Jump to content

fleskebacon

Members
 • Content Count

  550
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

152 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som nevnt, "dårlig mating" kan være så mangt. Ettersom du snakker om at det er forskjell på kraftig og svak ammunisjon antar jeg at det egentlig problemet er at den veksler dårlig. Altså at rekylbevegelsen til sleiden er for svak, slik at man får en ufullstendig omlading til neste patron. Første skuddet går fint, men neste skudd blir klikk enten på tomhylsa eller på tomt kammer. Er dette riktig forstått? Kaster den ut tomhylsene slik den skal?
 2. Flipperspillhobbyen min blekner jo, sånn rent kostnadsmessig, sammenligna med mye av dette her. Skal bruke det for alt det er verdt neste gang jeg skal gjøre et innkjøp som kommer til å permanent okkupere enda 2 kvm av kjellerstua her...
 3. Og det er blant annet nettopp derfor politijuristen kan skrive ut et forelegg i slike enkle ikke-saker. Staten sparer penger, og den som får forelegget får tilståelsesrabatt og slipper å bruke tid på å møte i retten, hvis han er villig til å vedta det. Vinn-vinn og gode penger spart for alle parter. For øvrig drar du det hele litt ut av sammenheng, ettersom det @Robinson åpenbart mente var, at det er dyrt for den det gjelder å velge å ikke vedta forelgget. Og det er feil - det er i all hovedsak helt gratis for den det gjelder å heller ville ha saken behandlet i retten, enn å vedta forelegget.
 4. Jeg har allerede tenkt på den, faktisk mens jeg drakk morgenkaffen og skrev det. Noe spesielt du vil fram til her som du ønsker å dele?
 5. Politijuristen taper prestisje ved å dra "tøysesaker" som han åpenbart vil tape til retten. De fleste, der som andre steder, har en viss yrkesstolthet og ønsker ikke å drite seg ut i offentlighet ved å holde på sånn med viten og vilje. Og det er en seiglivet myte at det er så dyrt å få saker behandlet i retten. Straffesaker må ikke forveksles med sivile tvistesaker - det er på de sakene at folk blakker seg i retten. Krangel om trær, gjerder og hunder - det er de "dyre" sakene. Er man mistenkt i en straffesak derimot, har man som hovedregel krav på å få oppnevnt en forsvarer betalt av det offentlige. Altså risikerer man ingenting økonomisk ved å ikke vedta et forelegg. At man har muligheten til å få saken sin behandlet i retten er grunnleggende i en rettsstat, og det finnes svært få unnskyldninger for å ikke gidde å gjøre det, hvis man oppriktig mener at politiet har gjort en feil, og at man ikke har gjort noe ulovlig. Det er klart, er man bare kverulant og på generelt grunnlag ikke vil ha straff, og forelegget åpenbart er riktig, blir man som regel dømt i tingretten også. Det er allikevel sjelden at man som privatperson idømmes saksomkostninger, selv når saken er åpenbar. Motparten (altså påtalemyndigheten) sine kostnader bærer de selv. Og er man så uheldig at man idømmes saksomkostninger er det sjelden snakk om mer enn en symbolsk sum på noen få tusenlapper. Så det eneste man risikerer ved å ikke vedta et forelegg er at man må ta fri fra jobben en dag eller to for å møte i tingretten, samt at man risikerer at tingretten dømmer deg strengere enn det politiet har foreslått. Det legges som regel inn en tilståelsesrabatt i forelegget som man mister ved å ikke vedta det, men det er ikke snakk om astronomiske summer.
 6. fleskebacon

  jaktradio

  Det er vel også en sannhet med modifikasjoner at de digitale har lenger rekkevidde. I praksis er det ofte motsatt, er min erfaring.
 7. Ja maks hylselengde er innafor, og kula har friflukt. Hylsene er skutt i et annet våpen, så det er nok rett og slett at de er litt for tykke nederst som følge av at de ikke har vært langt nok inni sizedien. Da kjører jeg på.
 8. Det er for lenge siden jeg har ladet riflepatroner, og dermed hadde jeg justert sizedien på samme måte som den for pistol, som da var ca. 1/4 runde for lite. Resultatet er at noen av patronene kamrer litt tungt, trolig fordi de ikke har gått helt inn i sizedien. Jeg trenger ikke å bruke hammer eller jekk for å få ned hevarmen, bare kjenner at det er litt motstand på enkelte av dem. Patronene sitter heller ikke fast hvis jeg kamrer en og drar den ut igjen uten å skyte den, de kommer lett ut igjen. Og det er heller ikke snakk om noen atomladninger, tilnærma startladninger fra offisielle tabeller. Og lengden på hylsene er ok. Har ikke turt å skyte dem ettersom jeg brått ble litt usikker på dette, men er det bare tut og kjør så lenge de kamrer?
 9. Jeg kan ikke garantere mer enn 95% ettersom dette er ganske lenge sida, men jeg er også rimelig sikker på at det var det jeg gjorde da jeg hadde square deal, for å sette kulene så dypt jeg ville på 38 spl. Edit: Er usikker på om jeg satte dem under hylsemunningen eller bare kant i kant.
 10. Det er jo egen kvinneklasse i sjakk også, uten at noen egentlig helt forstår hvorfor.
 11. Jeg hadde også slik våpenkort tidligere, på slutten av 90-tallet. Det var ett våpenkort, der alle våpnene registrert på meg var påført på baksida i en tabell, slik @G.Larson sier. Tror de fleste distrikter slutta med dette like utpå 2000-tallet, og tatt i betraktning at dette er utstedt i 2003, så det er nok ikke nødvendigvis noe muffens her. Se hva som står på baksida. Hvis baksida er blank er det noe som ikke stemmer...
 12. Jeg har aldri brukt QL fordi jeg ikke har tatt meg råd til å kjøpe det. Men dette programmet ser svært bra ut. Man bør jo alltid bruke slike tall med ei klype salt og gå forsiktig ut, men det er tillitsvekkende at utgangshastighetene som jeg har målt stemmer svært godt med tallene som programmet gir. Da er det jo grunn til å tro at trykk og andre utregninger også er ganske riktige. Brukt sammen med en dose sunn fornuft er dette et fabelaktig verktøy. Veldig bra tips, dette programmet hadde jeg aldri funnet uten denne tråden! Mange takk.
 13. Blås det rent med trykkluft. Det skader ingenting. Børsemakeren burde kanskje ha gjort det før han leverte den tilbake, men for ham er tid=penger.
 14. PPK bør være i 7,65. Av rent nostalgiske grunner. Ammunisjon er helt kurant å få tak i, men litt dyrt. Jeg får desidert best presisjon i min med hjemmeladninger og blykule. Samler helt fint i svarten på presisjonsskiva på 25 meter. Det gjør ikke fabrikkammoen. Så hjemmelading er nesten et must. Og ikke kjøp utgaven med lang beavertail, den ser latterlig ut. Ønsker flere slike velkommen i spesialfelt, så løp og kjøp! ☺ Og det dukker stadig opp noen på Finn, bare å følge med og ta tida til hjelp.
 15. Her tror jeg ikke du får både i pose og sekk. Skal du ha noe som virkelig demper bra, er de store, og uten elektronikk. Jeg bruker Peltor X5A til pistol innendørs, de skal dempe 37 dB SNR. Det er mye, og dette er uten tvil de beste jeg har prøvd når det gjelder demping. De er litt store, men det har ikke så mye å si for meg til innendørs pistolskyting. Trenger ikke bruke propper under disse, i hvert fall ikke til pistolskyting i normale kaliber. Jeg har også et par Peltor ProTac Shooter, de demper 32 dB SNR. Jeg bruker disse hovedsaklig på feltstevner utendørs, der jeg er avhengig av å høre litt uten å måtte løfte på hørselvernet. Til innendørs bruk synes jeg de demper for lite, men for mange vil nok dette være bra nok demping også innendørs. Men disse er også litt store. Lillebroren ProTac Hunter og SportTac demper bare 26 dB SNR, og det er for meg helt uaktuelt til skyting i det hele tatt. Tror Sordin og flere andre ligger i samme område når det gjelder demping. Disse er nok beregnet til jakt, der det ikke smeller så mange ganger, og man er avhengig av kompakte hørselvern. Til baneskyting der det smeller konstant ville jeg ikke brukt noen av disse. Til rifle og lerduer blir imidlertid X5A for store. Så der bruker jeg Peltor X4A. De er superslanke og demper 33 dB SNR. Til lerdueskyting bruker jeg bare disse, med rifle bruker jeg propper i tillegg. Noen mener at propper under elektroniske hørselvern er flott, men det funker ikke for meg. Når jeg bruker skikkelige propper hører jeg ikke en pøkk uansett hvor mye jeg skrur opp lyden på elektronikken. Og da er litt av vitsen borte. Så svaret mitt på spørsmålet ditt er vel egentlig: Nei, det finnes ikke. Se på produktarkene hvor mye de ulike hørselvernene demper, jeg mener at 30 dB SNR er et absolutt minimum for skyting. Vær obs på at de i USA bruker NRR i stedet for SNR. Dette er ikke det samme, og kan ikke omregnes heller.
×
×
 • Create New...