Jump to content

Askeladden

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Askeladden

  1. Ville ikke kjøpt denne hvis du skal måle avstander i dårlig lys.
  2. Når du skriver at du vil ha en som " funker i dårlig lys " kan du glemme de billigste variantene. Kan anbefale zeiss PRF.
  3. det vet man aldri.........men seriøst ...umulig på lovlig vis dette da?
  4. Noen som vet noe om sending av ammo i posten ? Finnes det noen måte å sende ammo på innen landets grenser? Skal ha med 200 skudd til finnmark og kan ha med maks 5 kg på flyet.
  5. som jeger (som jakter småvilt) må må man uansett ha seg ei seg ei ren hagle ,,likegodt å begynne der.
  6. for 7000 ville jeg kjøpt ei hagle. Kombi med kikkert er vanskelig å oppdrive noe skikkelig for 7000. Anbefaler å legge pengene i hagla. Lanber gyttorp har jeg hørt er gode hagler i dette prisleiet. Er alltid greit å begynne med hagle ......så ser du an behovet etterhvert.
  7. Før du leter må du vite om du skal ha kombi eller hagle. Umulig å gi råd uten å vite : bruksområde / budsjett og behov.
  8. åfk olsen? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=18877300 & http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=23835827
  9. Noen som har erfaring med denne ? Er 1500 kr ok pris for et pent brukt eksemplar?
  10. Askeladden

    Tobein til Blaser

    Hørt rykter om en tofot som passer blaser uten mod. av remfestet. Noen som er oppdatert på emnet?
  11. Dalen har mye våpen og skaffer det meste. Er sikkert hektiske tider no, siden det nærmer seg jakta.
  12. Kan anbefale Hausken og A-Tec . Hardcore demperen gjør seg best med en motor inni tror jeg. Nytt marked , men kanskje da i øvre prissjiktet
  13. 308 går godt i korte løp, hiv på en hausken std.
  14. Kan anbef. på det sterkeste.
  15. Å si til en mann at du i prinsippet er enig med ham, er den høfligste måten å si at du er helt uenig på.
  16. Kjøper du en R93 i dag , har du kjøpt deg et av de tryggeste våpen på markedet. Du kan stole på at det tullet som det skrives om her inne er ren bullshit og svartmaling fra ende til annen. Dette kan bevises
  17. Amatør:ang. risikovurdering. Kjører du bil? Hvis ja,hvilken da? Jeg kan ikke tenke meg du ville sette deg i noe annet enn en armert lastebil. En rifle blir alldri "sikker" Den teorien din tror jeg vil føre til fatale skader uansett våpen du prøver den på.
  18. Dette er nok en jævla amatør teori. Ikke er det testet, ikke er det bevis, ikke er det fakta.
  19. Har hørt det har kommet nye regler som gjør det vanskelig å ta med ammo på fly. Noen som er oppdatert på emne?
  20. Dette skrev ignorant i en annen tråd. Angående dit spørgsmål om tilsvarende kan ske med andre rifler, kan jeg bekræfte at det kan ske at tændstiftet eller hanestykket ryger, hvilket ved et sammentræf af uheldige omstændigheder kan medfører en lignende situation. Ud fra min umiddelbare hukommelse kan jeg erindre 3 tilfælde med HVA 1900 eller kloner, hvor hanen har sprukket, disse tilfælde skete dog under opspænding af våbnet efter skud, hvorfor det ikke smal. Der var også et antal tilfælde hvor de første Sauer 200STR knækkede den rørsplit der holder tændstift og hane sammen, (rørsplitten er senere erstattet af en masiv og hærdet stift) i 2 af disse tilfælde har jeg førstehåndskenskab til at det smal, dog med lukket sluttstykke. Der har også på både Heym, Kricho og mauser 2000 modeller været tilfælde hvor tændstiftet har knækket i samlingen, hvorved der har gået skud. Der har også været 2 tilfælde med Kepler matchrifler, hvor låsepinden der holder bolthovedet på plads, har knækket, der oplevede man i det ene tilfælde at sluttstykket røg bagud, fløj 4 meter tværs gennem rummet, ramte en betongvæg, slog et mærke og hoppede 2meter ind i rummet igen. Fra den danske AI importør er der også berettet om en tilsvarende episode under testskydning på fabrikken,(her havde man glemt at montere låsesplitten, der holder bolthovedet på plads.) Våpen er farlige greier gitt Dette var skrevet for å tone ned en ulykke med en s&l børse som gikk i lufta.
  21. ja du er på glattisen no amatør
  22. Fjernet unødig sitering. G.Larson @amatør:Ved å legge ut dette tullet viser du bare din seriøsitet. Igjen rykter å svada som det meste annet du har kommet med.
  23. Og dette skal diskuteres med en representant for S&L i front?
  24. Har prøvd R8, flott våpen, men jeg kommer ikke til å bytte min R93 i R8, og det er ikke av økonomiske hensyn !
×
×
  • Create New...