg heller bare en sånn skikkelig en av en kompis.
  9. Høres bra ut, får ta en tur innom xxl på vei hjem på fredag da! Sånn plast-kastearm, er det noe å ha? Har tilgang til "skikkelig" kastesak hos kompiser, men det var litt styr å få den godt nok ned i bakken.
  10. Så for en stund siden at XXL hadde greie priser på leirdueskudd, men nå finner jeg ikke produktet i nettbutikken deres lenger, har de sluttet å selge dette? I så fall, finnes det noen andre butikker i Bergensområdet som har billig leirdueskudd?
  11. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=587972
  12. Høres absolutt ikke dumt ut det der, håper det kan prøves ut om 2 helger!
  13. Joda, er jo forsåvidt enig, men man tar det man har tilgjengelig, og om det ikke blir fugl så griner jeg ikke av det, tar heller med meg noen fiskestanger i samme slengen! To stk blir vi, og en ting skal være snickers og twist, med tanke på at jeg er såpass nybegynner er jeg meget påpasselig med sikkerheten, så blir nok ikke sånn at vi hiver oss over rekka for å være førstemann til å fyre av. Er jo opprinnelig en motorbåt vi kan bruke, så vi kan jo eventuelt kjøre oss 2km fra land og bruke motoren, men sitter med et inntrykk at endene oppholder seg mest i nærheten av land. Iallefall der jeg har pleier å se de, men så har jeg jo ikke som vane å tilbringe mye tid 2km utpå fjorden heller. Det med vind mot fartsretning på vei hjem, det stemmer rimelig bra, pleier å blåse opp litt utpå ettermiddagen, men når man har skutt si siste and, tømt våpen, og gjort seg skikkelig ferdig, er det ikke da lov å sveive igang motoren og putre hjemover? Skjønner jo at det på den måten vil være fort for folk å bruke motoren HELE tida, for om en blir kontrollert kan en bare si at man var på vei hjem. Men på den andre siden så er det jo faktisk sånn at om en har holdt seg utenfor 2km-grensa, så må en jo faktisk krysse den for å komme seg inn til land igjen. Noen tanker? Edit: Finnes det noen tråder her om tilbereding av and her forresten? I fra den er skutt til den er på tallerknen helst!
  14. Takk for svar informativt mS! Jeg burde kanskje spesifisert i tråden om at jeg ikke nødvendigvis selv har tenkt ut i kajakk, var bare det artikkelen i bt handlet om. Tror heller jeg bruker båten vi har liggende, er i grunn ubrukelig å ro med, men får duge under omstendighetene. Kanskje kjøpe en kajakk til sommeren igjen og bli vant til den, i stedet for å sette utpå i november måned med hagle og null erfaring. Men det jeg drog ut var da at så lenge jeg holder meg på sjøen, ikke skyter mot land, så holder det med betalt jegeravgift? Skyte med salong fra båt, er det noe særlig tror du? Mtp bølger og slikt, kanskje ikke helt lett å holde våpenet stabilt nok til å gjøre jakten særlig effektiv?
  15. Heisann, jeg er nybegynner i jaktsammenheng, og lurte på noen småting. Leste artikkel i bt-magasinet i går (lørdag) om andejakt fra kajakk i bjørnefjorden (Fusa). Vi har hytte der, og min mor sa hun hadde sett veldig mye and der for en uke siden, så jeg tenkte derfor å ta en tur for å få meg en and og to, men lurer litt på hva som kreves i forkant. I bt sto det noe om et våtkort, hva er dette for noe? En avgift man betaler eller noe sånt? Og en and som blir skutt på formiddagen, er den klar til middag i 5-tiden, eller bør den henge en stund, slik som ryper?
×
×
  • Create New...