Jump to content

Askeladd

Members
  • Posts

    304
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Askeladd

  1. Dette så veldig pent ut @Wintel. Sjekket siden du linket til, men fant ikke noe til -73 der. 

    På disse riflene er avstanden mellom enden på kolben og dovetail'en fra 58 til 63 cm, og dovetail'en er omlag en cm bred. Som du ser av bildet, sitter dovetail'en relativt langt frem. 

    En ting er å finne en måte å feste den på som funker, men jeg trenger også en aimpoint / rødpunkt som tåler 60 cm avstand fra kolben og frem til siktet...

    tre rifler.jpg

    dovetail.jpg

    • Like 1
  2. Er det noen av her som har erfaring med å sette aimpoint / rødpunkt sikte på en Winchester 1873 (Uberti klone). 

     

    I utgangspunktet ser jeg etter en løsning hvor jeg kan ta av det bakerste siktet som allerede sitter på riflen, og bruke samme sporet til å sette fast et rødpunktsikte ... Om det er mulig...

    Ja, jeg vet det ikke passer seg å sette på noe så nymotens som et rødpunktsikte. Men jeg har to av dem, så da kan jeg vel tukle litt med den ene?    ;)

     

    Uberti-Model-1873.jpg

  3. Slik jeg tolker svarene, forteller tabellen til @Sheda om en anslagsenergi på 759 J / 100 M fra et løp på 8 tommer, mens @MikiN1486sin tabell viser 438 J / 100 M - uten å si noe om lengden på løpet...

    Skal jeg legge Sheda sin tabell til grunn, vil jeg nesten anta at med et 20 toms løp nærmer jeg meg faretruende noe som kan funke på rådyr (980 J / 100 M)?  

  4. Interessant tråd, selv om den begynner å bli noen år gammel. Jeg ser @Fulmensin beregning lenger oppe i tråden med en Hornady 158 XTP/FP. 


    For oss som ikke lader selv, men er avhengig av å kjøpe fabrikkammo, hvordan vil et tilsvarende regnestykke se ut for en Hornady Leverevolution 357 Mag 140 Gr Ftx Lvrev

    Jeg tviler ikke på at rådyret faller om man holder seg på en passende avstand, og treffer på riktig sted - spørsmålet er mer om hvorvidt det er "lov" eller ikke. 

    Jeg lurer  også på om det er noen som har funnet annen, og bedre, fabrikkammo som kan tenkes å holde kravet til anslagsenergi for bruk på rådyr? 

  5. vavlo skrev (11 timer siden):

    Greia er vel at det er så dårlig utvalg av ammo på hylla her på berget 


    Nettopp. Det var derfor jeg la ut min opprinnelige kommentar, for å høre om noen hadde andre anbefalinger enn de jeg allerede har prøvd og er kjent med. 

  6. Takk for engasjerte innspill, selv om de ligger et et godt stykke unna og ved siden av hva hva jeg lurte på. Skulle noen ha gode tips og anbefalinger i forhold til ammo og hvor den blir handlet, så setter jeg pris på det ;)

  7. Nja, jeg har ikke noe behov for at ammoen skal være dyr. Og ja, jeg har testet det jeg klarer å finne. Treffer stort sett det jeg sikter på ;)

    Men spørsmålet handlet altså om hvilke ammotyper som anbefales, og som er tilgjengelig i Norge. Som bl.a. denne artikkelen viser er det mye å velge mellom "der ute", men kanskje ikke så mye her hjemme? 

    I tillegg til Hornady sin har jeg sålangt funnet og prøvd Fiocchi 158 gr SJSP, Geco 158 gr JHP og Magtech 158 gr SJSP... 

    Jeg lurer fremdeles på om noen kan peke meg i retning av noe med litt mer punch, og da fortrinnsvis noe som er laget for jakt. 

     

  8. Er det noen som har anbefalinger til ammo som kan fungere i en .357 for rådyr, og hvor man får kjøpt dette? 

     

    Det beste jeg klarer å spore opp så langt, er Hornady Leverevolution 140 Gr fra Jakt og Friluft. Jeg skulle gjerne hatt noe med litt mer punch...

    (Ja, jeg skjønner dette med avstand. Nei, selv om jeg treffer blinken på 100 meter med åpne sikter, kommer jeg ikke til å skyte rådyr på 100 meter med en Win 1873. Nei, jeg lader ikke selv.) 

  9. Den gamle Norønna dressen begynner å bli sliten, så jeg har begynt å se på alternativer.

    Så langt står valget mellom VRBTR C7 (parka og bukse) eller Norønna Kvinnerad (parka og bukse).

    https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/kvinnherad/?gclid=EAIaIQobChMImMSFjOyh3gIVwoayCh02Vg0KEAAYASAAEgLtpfD_BwE&size=12

    https://vrtbr.com/online-store/?filters=sex[54]

    Er det noen som har erfaring med begge leverandørene, begge dressene - eller bare en av dem?

    Kort sagt, hva anbefaler du?

    ps:
    Om noen har erfaring med denne type lengde på jakken / parkaen, så hører jeg gjerne om dette også.

  10. 5. En grunneier skal la være å skyte et dyr, på sin egen grunn, når nabohunden jager på det.

     

    Dette har vært diskutert noen ganger før - blant annet i denne tråden - uten at det dermed blir noe mer "sant" eller "riktig" av den grunn.

     

    Som hundeeier må man gjerne tro, mene og håpe. Men, på annen manns eiendom kommer man ikke langt med "tro og håp".

     

    Da har jeg mer sansen for Melvin sin tilnærming, som i det minste jeg opplever som noe mer konstruktiv:

     

    Skulle inderlig ønske at hundeeiere sluttet å forkynne dette. Det er ikke annet en ødeleggende for oss som driver med hundejakt. Å skyte for naboens hund handler ikke om dårlig jaktmoral, og har overhode ingen ting med det å gjøre. Det burde være fritt fram og skyte for andres hunder så lenge man er på egen grunn. Bare ta godt vare på bikkja på fallet. Hunde eiere har på ingen måte eierrett på viltet selv om det er hans/hennes hund som jager det.

  11. Den har tapa glidelås, noe som ikke pleier å holde mål i pøsregn.

     

    Så du mener at patenten med glidelåsen diskvalifiserer "Forelhogna"?

     

    Tenker du da bare på "paclite" varianten, eller tenker du da på både "paclite" varianten og "den ordentlige gore tex" varianten? For det er da vitterlig to forskjellige systemer rundt glidelåsene på disse?

     

    Nå har den riktignok to lags gore tex, men med yttermateriale i børstet mikrofiber - som gjør den noe mer støysvak.

     

    Jeg har ikke brukt denne, men har tenkt på denne som et godt alternativ for en julegave til meg selv - da jeg synes Recon dressen blir noe overkill. (Jeg har jo både poncho og fjellduk i sekken)

  12. Med utgangspunkt i disse bildene tror jeg man kan slå fast flølgende:

     

    1. Det kan være ulv.

    2. Det kan være hund.

    3. Det kan være noe helt annet.

     

    Sagt på en annen måte, utfra disse bildene kan man ikke slå fast at det er spor fra en bestemt art.

  13. [

    Derfor mener også jeg at det burde vært gjort en større skille mellom Nojs som organisasjon og driften av kammeret. Et bittelite knippe med et «kammerstyre» som kan fungere som ankeinstans for de som føler seg urettferdig behandlet av moderatorer, og som igjen er underlagt Nojs-styret som øverste instans og eier av kammeret. Styret i Nojs skulle kunne slippe å svare på kritikk for driften av forumet. Da først kan styre i Nojs drive med organisasjonsarbeid og rekruttere medlemmer.

    (...)

    Håper også vi får Nojs.no opp å gå ganske snart. Blir litt mer seriøst med egen nettside for Nojs som organisasjon. Pr.dd blir vi alt for mye identifisert med et diskusjonsforum på nett.

     

    Hør. Hør. :D

  14. I fremtiden kan nye endringer i regelverk hindre meg i å få slettet profilen.

     

    Tja, den regelen finnes vel allerede?

     

    - Brukere som velger å forlate forumet for godt, skal sende en PM til enten en moderator eller en i styret om dette. Profilen blir deretter deaktivert, men brukerens innlegg blir liggende. Det vil ikke under noen omstendigheter bli slettet innlegg, da dette kan føre til at tråder brukeren har postet i kan bli usammenhengende eller uforståelige.

     

    Kilde: Reinhard sin post i denne tråden "Oppdatert regelverk for Kammeret.no" (se under Generelt).

  15. Mine henger på høgre side. Kanskje mest av gammal vane.

    Eg ser for so vidt det logiske i å ha den på venstre og.

     

    Har jeg kniv hengende på kroppen, henger den på venstre side. Egentlig uten noen god eller logisk forklaring. Jeg kunne derfor godt tenke meg å høre med Vestlandsjeger om han kunne utdype "det logiske" med å ha den på venstre side? ;)

  16. Jeg stiller meg i k?blant de som gjerne spanderer en ?ller tre p?ekno gutta om anledningen skulle by seg.

     

    Godt jobba. :)

     

    ...og Woff - du slipper vel ??jennom gamle innlegg for ?ette opp ? feil - hadde ikke du et prosjekt g?de for ?lette alle dine tidligere innlegg?

×
×
  • Create New...