Jump to content

8mm-06

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

8mm-06's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. P O Ackley mener at 6,5-06 imp. er MINDRE effektiv enn standard 06. Det går litt mere krutt, uten å oppnå særlig mere hastighet. Han mener at 6,5-06 i standardutførelsen er et mere fornuftig valg. For å utnytte potensialet, må du nok bruke seinere krutt enn mrp. Vil tro at du kan begynne med mrp- data for norma 217, 54grs er mitt forslag, for å øke opp mot 57-58 grs til konvensjonell 140grs blyspiss. Tar ikke ansvar for forslaget, men det var der jeg ville ha begynt.....
  2. Det kan være greit å fjerne Blaser i overskriften. Dette er en boltrifle, og ikke en r 93. Går ut fra at noen ser hva det har vært.
  3. Det skal være et innlegg i bakkant på magasinet. Ellers er det til lange patroner. Har et kort liggende, 3 skudds.
  4. Jeg vil driste meg til å prøve å få fokuset over på valg av våpen! Med et av våpnene med lett pipeskift, kan trådstarter smykke seg med tittelen Ole Brumm. -Jeg fikk både og! S&L med flere, gir valg fra ,22 til ,458 i samme låskasse. TS har mulighet til å velge det som føles rett, til en gunstig pris. Brukte systemvåpen får en fra samme pris som en ny Tikka. Ellers har vel Per-S oppsummert primærpatronvalget utmerket. Med en ekstra pipe i ,22-250 eller 243, skulle det meste være dekket. PS. Ikke kapp pipa! Skal du ha den kortere, få fatt i en som er levert slik fra fabrikk. (S&L sine piper har litt "trangboring" for å øke presisjon og levetid.)
  5. Turister på Svalbard: Bamsemums. Makan til tosker! Synd Disney ikke sier sannheten. Kunne blitt en vekker for noen..... Rart den ikke har fått navn ennå.....Bjørnen altså. Rovdyr er rovdyr, ikke snille teddybjørner. 3 våpen i en leir, og så legger man seg til å sove????? Rett før det straffa seg selv. Ikke skyld på bjørnen, den ville bare ha litt fastfood.
  6. Det var ikke noe problem på de to Classicene jeg har....... Trykkpunkt på begge. Jeg fikk det jeg ville ha med det samme. Det var jo en av grunnene til å handle Schultz.
  7. Weatherby Vanguard på XXL, i kal. 30-06. 3000,- Zeiss terra 3-9*42, 3000,- Montasje, leupold QR, Ca. 1000,- Noen er nok ikke enige? MEN som første rifle er dette godt, og ikke særlig over budsjett. Weatherbyen er til og med med trestokk! Hadde en med plaststokk, men er mer glad i treverk. Zeissen har jeg sjøl, og den er helt grei til dagtid, ville nok heller hatt denne enn andre japsesikter i samme prisklasse. Er noe eget med navnet, spesielt den dagen den skal selges Deler til oppgradering er heller ikke vanskelig å få tak i. Mener det er "presisjonsgaranti" på rifla Skytteren er det vel verre med.......
  8. Hmm... Litt mer av alt... 8mm-06. Lader du selv, er det ingen unnskyldninger tilbake. Utnytter kasselengden, og gir det lille ekstra, uten å overdrive. Har brukt det til 358nm-en kom i hus, og er godt fornøyd. 220grs kuler med over 800m/s duger til det meste i dette landet.
  9. Kjøpte en av samme sorten, og det var prikker i den også. Fikk ny av Zeiss Norge i løpet av en liten uke. Ingen problem. Snakk med salgsstedet, og det ordner seg , skal du se.
  10. Jeg mener du absolutt bør vurdere FORSTER CO-AX først som sist. Det helt geniale med denne pressen er hylseholderen. Du kan lade så lange patroner du ønsker, med lange kuler. Jeg har hatt min fra engang tidlig på 80-tallet, og den er fremdeles slarkefri, og suveren å bruke. Har ladd alt fra ,357max til ,358 nm på den, med samme hylseholder. En annen fordel er utvekslingsforholdet. Du vil lett lade de patroner du ønsker uten mye strev. Skifte av dier er også en lek. Bruk den som et utgangspunkt for det du trenger, og du er langt på veg til et godt ladeutstyr. De andre delene er greit å plukke utenom. Da kan du snekre samme verktøy som du er sikker på virker til det DU skal bruke det til, ikke det som andre mener er greit. Prisen er muligens et tema til å begynne med, men du vil nok se at å kjøpe et sett , og finne ut at du trenger å bytte ut mange deler, ikke er billigere i lengden. Dersom du er i nærheten, kan du stikke innom og ta en titt.
  11. Melder meg på her. Fikk sansen for S&L for etpar år siden. Det har blitt to Classic DL kasser, og fire løp. Genialt system, spesielt lett sluttstykkegang og godt avtrekk. Magasinene er vel det som ikke er helt topp. Lyddemperene er S&L de også. Bruker i dag QR montasje, men vurderer å gå over til originalen, er det noen meninger om hva som er best? Har et løp i .308w, som jeg egentlig ikke trenger. Noen som vil bytte i noe i 7mm? Eller andre forslag? Har også et kort 3 skudds magasin.
  12. Jaktfeltskytinga foregår jo ofte på vinterstid. NM i år ga en smule utfordring til optikken grunnet mye motlys... Jeg ville gått for skikkelig optikk, har du sett på meopta? Ikke forferdelig dyrt, men bra optisk. Kvaliteten på der mekaniske er også viktig. Det er hemmende å ha et sikte du ikke kan justere på , fordi du ikke stoler på kneppene. Dette med trådkors er en vanesak. Dersom du ser treffområdet, er det ikke noe problem. Jeg ville til å begynne med hatt et kors uten uromomenter. Har du korset i 2. bildeplan kan du justere forspranget med forstørrelsen, til elgen. Lykke til.
  13. Fikk opplyst på våpenkontoret i ski at det ikke var behov for tillatelse dersom en har våpenkort for kaliberet. Det som begrenser er ADR reglene. Dette er det som står på DBS sine sider. Transport av krutt Krutt er underlagt de samme bestemmelser i ADR som øvrige eksplosiver. Transport over unntaksmengdene på 20 kg for røyksvakt krutt UN 0161 klasse 1.3 C. og svartkrutt UN 0027 kl 1.1D skal gjennomføre på godkjente EX kjøretøy. Transport av mindre mengder pakket i forbrukerpakninger beregnet for personlig bruk kan gjennomføres i egen privat bil.
  14. 8mm-06

    6,5x284 ammo

    Hvor holder du til? Kanskje noen kan hjelpe deg med noen patroner? Sjekk uansett lengden på kammeret ditt, da dette kan variere. Har dårlig erfaring med for mye headspace. Kostet meg noen hylser. I mitt kammer er det ikke noe poeng med ferdigrulla. Må kaste 50% av hylsene. Det beste rådet er å kjøpe ladeutstyr med en gang. Da kan du jo få den ammoen du vil ha.
  15. Svaret er gitt. Gå for 6,5*284! Har gjort det selv, fikk brotsjet nytt kammer i et 65cm 19mm 6,5*55-løp, og jeg er svært godt fornøyd. Ble fortalt at jeg måtte ha magnummagasin, men det virker uuutmerket med vanlig standard magasin. Har ikke pris til deg, men vil anslå etpar tusen. Børsa er en S&L classic dl. Jakt og friluft kamra om pipa.
×
×
  • Create New...