Jump to content

regin

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

regin's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Til de som sverger på å lage dysene selv er en slik en uunværlig: http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue ... ccessories Har laget dyser i messing med hull på 0.6.
  2. Har finlest lovteksten, du har nok rett. Tennhetter kan nok ikke importeres uten papirer: § 3. Med ammunisjon forstås i denne lov: [...] c. hylser når de er forsynt med ladning eller tennmiddel. Er det ikke litt risky å erstatte tennheter? Alle ladehåndbøkene jeg har lest skremmer med død, fordervelse og impotens om ladedataene ikke følges til siste punktum...
  3. Siarm.com selger også stålhagl. Det er kanskje ikke mye å vinne på å få det sendt derfra, men om en skal til Italia er saken en annen. En Italiensk kulturferie med dama kan gi mange helger fri til tur!
  4. Hvordan er loven for import av komponenter til hagglelading? Jeg sliter med å skaffe fiocchi tennhetter, men ser at http://www.siarm.com/ har, og ved kontakt sier de at de kan sende utenlands. Haggel er nevnt: § 55. Tillatelse til ervervsmessig innførsel Løse hagl kan innføres uten tillatelse. Men hvordan er det med tennhetter? R.
  5. Løpet er nok hardkromet ja, prøvde å skrape i det med en HSS-bit, blir ikke en eneste ripe. Får la det ligge da, eller la en børsemaker se på det. Takk for hjelp. -R
  6. http://www.kammeret.no/portal/prosjekte ... ing-hjemme
  7. Jøss, hva finnes ikke på youtube Takker og bukker! Kaldblåneringskit finnes feks på midway: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 0000015C31" target="_blank Jeg så et dokument her på kammeret også, men neggu om finner jeg nå. Kan være at blåneringen raskt vil bli slitt bort. -R
  8. Jeg har en star baikal med faste choker på 1/2 og 1/4. Det ene løpet ble levert fra fabrikken med trangboring på 1, men ble borret opp av børsemaker (gmax) til 1/2 for å kunne brukes med stål. Nå har det lite hensikt å ha to løp med tilnærmet identiske skuddbilde, så jeg vil åpne opp 1/4-løpet til sylinder. En børsemaker vil fort ta 1000,- for det, men de pengene vil jeg gjerne spare, i tillegg til at det er et artig problem. Jeg liker å mekke... Jeg tenker at det ikke bør være noen stor sak; Først montere løpene i søyleboret og bruke måleur for å få det sentrert med hundredelstoleranse, og deretter bruker enten a) borrehode eller b) justerbar brotsj. Selvsagt må det poleres opp og kaldblåneres etterpå. Dreiebenk og firbakkchuck hadde nok vært bedre, men jeg har ikke tilgang på en med så stor spindeldiameter. Synes de drevne herrene her på kammeret at dette høres ut som en plan? Hvordan vil en børsemaker gjøre det? -R
  9. Har nettopp kjøpt en slik en selv. Den kan selvsagt ikke sammenlignes med en tormek, men til en tiendedel av priser er den helt grei. Eneste er at skiva roterer feil vei. Jeg er vant til å slipe mot rotasjonen på steinen, men på denne sliper du med. Er nok bare en tilvenningssak.
  10. Leser i femteutgaven av ladeboka til Lyman at VihtaVouri N330 har "lignende forbrenningshastighet som Green Dot". Siden Lyman sikrer seg selv opp og ned ellers i boka skulle jeg tro at de har dekning for det de skriver; Er jeg helt på bærtur dersom jeg substituerer N330 med GD i ladedaten i samme bok?
  11. det fungerte utmerket å bytt om på ringene. takk!
  12. mulig at dette er et trivia for de fleste; men jeg lærte å skyte i DFS og HVU/hæren hvor optikk ikke var et tema, så jeg er rimelig grønn på emnet. altså: jeg har en 10/22 med bushnell sportsman og et par billige ringer. når jeg skøt inn siktet var treffpunktet var altfor lavt, så for å i det hele tatt få treffpunktet opp på skiva la jeg tre shimmer (oppklippet ølboks) på bakerste ring. det samme måtte jeg gjøre på luftbørsa mi. -er dette en kurrant måte å gjøre det på? -vil dette herpe kikkertene? -er det noen bedre måte?
×
×
  • Create New...