Jump to content

Tiurjeger

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tiurjeger

 1. Fant en fikse magasin på x-bolt video.
 2. Ja se der, fant noen tråder om det. Men det må no forhandler og ja Browning være klar over å ha gjort noe med? Det er jo ikke slikt de kan leve med de heller.
 3. Man tenker no mye. Men vil ha en kort rifle- ikke bare lett. Den Sako Carbon er flutet og da må man kappe i flutinga så den utgår. Browningen er egentlig perfekt der, både fluta og kappet uten å ødelegge flutingen/løpet. Men ser at om man kappe Tikka på 45 cm så er man i Sverige med den. Selv med lengre låskasse på Tikka så er Browning og Tikka lik med 1-2 cm forskjell ved kapping på 42 cm. Står mellom de to no føles det som. He he mye føleri
 4. Ja liker syntstokk bedre enn trestokk, så det er anke punktene for meg på Sako og S&L. Men Rafdal ordner stokk til disse da så alt er mulig. Skal jammen ikke være lett 🙄
 5. Har liggende en godkjent våpensøknad på Browning x-bolt i 223. Liker denne da den har kort 42 cm løp og kort låskasse. Og stokken oppleves som god å ta og holde i. Men søknaden bare ligger i skuffen da jeg ikke klarer bestemme meg. Noe pga riflestigningen som er 1:8 Og noe for at både Tikka - Sako 85 og S&L Legacy også er gode rifler. Hva liker du med din rifle av disse fire om du har en av de? Noen av dere har sikkert kjøpt og hatt flere av disse- for og i mot på disse? Riflestigning? Lader selv. Men kjøper og lett litt dyrere ferdig rulla 55gr i Lapua,
 6. Tiurjeger

  222 vs 223..?

  Men vil ikke ca en 222 med 50gr kule ha ca samme hastighet som en 223 med 55gr kule. Tenker da på kjøpe ammunisjon. Blodslag vil vel bli ca likt på vilt med disse to. Eller?
 7. Nytt våpen for meg, hvor har du kjøpt det? hvem importerer disse..
 8. Tiurjeger

  BLOG 110-113

  Hadde du demper på når du skjøt? synes jammen det smalt godt til å være 22 hornet med demper.
 9. For å stille spørsmålet litt anderledes. Vil jeg være i stand til å høre forskjellet på en 7x57R sammenlignet med en 222 rem?? Årsak til spørsmålet- er valg av kaliber i kombi/drilling. 7x57R kan virke som litt overkill på småvilt. Rekylen er værre i en 7x57R det er udiskutabelt. Men å litt opptatt av lyden, liker piff bedre en kabooom...men vet sannelig ikke om man kan høre forskjell på de to?
 10. Tiurjeger

  Desibel-skala

  Noen som har eller vet om en desibelskala på nett eller noe? Hvor mye smeller den enkelte patron i forhold til den andre. Feks en 7x57R hvor mye mer kaabboom sier den i forhold til en 222 Rem eller 22 hornet.
 11. Kom over denne herlige bildetråden på et finsk forum da jeg søkte på Blaser BBF 95. En slik tråd kunne være noe å ha her på kammeret også, en egen tråd med bilder av drillinger og kombier. http://forum.eralle.net/viewtopic.php?p ... 7ef555522e" target="_blank" target="_blank
 12. Får jeg spart opp nok, så har jeg lyst på en Blaser Professional, nettopp pga av muligheten for å bytte løp og kaliber. Men blir kjøp av et løp i første omgang da. Ønsker løpslengde 50 cm, og demper. Blir en kort, og passe lett rifle da.
 13. Artig å lese alt det som er blitt skrevet over 6x47 hvilket kikkertsikte bruker du? synes det er kjedelig ute i felt å skru av lokkene for å justere på klikkene, redd for å miste de. Men ser nå at det kommer en del kikkertsikter hvor man kan skru på tårnene uten å fjerne lokk.
 14. Ja tenkt på det, at jeg ikke trenger noe spesielt kaliber, vil ha et som treffer, der det skal, selv om det blåser litt, og holdet drøyer. Rekyl med demper i 6,5x55 eksisterer jo nærmest ikke.
 15. Jo spennende kaliber, men når den gode gamle kjedelige 6,5x55, når det gjelder kulebane, og vindavdrift? Veldig greit å kunne plassere en kule selv på en liten vinterfjellrype sikkert på hold ut til 200 meter. Og her er det ikke mye vindavdrift som skal til før det blir bom.
 16. Hvis man skulle være ute etter det optimale kalibret på småviltjakt ut til 200 meter++, med tanke på kulebane og det viktigste i mange tilfeller vindavdrift. Så er det artig å se på Norma sin ballistiske kalkulator. 223 jaktmatch med innskyting på 170 meter kommer jammen ikke værst ut, selv på vind er den ikke ille...selv om det er en del. Men med tyngre kule, feks lapua 69g noen som vet hvordan 223 ville komme ut i forhold til 6mmBR og 6,5x55 da? Innskyting på 170 meter bør dekke de fleste skuddavstander i alle disse tre kalibrene. Den beste patronen med tanke på kulebane og vindavdri
 17. I siste Jeger er det bilde av en som jakter med en Finsk Spets og en Tikka, synes det kikkertsiktet som er på den tikkaen ligner mye på en 6-24x56, eller er det et 3-12x56? Hvordan er det å bruke 6-24x56 til den formen for jakt, med 24 ganger på må det jo bli vanskelig å finne fuglen i hvertfall i tett skog. Men klart det er mulighet til å juster ned siktet da
 18. Tenker nok på en rifle med et løp som en ordinær rifle. Men med mulighet med bare to skudd for å kunne redusere vekten betraktelig.
 19. Ut fra mitt behov som småviltjeger i all hovedsak, og ønske om lettest mulig rifle. Så har jeg mange ganger tenkt på hvorfor ikke noen produsent har laget rifler med låskasser med plass til bare to riflepatroner. Nettopp med den hensikt å få rifla lettest mulig. Ok ser den med å skaffe seg en Kipplauf (enkeltskuddsrifle), men kunne vært kjekt å ha skudd nr to kjapt i kammret ved enkelte tilfeller. F.eks om man skulle ønske å bruke rifle på elg, hjort, rein eller rådyr. Ser jo for meg at dette ville blitt en lett og hendig rifle, og i kal 6,5x55 så vil den dekke de fleste områder. Og
 20. Siktet skal brukes på toppjakt, rypejakt og annet småvilt. En orrhane på 200 meter blir liten i kikkertsiktet jeg har nå som er 3-9x40, og derfor lyst på mer forstørring. Blir jo sjelden skutt på hold under 50 meter med rifle, veldig sjelden egentlig.
 21. Ser på kikkertsiktene til Zeiss med litt mer forstørring. Ser på 4-16x50 og 6-24x56, men prisen er lik på disse, ihvertfall på winge sine sider. Men aldri sett i et kikkertsikte med så mye forstørring som 24. Er dette mye? for mye? egner det seg til jakt. Vil et 4-16x50 være mer hensiktsmessig? Lite vektforskjell på de, begge kommer med lys og er nok gode til åtejakt vinterstid mot snø. Vil jeg få problemer om kikkerten er skutt inn på 24 på 100 meter, og den blir skrudd ned på mindre forstørring, vil treffpunktet endre seg?
×
×
 • Create New...