Jump to content

Sørlimoen

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Sørlimoen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har skutt noe Norma Jaktmatch (fabrikkammo) i min 30-06AI. Ble veldig positivt overraska over presisjonen. Har ikke skutt noe annet som har samla bedre i dette løpet. Hastigheten synes jeg også var bra - ca. 830 m/s. Vanlig 30-06-ammunisjon gir en viss motstand når en kamrer den, men funker ellers helt greit, ser det ut til.
  2. Jeg har skutt de første skuddene med Ackley-løpet nå, og ladet noen få "prøvepatroner," og det er ingenting å si på matinga av disse fra 9,3-magasinet. Ser veldig bra ut. Jeg ba ikke om "ekstra" friflukt da jeg bestilte løpet, noe jeg kanskje skulle ha gjort, da jeg ser at friflukten ikke er allverden, men men.
  3. Har lada denne kula med Norma 202. Trur jeg brukte 58,5 grain (litt over 770 m/s), men jeg har ikke notatene mine fremfor meg så ta forbehold om feil. Ellers så jeg nylig at det var kommet med data for denne kula i den nye Whitavouri Reloading guide som liggerpå nett(lapua.com). På Nosler sine hjemmesider finnes det også ladedata med Whitavouri-krutt.
  4. Jeg fikk Ackley-løpet denne uka. Et Lothar Walther - løp fra Ing. Ragnar Hansen. Dette skal visst være et match-løp til Sauer 200STR som er brotsjet opp,dreid ned og kappet. Jeg valgte å få det med lik lengde (60 cm) og profil som original-løpene. Jeg har ikke rukket prøveskutt det enda.
  5. Jeg har skutt en elg med Mega i 9,3x62. Den funka bra. Mega er rimelig og god og burde være et godt alternativ om man vil bruke samme kule til både trening og jakt. Personlig ville likevel jeg ha brukt 18,5g Oryx på jakt, tror nok den tåler litt mere "juling." Prisforskjellen for jaktammunisjonen betyr jo som nevnt ikke så mye. Jeg har selv brukt mest 18,5g Woodleigh på jakt, og Partizan i samme vekt til trening. Kjøpte for noen år siden 500 partizan-kuler fra Jaktdepotet for 650 kr, tror jeg det var. Presisjonen er riktig nok ikke den beste i mitt våpen, men billig er den.
  6. Mange gode tips her. Takk for det.
  7. Er det noen som har noen tips om hvilket mikrometer man bør anskaffe til måling av hylseekspansjon? Jeg tenker fabrikat, forhandlere, evt. nettbutikk og hva det nå ellers måtte være av tips/anbefalinger.
  8. Jeg får ta en telefon til vedkommede i morgen.
  9. Det må være sånn ja. Jeg har betalt kilospris for 0,5 kg!
  10. Jeg var ute og kjøpte meg en boks (0,5 kg) med Norma 19 krutt i går. Jeg tenkte egentlig ikke over det før etterpå, men 388 kr var da veldig dyrt! Dette er jo skytterlagskrutt og skulle være betydelig rimeligere enn de ordinære kruttene (200,201 osv) til Norma, men dette var jo nesten like dyrt. Jeg tenkte først at jeg hadde betalt for mye, men når jeg sjekker på nettbutikken til Norma så er ganske riktig prisen satt til 388 kr!
  11. Jeg tenkte dette kunne passe under denne tråden. Jeg har bestilt et løp i 30-06AI som jeg venter på og ser frem til å begynne å lade og testskyte. Mens jeg venter funderer jeg litt. Det gjelder skyteforming av hylser. Det er sikkert noen her som har en del erfaringer. Vil det fungere bra å bare skyte vanlig fabrikkammo, f. eks. Norma Jaktmatch, i kammeret og bruke de hylsene? Eller vil resultatet bli bedre med å bruke metoden der en setter kula så langt ut at den har kontakt med bommene i løpet, og bruker en mild 30-06-ladning? Det å bare bruke Jaktmatch istedenfor handle inn nye Norma-hylser og lade opp disse er jo både enklere og billigere (i utgangspunktet). Andre synspunkter?
  12. Jeg har en Sauer i 6,5x55 og 9,3x62 og synes, som mange andre, at det er en god kombinasjon. Den først nevnte med 6,5-284 og 8x57 høres veldig interessant ut synes jeg. Dette kommer kanskje litt ann på hva slags kombiasjon som er mulig i det enkelte våpnet. Andre forslag: - 6,5x55 og 375 (H&H el. Ruger) - 7x64 og 9,3x62 - osv.
  13. Jeg har et S&L-løp i 6,5 og er ikke helt overbevist.. Jeg regner med 30-06-løpet er av samme utførelse. Har lyst på en anelse tykkere og lengre løp, og med en mer matt overflate enn det S&L-løpet jeg har. Ellers så takker jeg for alle tilbakemeldingene.
  14. Driver stadig og funderer på om jeg skal satse på dette eller finne på noe annet (et helt annet våpen). Hvis jeg skal gå for et ekstra løp til Sauer'n, så lurer jeg litt på hva jeg skal velge å gjøre. Ing. Ragnar Hansen kan visst ordne løp til Sauer 202 og 30-06 AI, til 4600 kr, Lothar Walter regner jeg med. Kan nok også levere Krieger, til noen kroner mer. Ellers er det jo å kjøpe et orginalt Sauerløp i 30-06 (7000kr) og få noen til å brotsje opp kammeret. Kanskje et neddreid og kappa baneløp til Sauer 200 STR i 308 (brotsjet opp til 30-06AI) også kan være et alternativ? Ser for meg et løp med profil likt originalløpet med lengde på 60-65cm. Det blir en vurdering mellom pris, kvalitet, presisjon osv. Hmm. Tar gjerne imot tips.
  15. Jeg har behov/lyst på et våpen/løp i en mer flattskytende patron i kal. 30 (har 9,3x62 og 6,5x55 fra før). I den forbindelse har tanken på å få laget til et løp i 30-06 Ackley improved til min Sauer 202 kommet opp. Jeg liker denne børsa godt og dette vil kanskje være et brukbart alternativ til å kjøpe et nytt våpen i 300 magnum. Den vanlige Sauer 202 kassa har jo som kjent ikke rom for magnumpatroner. Jeg har ikke hørt om noen som har gjort dette før, så jeg lurer på om det er noen som har erfaringer eller meninger omkring dette og 30-06 AI som kaliber.
×
×
  • Create New...