Jump to content

Blue

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Blue

  1. Lurer på det samme her.. Fant du ut av det? Eller noen andre her som kan svare (gjelder .223 for min del) Hva vil være fordelen med skinnemontasje kontra ringer?, får man eks lavere montering ved skinne?
  2. "NITEDAL FIOCCHI TUNDRA RYPE 28 GR 12/70 US6 " Har ikke testet den selv, men tror den skal være bra Egenskapene er ganske likt bly. Koster 16-17kr smellen. Sikker noen her som har testet denne?
  3. Siterer meg selv fra en annen tråd "Bruker cylinder og 1/4, bruker da kun wingmaster 4 i 12/76. Avfyrte skudd mot 6 orrfugler i fjord, fikk 5 av de (3 haner og 2 høner) den siste gikk i bakken men utfor et stup.. fant den aldrig igjenn. Skuddavstand mellom 20-35m." Ingen av orrfuglene var i nærheten av å bli i stykker skutt.
  4. Har hatt Alfa Bever Pro Grip i 3 år nå, og er kjempefornøyd;) Jeg brukte dog litt tid på å gå dem inn, men det var nok mest for at jeg kjøpte de et nummer for små.. Grepet på våte fjell er helt suverent
  5. Bruker cylinder og 1/4, bruker da kun wingmaster 4 i 12/76. Avfyrte skudd mot 6 orrfugler i fjord, fikk 5 av de (3 haner og 2 høner) den siste gikk i bakken men utfor et stup.. fant den aldrig igjenn. Skuddavstand mellom 20-35m.
  6. Det samme skjedde i min rifle med denne ammoen, 5av5 punkterte tennhetta og jeg måtte demontere sluttstykket for å få ut metallbitene.. Aldri opplevd det med noen annen ammo..
  7. Så vidt jeg husker er det ikke krav til ekspanderende kule på småvilt, tidligere var det krav til hullspiss ved bruk av 22.lr med det falt bort.
  8. Litt info om lys: 230v halogenstav 500w gir ca 9500 lumen (19lm/w). 230v halogenstav 300w gir ca 5000 lumen (17im/w). Nå kan sikkert dette også variere litt fra produsent til produsent, allt etter hvor lang levetid det er. Som regel jo høyere temp det er på wolfram tråden (glødetråden), jo hvitere lys får man og flere lm/w. Men dette går på bekostning av levetiden (fordampningen av tråden) En god LED ligger vel nå på ca 100lm/w, ca samme som de tynne lysrørene (T5), som ligger i overkant av 100lm/w ved 28 og 36w rør, og ned til rundt 80lm/w for 80w rør. De "gamle" lysrøra (T8) ligger vanligvis mellom 70/90 lm/w avhenging av effekten på røret. Men nå er vel ikke lysrør noe godt allternativ i kaldt vær ;P (problemer med å få tent de) Men det vil si at hvis du får tak i en god LED kaster så bruker du 1/5 del av effekten. (mulig det er kommet ennå bedre LED nå også)
  9. Orrfuglen var veldig "lettskremt" nå i helga (hvertfall der jeg jaktet) de fleste letta på 50-200m.. Men fikk skutt den ene orrhanen som letta på 20m (forøvrig en stor og fin en)
  10. Du har nok en 0 for mye skal være 36 joule
  11. Ble 3 liryper på meg i helga Så masse fugl (mest orrer) men de fleste letta litt utenfor skuddhold
  12. Kjøpte et par pakker med wingmaster på xxl i fjord høst/vinter, da var de på tilbud til 27kr smellen 12/76 - 4 i 1450fps (drøyt 440m/s). Og med høyere egenvekt en bly så holder de på energien lenge Men hvis det er mye stein i terrenget så er det jo fare for rikosjetter.. Var innom xxl i går for å kjøpe noen wingmaster i 6 er til rypejakta. Men det hadde de selvfølgelig ikke inne.. og nå skulle de kun selge wingmaster i 12/89
  13. Jeg liker ikke eley patronene (eller bismuth generelt ). Hvis du tar en eley (bismuth) og en remington wingmaster HD, og skyter de utover et stille vann, så skjønner du hvorfor forskjellen er enorm wingmasteren hadde "ingen" randhagl og landa i ei suppe på andre sida, så og si i det jeg trakk av. Prøvde også med eley rype 5 og rio venatum 6. Eleyen var elendig.. de første hagla landa etter kansje 5m og 2-3 m til siden.. hagla var spredt over allt.. Rioen var litt bedre, men laaaaangt unna wingmasteren. For å si det sånn ikke rart det blir skadeskytinger, selv om du bommer med flere meter kan du treffe med et randhagl eller 2. Dette er mye minde sannsynlig med wingmaster. Brukte wingmaster HD 12/76 4 på orrfuglen i helga. Og "alle" de 3 jeg løsnet skudd mot datt i bakken Jeg kommer hvertfall aldri til å bruke bismuth igjenn.
  14. haha Tror nok fort det kan bli litt misforståelser.. hvis du skulle møte på noen som ikke er klar over det. Men hvis du har grunneiers tillatelse er det vel ikke ulovlig Men det er nok bedre trening med en leirduekaster, finn dere en plass i skogen (der du/dere har lov til å skyte). Ta på deg jaktsekken (slik at du får samme anlegg som under jakta), og evnt "quickshooter reim" hvis du bruker det. Så starter du noen meter bak kasteren å går mot/vedsiden av den. Så får du kameraten din til å sende ut ei due eller to, i en vilkårlig retning Når du minst venter det Det er god trening, for da står du ikke i "riktig" beinstilling når dua flyr, så det blir mye mer realistisk, en bare å stå klar å skrike JAAA mens du står i riktig stilling med hagla klar...
  15. Kort oppsummering av første helga. Fredag: jakta ca 3 timer om kvelden. Fikk skutt ei orrhøne og det gjorde fetteren min også. Fikk ikke flere skuddsajanser den kvelden, men så ca 10 orrfugl tilsammen. Lørdag: Skikkelig møkkavær med kraftig regn og tåke hele dagen, men jeg fikk skutt ei orrhøne Vi fikk ikke flere skuddsjanser.. men så vel 5 orrfugl til sammen på hele dagen.. Søndag: Ganske bra vær Vi hadde bestemt oss for å prøve litt høyere opp i terrenget for å se om det var noe særlig med rype der. Vi så veldig mye rovfugl på vei opp, blant annet 1 kongeørn, 3 hønsehauker og 10-15 spurvehauker... Så hadde nesten dårlig samvittighet for å støkke opp rypa.. Etter 2-3timer i rypeterrenget hadde vi skutt ei rype hver og skutt en bom hver. (hater å bomme.. ) Begge rypene var stamfugl , så vi bestemte oss for å la resten være i fred å heller prøve mer etter orrfuglen i skogen. På vei ned fikk jeg skutt en orrhane Vi så også godt og vell 10 orrfugler til denne dagen, men ingen flere skuddsjanser.. Er egentlig vedlig fornøyd med helga, var de første orrfuglene jeg har skutt så det var morro Brukte wingmaster HD 12/76 4, veldig fornøyd med patronen De 3 orrfuglene jeg løsnet skutt mot havna i sekken (får vel også legge til at alle orrfugle vi fikk var kyllinger)
  16. Jeg og min fetter var ute en liten tur i kveld (ca 3timer) på skogsfugljakt i setesdalen. Men vi fikk skutt ei orrhøne hver så noen til, men de letta utenfor skuddhold. Meget fornøyd med første jaktdag! Gleder meg til i morra, da skal vi være ute hele dagen (beklager dårlig bilde..)
  17. Energikravet har jo en viss sikkerhetsmargin da.. Du har jo i overkant 1000 joule i eks: 325gr i 1050fps (hvis jeg har regna riktig). Med et godt treff så hadde den sikkert gått i bakken med 22lr også. Som har rundt 150 joule?
  18. ja, det var et utrolig fint terreng
  19. okey;), etter å ha prøvd å få tak i en ny stokk i et par mnd, fikk midway endelig inn den stokken jeg hadde lyst på "Hogue OverMolded Stock Howa 1500, Weatherby Vanguard Short Action Standard Full Bed Rubber Black" Den kom da i posten i går, fikk et veldig godt førsteintrykk Den var sinnsykt mye bedre å holde i en standarstokken og virka veldig lett. Et par bilder. Men så skulle jeg sette den på, og etter jeg hadde strammet "forsiktig" til, så jeg at løpet lå veldig i venstre sida og at det lå nedpå forran. Det var da veldig merkelig tenkte jeg, å prøvde å fjerne litt av gummien forran.. men det hjalp ikke. Etter å ha prøv å stramme skruene i forskjellig rekkefølge viste det seg at om jeg stramma kun den bakerste lå løpet rett, men når jeg stramma den fremste begynnte det å vri seg.. Prøvde å holde skruen imot med fingeren for å se hvordan den lå i hylsa, og den lå helt nede mot venstre (skruen er ikke skjev, da jeg testa med å vri den rundt å den lå på samme plass hele tida) Men det som egentig er feilen er hylsa står for langt fremme, slik at rekylklakken på pipa ikke får kontakt og hele rekylet ville gått rett i den første skruen hvis jeg hadde skutt med den. dette skulle jo være en "drop in stock".. veldig skuffende. Mulig det kån løses ved å bore ut litt av hylsa, men det skal da ikke være nødvendig
  20. 6 liryper. 1 fjellrype. 1 ravn. satser på det blir en tur til etter rypa..
×
×
  • Create New...