Jump to content

M695

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

M695's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvordan fungerer dette mtp rasling fra lyng etc når du går?
  2. Hva mener dere er riktig avskyting (av bukk) mtp den fremtidige bestanden? Geit skytes konsekvent ikke. Jakter på et relativt stort område, hvor kun en liten del er kulturlandskap. Bestanden av rådyr er ikke veldig stor, men de som er der holder seg stort sett innenfor terrenget, så muligheten til å påvirke bestanden gjennom jakt burde være tilstede. I et område går det tre bukker, en spiss, en retur og en sekstagger. Den siste ser ut til å ha et år eller to igen før den er på topp. Spørsmålet er da, (hvis en får muligheten til å velge så klart) hvem er det bestandsmessig riktig å ta ut? Returbukken har jeg ikke sett før, så hvordan den var da den var på topp aner jeg ikke. Hører mange mener det er lurt å ta ut returbukker, men hvem vet hvordan genene dens er hvis du ikke har fulgt den fra den var på topp?
  3. M695

    BUKKEJAKTA 2012

    Mulig dumt spm, men kan/bør/skal man bleike skallen før den leveres til bedømming?
  4. M695

    BUKKEJAKTA 2012

    Ble en pen bukk søndag morgen. Lokket inn på buttolo. 28 cm stenger og 690 gr etter koking (litt innmat og kjøtt på forsatt, så må ta en ny runde med koking). Er vel verdt en bedømming etter tørketiden denne?
  5. Skal minst til Mobile og New Orleans.
  6. Supert forslag Bekken! Takker! Noen andre nettbutikker som er å anbefale?
  7. Skal en tur til statene om en ukes tid. Må jo benytte denne muligheten om det er noen kr å spare på jakt/våpenutstyr. Tenkte i hvert fall at jeg skulle kjøpe meg en avstandsmåler. Noen andre tips om hva som er lønnsomt å ta med seg når man først er der?
  8. Jeg har delt erfaring med Rem UMC 30-06. Kjøpte en bråte med disse skuddene for 2-3 år siden. Da gikk de hull i hull i min Tikka M695. Kjøpte flere nå i vinter og disse sprer 10-12 cm på 100 meter
  9. Guttapåskauen: Skulle jo virkelig ha hatt med hund på søndagen da! Ikke noe som ville gledet meg mer enn at de bare trøkka. Ikke sett så mye rugde i år, men Jerpa går jeg på hele tiden. Syntes den er litt morsom å jakte på, da den bare flyr ca. 50 meter etter oppflukt, og trykker like bra neste gang. Flere som har inntrykk av at det er mye Jerpe i år?
  10. Noen som var ute med hund på østlandet på søndag? Var selv ute hele Søndagen (uten hund). Tror dette er den føste gangen jeg er i dette terrenget uten å se en eneste fjær! Vet at det er en del fugl der, har sett mye før elgjakta. Har en teori om at på dager som dette, må de enten trøkke hardt, eller være så lette at jeg aldri ser/hører dem. Kan jo hende min teori ikke stemmer men. Noen som jaktet på østlandet som fikk noe inntrykk av hvordan de trykket?
  11. Jeg kjøpte denne dressen før årets jakt. Har ikke fått testa den i realt rein, men det lille jeg har fått har den holdt ute. Hvis jeg skal utsette noe på den, må det være når jeg har brukt den på posteringsjakt. Den har en tendens til å lage knitrelyder i/rundt kragen når du vrir på huet. Ikke det at noen andre hører det, men disse lydene kan fort forveksles med knaking/lyder fra omgivelsene. (Har prøv både med og uten hetta påmontert). Til skogsfulg/bevegelig jakt har jeg ikke noe å utsette på den. Den blir jo ganske varm tidlig på sesongen, men det hjelper å åpne glidelåsene under armene.
  12. Grattis! Får vi årets første bilde?
  13. Et godt stykke sør for deg, Østlandet. Da jeg bare hadde noen timer til rådighet, gikk jeg på de stedene det har vært bra med fugl tidligere år. Får se hvordan resten av terrenget er i helga. Hørt med noen andre som har vært ute på Østlandet i dag, og de rapporterer begge deler. Har forresten aldri hørt så mye Orrfuglspilling under jakta som det jeg gjorde i dag. Det var kakling på alle kanter.
  14. Da var årets første tur på Skogsfugjakt unnagjort. Burde hatt en orrhana og en tiur i sekken, men bom og kløning satte en stopper for det! To timer i skogen, totalt 8 fugl på vingene. Gleder meg til fortsettelsen!
  15. Er nok store variasjoner i bestanden i år også. Snakka med noen som hadde vært nord i Sverige i hælja. Tre mann hadde tatt over 20 storfugl på tre dager
×
×
  • Create New...