Jump to content

remmamyren

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by remmamyren

  1. Har testet 150gr Sierra gameking i en baikal kombi. Har til nå endt opp med 47 grs Norma N19 og CCI LR primer, jevnt 2555 fps. Begynnte på startladning (fra norma sine sider) for URP og skjønnte ikke hvorfor det gikk så tregt. Med 43.5 grs N19 ble det 2200 fps. Men har nå oppdaget at Norma bruker magnum primer i sine ladninger. Ser ikke at det kommer frem på nettsiden, men har lasted ned Norma sitt reloading manual, og der står det magnum primer for alle ladninger i 7x57r og 7x57. Hvilken primer bruker dere? Kanskje like lurt å bytte til magnum og spare litt krutt? Forresten fabrikkammo Partizan 173 fmj går med ca 2260 fps i samme våpen. Med Nosler 120 BST har jeg stoppet ved 50 grs N19, ca 2835 fps.
  2. det trodde jeg også første gangen jeg fikk problemer. Sendte den inn til reperasjon, så virket det en liten stund ca 200 skudd før den begynnte å bli så dårlig igjen at ca annen hver 3dje hylse ble i løpet. Nesten akkurat som første gangen. Byttet da hele våpen mot en Brno, her var utdragern mye bedre dimensjonert og ha enda ikke sviktet meg etter ca 2000 skudd.
  3. da sier du noe, muligens ikke lov å ha 2 skudd i magasinet sjøl om det er ingen i løpet.
  4. grunnen at jeg har valgt pumpe er, at det er mulig å gå rundt på jakt uten patron i kammeret. Likevel går det kjappt å lade opp når det blir skyddsjanse.
  5. Takk for de gode svarene her så langt. Jeg ville gjerne ha bestemt meg for ladning først og handlet deretter, men så var det det med hylsene, synes det er den vanskeligste parten å shoppe.. Her er et annet svar jeg har fått fra "ballistic products" som kanskje også peker i rettning "MultiHull": Jeg vet at man skal holde seg til kjennte data, og det er jo først og fremst det jeg leter etter. Jeg har studert nærmest alt av longshot data som er online til jeg ble gal, har sammenlignet diverse hylsene opp mot hverandre, primere opp mot hverandre og wads. Helt klart de oppfører seg forskjellig men som ofte kan man faktisk se i hvilken rettning man må justere kruttmengden for å være på den sikkre siden. Jeg tror jeg vil prøve ut en Fiocchi/Cheddite/Multihull ladning i 12/76 (med 1 eller 0.5 grain mindre longshot) og teste den med "remington 870 express super magnum" som i utgangspunkt skal tåle mer trykk enn jeg burde forvente med denne testladningen. Har desverre ingen utstyr for å måle trykk, men chronografen kan jeg bruke og dersom jeg ligg under hastigheten som skulle vart maks for denne testladningen så kan jeg jo stoppe der?
  6. Ok, da er Lymans ladebook med på huskeliste til neste bestillingen. Jeg håper det finnes Hodgdon Longshot data med stål i disse mengder med data. Noen som har boka og kan bekrefte? Jeg ville vart storfornøyd å finne i det minste en ladning for 3" og en for 3,5".
  7. Jeg har fått tak i remington hylser fra precisionreloading både i 12 Ga. 3" og 12 Ga. 3.5". Også er det Hodgdon Longshot krutt jeg har fått tak i. Er det noen her inne som kjenner til noe ladedata for denne kombinasjonen? Det er stål jeg vil lade. Primere har jeg både det ene og det andre.. For heavy-shot finnes det en god del data på hodgdon.com, men for stål finner jeg ingenting. Også lurer jeg litt på hvilken type remington hylser jeg må forholde meg til i ladetabellene. De jeg har fått er opprinnelig "Hyper Sonic Steel Shot", er det det samme som Remington STS, Remington-Peters Plastic Game eller Remington Steel Shot? Kanskje de bruker samme data alle sammen? De er forresten grønn og har en gul base-wad samt en nok så høg brass.
  8. skyter bra, men utdragern var elendig.
  9. hehe, blir ikke så mye mer baneskyting med denna riffla før jakta er over heller tror jeg. Men skulle finne ut om jeg gjor rett og hva jeg kan gjøre bedre, om det kanskje byr seg på en helg der bana er åpent i vintern også.. ellers er det bare salong indørs, ute blir det for lite lys nå desverre..
  10. Ja i allefall winchester er til jaktbruk og den er jeg egentlig fornøyd med, kunne kanskje brukt 0.5 eller 1 grain mer, men det virker unødvendig da den allerede går jevn? Partizan hadde jeg veid og sortert nøye og kun brukt med samme vekt med ca 0.2 grain tolleranse. Men det er godt mulig de har forskjellig lengder og form, det har jeg ikke målt. Tenkte å bruke dem til training, men kjøper sikkert ikke flere av dem, da det ikke er snakk om å skyte med disse på de elektroniske skivene her. Prøvte 145 grain fmjbt fra partizan, først med 202 krutt, men nå også med N11 har så langt kun kommet til 43.1 grain N11, da blir det 780 - 790 m/s og sammla såvidt i tiern med 3 skudd. Tror her må jeg i hvert fall opp litt mer, men det som var greit med denne ladingen er, at den da har omtrent samme treffpunkt som de 180gr jaktkulene.
  11. Hei! Jeg har også N11 NO.93231 og ladet opp 308w patroner. Jeg brukte da winchester pp 180 gr med 42 grain krutt. Fikk målt hastighet mellom 740 og 745m/s med demper på en 62 cm howa varmint pipe, uten demper gikk den i 755m/s. Som fersk hjemmelader synnes jeg det var en ganske bra start med dette kryttet. Da presision ikke var så verst heller, hadde ikke skikkelig annlegg men de fleste skuddene gikk nærmest hull i hull. Prøvte 30 skudd med Partizan SP 180 gr med samme Col 71mm og like mye krutt, her varierte hastigheten av en eller annen merkelig grund mye mer, den var mellom 720 og 750m/s uten demper. Og samlinger var ikke så fine rundt 5 cm med 5 skudd. Det jeg la merke til under lading var at det egentlig ikke er plass til så mye mer krutt uten å komprimere, den første kula kom på col 70 og da var det nesten ikke å høre noe krutt nå jeg ristet patronen. Spørsmålet er da om det er farlig eller heller bra hvis hylsa blir fullt opp såpass? Friflukt er et sted mellom 2.5 og 3 mm med col 71 for begge kuler.
×
×
  • Create New...