Jump to content

Hemi

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Hemi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hemi

    .30-40 ammo, hjelp :(

    Det eneste jeg muligens må bytte ut for at alt skal være optimalt er sluttstykket, men tror det skal fungere greit med små modifikasjoner Noen andre som har .30-40 krag eller?
  2. Har bytta 6.5x55 løpet på kragen min til .30-40 kalibers løp. Vet noen hvor man kan finne ammo til dette kaliberet? Kula er den samme som sitter i .308w og 30-06 om jeg ikke har sett feil. Takk for svar på forhånd
  3. Bra og billig metode Toxophilos ! Noen som har erfaringer med kjøp av diverse bueblink materiale fra utland? Tyskland/USA ?
  4. Falk' har et poeng der, hvert 3 år pusser jeg ned stokken og oljer den på rifla mi for at den ikke skal sprekke eller tørke...
  5. Hvis man skal ha demper, så får man gode dempere i prisklassen 2.600 til 3.000kr til salongrifle. For noen uker siden fikk kameraten min (med savage våpen) en A-Tech (norsk prod.) demper, og dermed ble vekten på geværet mye mer stabilt og balansert. Presisjonen ble nogelunde lik, men dette avhenger fra demper til demper. jeg anbefaler A-tech på det sterkeste, men hør gjerne med forhandler før hvis du er usikker på hva som er best for din rifle:)
  6. Kaliber 308 har generelt ikke sterkere lading enn 6,5x55 og derfor er det 7,62 kulen som avgjør hvor mye løpet blir slitt. I og med at fabrikkny 308 ammo har en utgangshastighet på cirka 600 - 700M/s så har det cirka lik verdi som et 6,5x55 løp.
  7. Den eneste grunnen til at jeg vil ha Saueren med ut i skogen er selvsagt at den har en presisjon som er uslåelig^^,
  8. Jeg er aktiv DFS skytter, og anbefaler en helt ny Sauer 200 Str på det sterkeste. dette med moment er veldig smak og behag, men jeg vil helst si minimum 4 og maks 6 Nm. Skyter selv med 5Nm i pistolgrepet og 5,5Nm på fremre skrue;) En ny Sauer koster cirka 12 000, så prisen er ganske stram ja, men dette er et våpen som du kan skyte fint 5000 skudd med, avhenger om du pusser mye eller ikke. Pussing og vedlikehold av løpet er viktig for presisjon. Lykke til^^
  9. AG3 har en god presisjon, og er derfor valgt til forsvarets standard våpen gjennom 20 år. men siktet er litt tricky å sikte med, så man er dyktig hvis man klarer å holde seg i 10'ern så lenge man kan;)
  10. etter erfaring, så er filosofien enkel; flere bommer kan tåle sterkere ammo. Hvis du dermed skyter med ''vanlig'' svak ammo i et flerbommet løp, så blir slitasjen minimal i forhold til med sterk ammo. det beste tipset jeg kan gi til skyttere med flerbommede løp f.eks opp til 6 bommer, så er det å pusse våpenet ofte...
  11. Jeg anbefaler på det sterkeste å lade ammo selv. men lad med nye hylser som er skutt i ditt eget våpen. Dvs. skyt fabrikknye skudd først, og lad dem deretter om igjen 1-2 ganger, med dette oppnår du en presisjon som konkuranse ammoen har. Krutt bør være Vithavuori;)
  12. Har hatt noe av det samme problemet med min sauer 200str i kaliber 6,5, men medisinen var faktisk bare å prøve ut flere typer hylser og produsenter. Lapua er å anbefale på det sterkeste(Y)
  13. Jeg er aktiv DFS skytter i klasse J, og skyter ett geværløp i året, dvs. cirka 4500 - 5000 skudd med 6,5'en og innendørs skyter jeg rundt 3000. Feltsesongen skyter jeg ikke. Det viktigste er å trene effektivt og konsentrert, for da sparer du deg for mye dødtid på banen. skyt gjerne 50 skudd pr. trening 2-3 ganger i uken. Folk som trener 6-7 ganger i uken blir fort overtrent, og dette tar lang tid for å hente seg inn igjen av. vær rutinert!!!!
  14. Jeg foreslår en grundig puss og en demontering av geværet før du leverer den inn til børsesmed. Det blir veldig dyrt hvis du skal bedde et våpen som ikke trengs å beddes. Så lenge vedlikeholdet av løpet og ikke for mye varmskyting følges, så kan du jakte til du dør med den rifla du har;)
  15. Heisann^^ Jeg er konkuranseskytter og vil helst si maks 5000 skudd er maks for et løp. Bruker du sterk ammo vil jeg si 4000. Jeg selv har en Sauer 200STR i kaliber 6,5 og bytter et løp i året. Disse løpene er jo konkuranseløp, og kan skytes mye med, så lenge man er nøye med å pusse. Ikke glem å pusse!!!! det er det viktigste man kan gjøre med rifla.....
×
×
  • Create New...