Jump to content

fleskebacon

Members
 • Content Count

  556
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

154 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Herlig, har kjøpt meg tilsvarende sjøl, men den er av den "nyere" typen med laminatstokk, og løpet ser ikke akkurat ut "som nytt" innvendig. Har ikke hatt tid til å prøveskyte den enda, men skal få gjort det i sommer. Har ingen ambisjoner om å bruke den på jakt, dette blir bare koseskyting, forutsatt at den går rett nok til at det er moro. Selv om riflingen ser ut til å ha sett bedre dager kan det vel hende den går greit. Uansett ei herlig børse.
 2. Peltor X4 er også verdt å sjekke ut. Demper nesten like godt som Optime 3 (33 dB mot 35 dB), men de er mye slankere slik at de ikke kommer i konflikt med kolben. Jeg bruker disse til både rifle og hagle og er svært fornøyd. Til pistol innendørs bruker jeg peltor X5. De er gigantiske, men har den beste dempingen jeg har vært borti (37 dB). Men de er for store til rifle og hagle, synes jeg.
 3. Har slitt litt med det samme, jeg lader den nå til 32,0 mm og setter en god tapercrimp. Prøv forskjellige lengder som Wintel sier, men hvis den er alt for følsom på patronlengden er det mer sannsynlig at det er noe annet som egentlig er problemet. Test f.eks. 30,5 31,0 31,5 og 32,0. Hvis du må justere enda finere enn dette mener jeg det må være noe annet som er galt - så følsomt skal det ikke være. Hvis det i hovedsak er første skudd som er problemet kan du også prøve et annet magasin som mater litt annerledes. Jeg får også av og til problemer hvis jeg slipper sleiden med sleidestoppen, første skudd mater mye bedre når jeg drar i sleiden og slipper den.
 4. I vanvare og desperasjon kjøpte jeg en boks på apoteket. En kjempeplan. Kan anbefales på det sterkeste, hvis du har alt for mye penger. 180 kr for 100 gram. Da den var oppbrukt kjøpe jeg en kg på nettet et eller annet sted, for rundt en hundrings inkludert frakt. Husker ikke hvor, men et kjapt google-søk gir flere muligheter. Om det koster 75 eller 100 kr for en kg har ikke så mye å si - så lenge det ikke er 1800 kr, slik som på apotektet... 😡
 5. Ok, har ikke lest alt som er skrevet, men er enig i at akkurat det ser ganske ullent ut ja. I overgangsreglene i forskriften er det ikke nevnt noen regler for rifler som det ikke lenger kan gis ervervstillatelse til etter § 4-1, slik det er gitt konkrete regler for at våpendeler som blir ulovlige etter § 3-5 må innleveres eller avhendes innen et år. Og det synes jeg er rart. Veldig rart. Det hadde ikke kostet mye å slenge på et ledd om konkrete overgangsregler for Mini 14 og dens like, på lik linje med overgangsreglene for våpendeler som blir ulovlige å inneha, men det er altså ikke gjort. Vi får vente og se, men ut fra dette har jeg fortsatt mine tvil om dette vil resultere i inndragning av alle lovlig registrerte Mini 14. Det er vel liten/ingen tvil om at det ikke lenger vil kunne gis ervervstillatelse til dem etter forskriftens § 4-1, men inndragning? Jeg er fortsatt skeptisk til det, ut fra slik dette er forfattet.
 6. @Vargen Hvor spesifikt står det i overgangsreglene at Mini 14/30 skal inndras? Jeg finner ikke dette noe sted, verken i den nye loven eller i forslaget til forskrift. Eller er det fortsatt slik at de mener den kan inndras etter § 43 jf § 5 annet ledd nr 3 i den nye loven?
 7. Som nevnt, "dårlig mating" kan være så mangt. Ettersom du snakker om at det er forskjell på kraftig og svak ammunisjon antar jeg at det egentlig problemet er at den veksler dårlig. Altså at rekylbevegelsen til sleiden er for svak, slik at man får en ufullstendig omlading til neste patron. Første skuddet går fint, men neste skudd blir klikk enten på tomhylsa eller på tomt kammer. Er dette riktig forstått? Kaster den ut tomhylsene slik den skal?
 8. Og det er blant annet nettopp derfor politijuristen kan skrive ut et forelegg i slike enkle ikke-saker. Staten sparer penger, og den som får forelegget får tilståelsesrabatt og slipper å bruke tid på å møte i retten, hvis han er villig til å vedta det. Vinn-vinn og gode penger spart for alle parter. For øvrig drar du det hele litt ut av sammenheng, ettersom det @Robinson åpenbart mente var, at det er dyrt for den det gjelder å velge å ikke vedta forelgget. Og det er feil - det er i all hovedsak helt gratis for den det gjelder å heller ville ha saken behandlet i retten, enn å vedta forelegget.
 9. Jeg har allerede tenkt på den, faktisk mens jeg drakk morgenkaffen og skrev det. Noe spesielt du vil fram til her som du ønsker å dele?
 10. Politijuristen taper prestisje ved å dra "tøysesaker" som han åpenbart vil tape til retten. De fleste, der som andre steder, har en viss yrkesstolthet og ønsker ikke å drite seg ut i offentlighet ved å holde på sånn med viten og vilje. Og det er en seiglivet myte at det er så dyrt å få saker behandlet i retten. Straffesaker må ikke forveksles med sivile tvistesaker - det er på de sakene at folk blakker seg i retten. Krangel om trær, gjerder og hunder - det er de "dyre" sakene. Er man mistenkt i en straffesak derimot, har man som hovedregel krav på å få oppnevnt en forsvarer betalt av det offentlige. Altså risikerer man ingenting økonomisk ved å ikke vedta et forelegg. At man har muligheten til å få saken sin behandlet i retten er grunnleggende i en rettsstat, og det finnes svært få unnskyldninger for å ikke gidde å gjøre det, hvis man oppriktig mener at politiet har gjort en feil, og at man ikke har gjort noe ulovlig. Det er klart, er man bare kverulant og på generelt grunnlag ikke vil ha straff, og forelegget åpenbart er riktig, blir man som regel dømt i tingretten også. Det er allikevel sjelden at man som privatperson idømmes saksomkostninger, selv når saken er åpenbar. Motparten (altså påtalemyndigheten) sine kostnader bærer de selv. Og er man så uheldig at man idømmes saksomkostninger er det sjelden snakk om mer enn en symbolsk sum på noen få tusenlapper. Så det eneste man risikerer ved å ikke vedta et forelegg er at man må ta fri fra jobben en dag eller to for å møte i tingretten, samt at man risikerer at tingretten dømmer deg strengere enn det politiet har foreslått. Det legges som regel inn en tilståelsesrabatt i forelegget som man mister ved å ikke vedta det, men det er ikke snakk om astronomiske summer.
 11. fleskebacon

  jaktradio

  Det er vel også en sannhet med modifikasjoner at de digitale har lenger rekkevidde. I praksis er det ofte motsatt, er min erfaring.
 12. Ja maks hylselengde er innafor, og kula har friflukt. Hylsene er skutt i et annet våpen, så det er nok rett og slett at de er litt for tykke nederst som følge av at de ikke har vært langt nok inni sizedien. Da kjører jeg på.
 13. Det er for lenge siden jeg har ladet riflepatroner, og dermed hadde jeg justert sizedien på samme måte som den for pistol, som da var ca. 1/4 runde for lite. Resultatet er at noen av patronene kamrer litt tungt, trolig fordi de ikke har gått helt inn i sizedien. Jeg trenger ikke å bruke hammer eller jekk for å få ned hevarmen, bare kjenner at det er litt motstand på enkelte av dem. Patronene sitter heller ikke fast hvis jeg kamrer en og drar den ut igjen uten å skyte den, de kommer lett ut igjen. Og det er heller ikke snakk om noen atomladninger, tilnærma startladninger fra offisielle tabeller. Og lengden på hylsene er ok. Har ikke turt å skyte dem ettersom jeg brått ble litt usikker på dette, men er det bare tut og kjør så lenge de kamrer?
 14. Jeg kan ikke garantere mer enn 95% ettersom dette er ganske lenge sida, men jeg er også rimelig sikker på at det var det jeg gjorde da jeg hadde square deal, for å sette kulene så dypt jeg ville på 38 spl. Edit: Er usikker på om jeg satte dem under hylsemunningen eller bare kant i kant.
 15. Det er jo egen kvinneklasse i sjakk også, uten at noen egentlig helt forstår hvorfor.
×
×
 • Create New...