Jump to content

taarni

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

taarni's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Litt kynisk sett på reglene: "Løs på drevet halsende hund, er kun tillatt fra 25.09". Nå har jeg en Wachtelhund, og de regnes vel som støtende hunder? Er det noen andre her som har sluppet hunden sin på rådyr på jakt, før 25.09? Jeg blir far igjen i starten av oktober, så jeg prøver å få jaktet så mye som mulig før den tid - derfor prøver jeg å finne alle mulige motiver for å få jaktet så mye jeg kan med bikkja, før ungene titter frem. Så hvordan tolker dere disse reglene?
  2. Da er Jade blitt snart fire år gammel og har vel fått omkring 20 rådyr på samvittigheten. Hun har fått tatt blodsporprøven, men vi har enda ikke fått snublet oss avgårde for å ta fersksporprøven. Hun fungerer veldig flott i arbeid, har et nydelig gemytt, men kan være noget skarp mot fremmede hunder. Så da vet dere det! Hun knakk forresten alle beina inne i poten 23. desember og fikk e-coli i såret, så det er først de siste dagene at såret har begynt å gro igjen. Satser alt på at alt gror fint, selv om det går litt trått med det ene bruddet.
  3. Jeg har også en Wachtelhund som jeg skal få godkjent som ettersøkshund i løpet av sommer/tidlig høst... Dere skriver at man kan slippe viltskarpe hunde på dyr som plutselig har fått seg tre bein, men hvordan trener man på dette....?
  4. Hei! Har en Wachtelhund på drøye 7 mnd som tegner godt på rådyr og som trenger å få "mettet" jaktbehovet sitt. Jaktlaget jeg er har kommet meg inn i, har en Dachs som de prioriterer foran valpen min. Derfor lurer jeg på om det er noen som vet om grunneiere som man kan kontakte for å leie rådyrjakt, det eneste jeg finner etter et raskt søk på nettet er Gurebo i Grimstad. Oppholder meg selv i Grimstad, men alle kommuner som grenser til denne flotte byen er interessante. Alle tips taes imot med takk!
  5. Hei igjen, Nå går blodsporingen veldig bra og jeg føler meg relativt trygg på at hun skal kunne klare ettersøkskravet på en blodsporprøve. Jeg har lest diverse steder at en hund ikke kan bli godkjent ettersøkshund før den er 9 mnd gammel. Men kan jeg ta blodsporprøve og fersksporprøve før denne tid, så når hun når de 9 mnd, så er hun "good-to-go"?
  6. Et spørsmål: Finnes det sel i Grimstad - Aust Agder?
  7. Hei igjen, Da har vi hatt Jade i tre uker og hun sporer som en helt. Kjempegøy å gå på spor med henne, i kveld var vi oppe i 150 meter. Blodskvett for hver annet skritt. Hvor raskt skal man "klatre"? Skal vi se enda høyere, eller skal vi bli trygge på basisen - før vi rolig øker vanskelighetsgraden? Hva kan man evt gjøre for å gjøre det hele hakket vanskeligere, uten å ta den helt ut..?
  8. Nå har vi to ganger gått blodspor... Merker en solid fremgang fra første - til denne gang. Gledelig! Forøvrig er hun ivrig på lydighetstrening og i å bite i stykker dataledninger, så nå lever jeg på siste rest av strøm på denne dataen - må bli ny kabel i morgen. Hvor gammel burde valper være før de blir "terpet" på blodspor/apport/vann? Hun er drøye 10 uker nå... Til nå har blodsportreninga kun vært veldig lystbetont. Alt er bare gøy og alt skal være positivt og det er ikke store utfordringene i å gå det sporet jeg legger. Ca 10 meter..
  9. Vi holder til i Grimstad, så sjansen for det er overhengende store. MEN jeg har også på gefülen at det blir utdrikningslag på meg den helgen - så å spikre noe for min del er vanskelig.
  10. God formiddag, Ville ha et sted for å fortelle om min nye fantastiske Wachtelhund - Jade. Hentet henne i Berlin i går, hun er straks 10 uker gammel - og som hunder flest er hennes favorittaktivitet å tygge ting. Målet med henne er om ett år å ha henne på prøve i Sverige/Tyskland og å få til en god innsats der. Var en kjøretur i skogen til oppdretter-mannen, Dirk - hvor vi møtte hjort og slapp Jade på disse sporene. Hun viste - etter å ha bæsjet og tisset ferdig - veldig interesse for dette. Så dette kan bli artig! Kommer utover til å ha dette som skryte/klagevegg i utviklingen av denne skapningen. I kveld er første øvelse - blodspor. Ha en flott søndag videre, Kammer-folk
  11. Hei! Som nevnt er jeg på utkikk etter noen som tar inn f.eks. rådyrlår for røyking. Tenker da først og fremst på Kristiansand og omegn. Har dere noen tips om hvor man kan henvende seg?
  12. taarni

    Hvordan Rifle ?

    7x33 Sako! http://www.blocket.se/vi/19430095.htm?ca=1_11_s Info om kaliberet: http://jeger.tbt.no/sako_en_nordisk_sma ... esiali.htm
  13. Om du velger randpatroner, noe som er relativt mye greier å hanskes med på brekkvåpen, så er vel 7x57r eller 5,6x52r kaliberene som er vanligst ifølge dine preferanser. Om du ikke vil satser på randpatroner, så er jo utvalget enormt og da er det jo bare å ta det som måtte høres best ut i dine ører. Om du skulle sneie innom tanken på å ha et våpen som og kan bukes på elg/hjort/reinsdyrjakt, så er 7x57r tingen du må gå for, da 5,6x52r ikke er saftig nok for disse. Men, om det aldri blir STORviltjakt på deg, så behandler nok 5,6x52r byttet noget bedre enn 7x57r. Skal selv kjøpe en 5,6x52r iløpet av våren/sommeren. Satser på noe fint brukt noe. Og håper jeg finner de før du gjør det:)
  14. Har vel kommet frem til at jeg vil ha meg en 5,6x52r, så får jeg se om det blir en gammel drilling alà Merkel el.l. eller en nyere kombi som får mitt navn påskrevet iløpet av våren.
  15. Skal vel og nevnes at jeg etterhvert kommer til å drive litt med toppjakt, fjellrypejakt og slike småviltrelaterte jaktformer. Hvordan vil dere si at de forskjellige patronene behandler mindre vilt? Er det enormt stor forskjell i utgangshastighet etc. etc.? Og, nei, lader ikke selv......... Enda.
×
×
  • Create New...