Jump to content

aresm

Members
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

aresm last won the day on June 14 2019

aresm had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det spesielle tretyper som er å føretrekke/unngå til taner?
 2. Det med pinne er ein god ide. Takk, skal prøve dette.
 3. Det var min backup plan og. Men eg er litt usikker på val av hurtigfeste for det ikkje skal bli løst og skramlete. Tenkte montering på planke med hakk/hull oppe og nede for surring med stålstreng.
 4. Finns det ein god måte å spenne disse fellene, uten dette merkelige verktøyet Opedal selger? Eg strever veldig når fella står litt høgt over bakken.
 5. Alltid når alkoholen er med i boksen.
 6. Må man til Sverige for å kjøpe det, eller er det noen kjeder som selger her i landet? Kan ikkje huske å ha sett det i butikken.
 7. Bruker isboksmetoden til M67, men med ein ertestørrelse Lee smørefett, og ein halv kork med blårens(isopropanolgreier). Går bra uten blårensen, men føler det smører jevnere med. I prinsippet skal eg vente til alkoholen er fordampa, men det gidder eg aldri.
 8. Eg prøver å finne grunnen til at gitterbur ikkje er lovlig som revebås, men finner lite om temaet anna enn at det ikkje er lovlig. Eg ser og at det kan nyttes dersom man har dispensasjon frå direktoratet. Kva vil i så fall årsaken til disp’en vera?
 9. Eg ser på nettsida til S&L at dei oppgir 1:10 twist på både 7x57, 7mm-08 og 7x64 løpa sine. Eg syns dette virker veldig rart. Stemmer dette? 7x57 og 7x64 er i alle fall ikkje vanlig med 1:10, og heller ikkje veldig vanlig i 7mm-08, som er løpet eg vurderer.
 10. Ligger noen få her, men kanskje nok til å få deg gjennom årets jaktsesong: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=189598674
 11. Mulig å få denne muligheten tilbake?
 12. Om eg har skjønt dette rett, så er ladedata i Normas Ladebok utvikla med Win LRM hetter. I mitt eksemplar står det i alle fall det. Mens dei dag bruker RWS5333 på ladedata på skytterlagskrutt. Høgst uoffisielt altså.
 13. aresm

  9,3x72r

  https://www.grauwolf.net/wiederladen/huelsen.html?grauwolf_patrone=560 Har handlet hylser her flere ganger, uten problemer.
 14. aresm

  Homogene kuler

  Eh....nei. Moment er kraft * arm. Bevegelselsesmengde = masse * fart. (Momentum på engelsk. ) Og vis meg gjerne ein fysikkbok som omhandler begrepet Hydrostatisk sjokk. Statisk betyr stille/i ro/stabil. Hydrodynamisk sjokk ville gidd meir meining.
×
×
 • Create New...