Jump to content

Gråmte

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gråmte's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om du velger Meopta så gjør du ingen feil. Mye kikkert for pengene som ikke står så langt bak zeiss victory som det påstås lenger opp, iaf når det gjelder meostar. Kort øyeavstand er det eneste jeg har å utsette på artemis og meostar som kan bli problem ved hissig rekyl.
  2. Att de forskjellige våpenbutikkene fortjener ris og ros holder jeg med om, alle tjener på det. Ros gir butikkene beskjed om hva de har gjort rett, ris forteller hva de skal gjøre bedre. Men, kritikk på ett åpent forum over navngitte enkeltpersoner som eier/jobber hos A eller B er ikke ok. De er ikke mer enn mennesker som alle andre og kan ha en dårlig dag på jobben uten å behøve henges ut offentlig! Har handlet både rifle, hagle, ammo, utført våpenarbeide hos J&F uten å sitte med følelsen av at de er er dårligere enn andre større annonsører. Bestillt vare har alltid kommet som avtalt og kvaliteten på div børsemakerjobb har vært klart godkjent. Tror det kan være bra å tenke på konsekvensene over hva man har skrevet innen man trykker på "enter"...... Spesiellt når det gjelder navngitte/igjenkjennelige personer i negativ omtale.
  3. Har noen spørsmål angående erfaringer med treffpunktforandringer med flytting av kikkertsikte fra ett løp til annet løp. Har 9,3 og 6,5 løp til min r93. Til disse har jeg 3 forskjellige sikter m/montasjer. Vet ikke om jeg er usedvanlig heldig men kikkertene kan flyttes uten treffpunktforandring fra ene løpet til det andre.Bare en liten korrigering behøvs på justeringsskruene til strammingen av festet. Jeg er mektig imponert over hvor lite treffpunktet flyttes ved bruk av forskjellige patroner. Har til nå ikke behøvd å skru på kikkerten for å korrigere treffpunkt. En 85gr sierra fra 6,5 løpet og en 325gr oryx fra 9,3 løpet treffer bruskorken på 100 m med samme kikkertsikte uten å skru på tårnene.Helt utrolig! Min sønn kjøpte seg en r 93 i 9,3x62 nå, og i mangel på montasje og kikkertsikte skulle han få låne ett sikte av meg så lenge. Overraskelsen var stor da vi skulle sette siktet på hans løp og det måtte så mye som ett par omdreininger ut på justerskruene for å få låst siktet til løpet. Ved første prøveskyting satt treffpunktet 35 cm ned og 15 til venstre på 100m. Er denne treffpunktforskjellen normal? Muligens har jeg bare flaks med mine løp og montasjer. Hva er deres erfaringer?
  4. Saken diskuteres på "Bygdefolk for rovdyr" på FB. Etter deres skjønn har nok ikke Melvin noe ute i skogen å gjøre med hunder, med eller uten bånd. Er ofte inne og titter på hva de skriver, var tidligere "medlem" for å få være med på diskusjonene, men ble nesten mørkredd av holdningene og synet på menneskelige verdier som noen av de verste fanatikerne har. Er mange idioter i begge leirer, både for eller imot rovdyr, men gruppen BFR fremstår som litt på jyplingstadiet pga att en av moderatorne der ofte uttaler seg som en dust og liker å "slenge folk på "hue og ræva ut", med banneord, og balltreargumenter mot de som ikke er enige med han. Gruppen har over 2500 medlemmer men jeg tror att menigmann har problemer med å respektere budskapet i sin helhet pga moderators holdninger.
  5. Har brukt 325 gr. ett par sesonger og felt 14 elger med den. Godt fornøyd, alltid gjennomskyting ved sideskudd, funnet igjen ett par kuler ved skudd for eller bakfra. Stor sårkanal, minimalt med kjøttødeleggelse på elg. Er enig i uttalelsen til han som gjorde testen i Vapenjournalen, "godstoget" som kula ble beskrevet. Att den har kulebane som en fotball sammenlignet med 15 grams oryxen er bare tullball, om man ikke skyter på avstander som visse "proffer". Ved bogtreff er det rett ned. Bak bogen er det tydlig skuddreaksjon, men dyret har ofte snublet seg frem noen meter innen det har falt. Tviler ikke på att 15 grams oryx gjør en dårligere jobb men liker tunge kuler i moderat hastighet som dessuten går hull i hull på pappen.
  6. http://www.ostlendingen.no/nyheter/trys ... -1.5937696" target="_blank" target="_blank
  7. er litt forundret over att ingen nevner 325 gr Oryx. Brukt den i 2 år, 10 elger pluss noen rådyr felt med den. Holder med i benevnelsen den er gitt i ett svenskt jaktblad: "Godstoget". Stor restvekt, stor diameter, minimale kjøttødeleggelser. Holder alltid godt sammen, alltid gjennomskudd ved sideskudd. Tåler litt kvist og kratt uten å gi store overraskelser. Er hundefører men ser fordelen med gjennomskudd: du vet att kula går igjennom og skyter bare når hunden er på rett sted uten å behøve ta sjanser med hunden usynlig. Har funnet igjen 2 kuler, den ene i en kalv, skutt litt høyt skrått forfra, alle ribbeina var kappet inntil ryggsøyla, gjennom ryggen, låret og kula satt i skinnet i rumpa. 320 gr restvekt. Samme opplevelsen på den andre kula: en voksen elg (påskutt tidligere av postskytter), skutt skrått bakfra, kula satt i ryggeraden. Skuddreaksjonen vises godt, man slipper å tvile og fluktstrekningene korte, stor diameter og gjennomskudd gir oftest rikelig med blod i sporet ved skudd bak bogen. 9,3 mm, tung kule og 650-670 m/ er etter min mening perfekt for skandinavisk elg. Kulebane som en laserstråle får du ikke, men maksimal skuddavstand bestemmes alltid av skytterens kunnskap og beherskelse av rifle og kaliber= trening! . Er litt uforstående for meg dette med grøvste hølet i løpet, letteste "pistolkulene" og høyeste hastighetene. Det enkleste er ofte det beste.
  8. Har endelig fått somlet meg til å kjøpe en R93 Prof. Bestillte med glatt 6,5x55 løp og 9,3 m/åpne sikter. Var tomt på lager med glatte 6,5 løp så jeg fikk ett fabrikkgjenget i stedet. Dessverre er det 15x1 br reflex som det er gjenget for. Har fått skutt noen runder med 6,5 løpet og er storfornøyd med presisjonen. Det som imponerer mest er hvor likt treffpunkt er med forskjellig ammo. Ladet børsa med 4 forskjellige patroner, jaktmatch, V-max, 8 grams scenar og 144 gr PMC. Alle satt innenfor en tomme på 100 meter. Har ikke fått skutt med annet enn åpne sikter med 9,3 løpet da jeg ikke har fått kikkert/montasjer til dette ennå. Tenkte å prøve en reflexdemper på løpet før jeg kapper og gjenger på nytt, men troligvis blir børsa veldig fremtung med reflexdemperen. Er det noen som har prøvd denne kombinasjonen-reflexdemper m/ukappet løp på R93 prof?
  9. Kule: Oryx 325 gr Krutt: N-150 Patronlengde: 84 Hastighet: 670 m/s Pipelengde: 52 cm
  10. Litt synd att alderen bestemmer hva og hvor ofte du kan skrive her inne her inne på kammeret. Når det gjelder trådstarter, så ser jeg en over gjennomsnittet, ivrig, spørrenem, lærenem ungdom som samtidig vil vise hva han vet om jakt og skyting. Kan ikke se hva som er feil i det? Uten å kjenne trådstarter vil jeg spøkefullt påstå att han overgår flere andre "harlestogkanladebokenogalt JørundLienharskrevet"-eksperter her inne, hva gjelder jakt og skyteerfaringer. Har en 17 årig "lars monsen" i hus selv, som bruker all sin fritid ute med hunder, børse og fiskestang. Men å si att han skal holde kjeft for att han er for ung og ikke kan det som jeg kan blir bare dumt. Det er ok att "wolfhunter" gjøres oppmerksom på forumregler når det gjelder bransjetilknyttning, men ingen skal vel ikke kappe hue av han for litt entusiasme?
  11. Har selv handlet både på Gjøvik og Elverum. Opplevde endel tvilsomheter på Gjøvik som gjorde att jeg har lovet meg selv å aldri sette mine bein der igjen. Når det gjelder Elverum kan jeg ikke kjenne igjen den negative kritikken som gis. Både jeg og flere jeg kjenner opplever denne butikken som bra. Konkurransedyktige tilbud, ansatte som vet hva de holder på med og god service. Har bestillt meg Blaser m/ ekstra løp. Etter en tlf.runde blant de store aktørene i landet, fikk jeg det beste tilbudet hos Jaktpartner- Elverum. Hadde nok handlet der uansett, da jeg ser en fordel i å handle lokalt.
  12. Har aldri vært så veldig fristet til å inneha en av disse farlige germanske gardenariflene. Mauser, sako og tikka har vært melodien her. Men, jeg fikk prøvd en R93 lux i 375 HH og ble litt fristet. Etter å ha lest Brno-blaser tråden, bestemte jeg meg: Nå blir det R93 Prof i 6,5 og 9,3. Søknad sendt og børsa bestillt! Om jeg overlever denne høsten og er fornøyd med systemet blir tikka 338mag erstattet av ett 338løp til blasern neste år.
  13. Jeg har ladet til 222 rem i mange år, og stemmer for att du følger rådene du har fått over som sier:Kjøp og les ladeboka. Den lille patronen kan være kilen når man nærmer seg maks, og det er tilrådelig att du begynner lavt og øker i små skritt om gangen. Tenk også på att hylsevolumet i disse små hylsene kan variere mye fra fabrikat til fabrikat. Det som er idealladning med en hylse kan gi overtrykk med ett annet fabrikat. Det som du oppgir som startlading, er min makslading med 35 gr V-Max. I mitt våpen gir denne ladningen 1050 m/s med 43 cm løpslengde og demper. 22,5 gr ga dårligere presisjon og større variasjon i hastighetene. Har du målt friflukt/ maks patronlengde i ditt våpen? Senk startladningen og mål deg fram til rett patronlengde. Om du kjenner noen som kan hjelpe deg med en kronograf er dette ett nyttig hjelpemiddel. Tenk sikkerhet, les Ladeboka, hent ladedata fra sikre kilder. Det som er ”gromladningen” i kompisens våpen kan være risky i ditt eget.
  14. Kappet min Vixen denne uka, og gjenget den 14x1,5. Løpslengden ble 43 cm, og i enden ble det skrudd på en S&L Hardcore. Demperen har vel for stort hull for 222, kjøpte den for ett mauser 6,5 prosjekt, men smellen ble redusert til 22LR highspeed nivå. Den lille dytten som børsa ga tidligere ble nærmest borte. Hastighetstap: 55gr sierra ukappet løp = 936 m/s. Med 43 cm løp og demper ble hastigheten målt til 873. Begge hastigheter snitt av 5 skuddserier med samme patronlot. Sakon har alltid samlet godt, med unntag av 40 gr Nosler Varminter. Men nå samler også disse hull ihull. Søvnløsheten av planleggingen av å sette børsa i dreiebenken er erstattet av ett stort smil. Hastighetstapet ble forresten mindre med lettere kuler. 35 gr V-Max - 30 m/s. Er kjempefornøyd med resultatet. Lett, hendig børse. God balanse, jeg merker knapt att min 20 årige trotjener har fått en termos på pipa.
×
×
  • Create New...