Jump to content

raloe

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er så mange år siden, husker det ikke. Fikk forøvrig aldri til Stigaen. Fant omsider syltynn sprekk i kassen i overgang muffe/ pipe på undersiden. Stiga hadde frest ut formye gods ved kaliberendring fra 6,5 x 55 til 30 -06 av denne Husqvarna kassen opprinnelig i 6,5x55. Jeg brukte år og penger på et prosjekt som omsider kom for en dag var et produkt Stiga laget av kasser Husqvarna hadde skrotet. Jeg solgte pipen, bolten, magasindelene og underbeslaget. Kassa ble levert politiet til destruksjon. Mine opplevelser og erfaringer med produktet Stiga ble nøye beskrevet her på kammeret.
 2. Hør hos Ing. Ragnar Hansen i Vestfossen.
 3. Interessant å lese om ditt forsøk, slb. Treffpunkt ser likt ut med mine resultat. Til orientering så har min rifle en 55 cm LW pipe med 1:8,3/4 snurr. Har nå testet 21 grs og kan like gjerne bli den videre som 20grs, men trenger egentlig ikke den ladningen, til fugle kule. Presisjonen var det ikke mye å utsette på. Får se hva det blir, ihvertfall to gode alternativ. Skulle bestille kuler hos Trond, men det var ikke lagervare. Ringte han, og ble beroliget litt. Sako produserer disse fra tid til annen, til lager. Kan gå tomt før de produserer igjen. Imidlertid har Trond inne bestilling, så dukker nok opp, men når?
 4. Da var 19 grs ladning med N 110 til 78 grs Sako kule testet. Lukter litt sot og treffpunkt 10 - 12 mm under 20 grs. ladning med samling som denne. 19 grs. er god ladning til fugleammo i tillegg til de andre med 16 og 18 grs. om man aksepterer litt sot på 16 og avtakende oppover til 20 grs. Føler meg trygg på 20 grs i litt vind og utifra erfaringe med prøving av annen ammo, at farten er langt under min 800 m sek grense. Disse 78 grs Sako kulene har imponert meg.
 5. En ny testdag på 100 m , i snøbyger avløst av 4-5 m/sek vind. Mellom snø byene med 20 grain lading. 4 av 4 innenfor 38 mm sirkel. Imponerte virkelig. Så var spenningen stor med 16 grain. Vinden åpnet litt på samlingen, - ikke verre enn at de hadde gått i snusdåsen. og treffpunktet var ikke mer enn 40 - 45 mm. under 20 grains. Ikke så gale det. Men, det luktet krutt og så på hylsen det sotet litt. Det har vel ingenting å bety. Med 18 grain var treffpunkt ca. 25 mm under 20 grain og samlingen ( i dag ) omtrent som 16 grains. Også denne med antydning til bagatellmessig soting. Litt mer prøving må til. Med tanke på vind i fjellet , så er nok 20 grains å foretrekke. Men vil ikke bli overrasket om 18 ev. 19 grains blir et godt alternativ i min rifle. Kommer i hvertfall til å prøve desse opp mot enannen. 20 grains er allerede spikret.
 6. Nei, jeg målte ikke hastighet. Har ikke det utstyret selv, men vil se om får målt senere når prøvet 16 og 18grs. mot 20 grs.Veldig artig, fraværende rekyl og lite smell, men effektivt.
 7. Med N110 krutt og 79 grs kuler ble det ladet med 20, 22, 23 og 24grs. krutt. Var en tur på banen og testet, med 7x57 Mauser. Hadde tenkt at 23 og 24 grs ville gi best resultat. 23 grs. er forsåvidt brukbar, men med signal om at mindre er bedre. Hevarmen ble merkbart tregere. 24 grs unnlot jeg å teste. Signalet var klart. Med 20 og 22 grs. fungerte det kjempefint . Siden 20 grs. ga så fin pressisjon og fraverende soting, er det denne som vil bli utgangspunkt videre. Børsemakeren min anbefalte meg 16 grs med N110. Han benyttet det og var fornøyd med det til disse kulene. Om jeg ønsket mer fart kunne jeg gå opp litt på kruttmengden, men han så ikke helt behovet. Skal lade noen med 16 grs.og 18 grs. til neste gang, i tillegg til 20 grs. Fornøyd med kulene, de overrasket positivt på dagens test,. Uten tvil kommer de til også å bli treningskuler.
 8. Med 7x57 Mauser og samme kuler skal det prøves litt utover vinteren med N110 krutt. Vil lade ned hastigheten med lette egnede helmantelkuler til fugl, så håper 800 og ev. lavere er mulig. Tror desse kulene og 25 grs, vil bli brukbar start til videre forsøk med kanskje mindre krutt. Må selvsagt ha blikk for sotingen og presisjonen. I allefall vil det bli forsøkt. Har erfaring fra forsøk med N110 fra 16 grs. til 27 grs. med 175 grs kule. Beste var faktisk 23 grs, Innskutt i senter med ordiær lading, ble treffpunkt i underkant 8, men god samling.
 9. Sannes har rådet meg og gjort mye arbeid for meg. Tid og kvalitet? Tid har vært som han har lovet og kvaliteten på urført, helt topp. Fortjener virkelig å bli positivt omtalt.
 10. På cz 550 kan børsemaker montere Timney avtrekk i stedet for det originale snellert, og m70 sikring. Det blir bra oppgradering. Låskassen blir slankere bak ved tangen med m 70 sikring, så. tilpasning av stokk for annen liknende kasse , er med ett innen rekkevidde og enklere. Ved henvendelse til børsemaker, f. eks. Hansen, får en avklaret det å tilpasse enkel avtrekker til ev. zkk. m70 sikring er det montert mange av på zkk.
 11. Kkc blir foreløbig ikke produsert i annet enn bjørkelaminat, opplyser J&F
 12. Takker, det var info å gå videre på. Supert om det er mulig.
 13. Vel, vel, det ble ikke mye respons fra Aafløy skjeftet. Er litt usikker da det har vært antydet om at han kanskje er sluttet, men hjemmesiden går enda. I den står det at en kan ta kontakt på telefon. Har forsøkt med sms uten mer respons på det. Ser heller ikke ut som det er det noen som vet om andre enn de nevnte som lager skjefter. Jeg tror heller ikke det kan være mange da jeg mener å ha litt oversikt. Jeg har i hvertfall fått en avklaring, Kkc, og den passer meg men kunne så desidert ha tenkt meg en i heltre valnøtt. Det har/hadde Aafløy.
 14. Fikk for noen få år siden Schou til å importere en Cz 550 i .30-06 til meg. Det var etter at De sluttet å ta de inn. Det gikk greitt, tok noen måneder, og var et par ganger i kontakt med Geir på Schou. Kjøpet skjedde gjennom en Schou forhandler og var en løsning på et våpen istedet for en T-3 Hunter som jeg ikke ble tilfreds med. Hadde en Cz 550 fra før i tillegg til m98. Var ikke i tvil om at det måtte bli en med mauser systemet. Tror mulighetene er like god for deg. Jeg har spurt på Jaktdepotet for en tid tilbake om mulighetene til å ta inn rifle etter kundens ønske. Det bød ikke da på andre problemer enn at det tok tid og at kunden måtte låse seg på bestillingen. Så om ikke ting har endret seg, skulle muligheten være til stede for en cz557.
 15. Lager Aafløy fortsatt Jaktmatch? Har ikke fått svar på henvendelse, men det kan da saktens komme enda. Alternativet kan bli KKC laminert. Er sikkert andre jeg ikke vet om i dette landet som lager stokker. Vet om Bredvold, men så var det tiden da. Aafløy Jaktmatch og KKC er i grunnen øvre grense på pris. Er redd at spesial fra Hansen, Gujord, Rogne eller Rafdal blir dyrere og dermed fordyrt om man får de til å lage, men så er det godt arbeid da. Noen som vet?
×
×
 • Create New...