Jump to content

tanzo

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

tanzo's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. tanzo

    Sølvkniv

    Mange takk for svar.
  2. tanzo

    Sølvkniv

    Har arvet en sølvkniv etter min far,denne har aldri vært ibruk,lurer på om noen kan si meg ca. verdi på denne? Har tenkt å legge den ut til salgs på Finn.no Er stemplet 925 SE på selve gravyren på taska og på gravyren på selve kniven,taknemmlig for tilbakemelding,da mine kunnskaper på dette er svært liten.Her er noen bilder http://img846.imageshack.us/img846/5968/img0739r.th.jpg' alt='img0739r.th.jpg'> [/img]
  3. Stedet var Ljørdalen ,ja nærmere bestemt rett ved granåsen,for de som kjenner stedet.
  4. Hallo,hadde en noe ubehagelig opplevelse i Trysil forrige helg,poster det her ettersom denne tråden er jo om jakterfaringer.Jeg og en kompis gikk å rusla med min gordonsetter Zanto,vi hadde et par muligheter på tiur beggo to ,men vi bomma som vanlig.Etter en liten stund ville ikke Zanto søke mer,han hadde ikke løpt mer en 20km(så dette på astroen) så jeg viste han ikke var sliten,han gikk bare 30m fra oss og stoppa og kom inn til oss igjen,så begynta Zanto å sikle,og var veldig usikker,dette varte noen minutter,men plutselig var han i søk igjen og vi tenkte ikke mer over det.Så på astroen at vi hadde stand på 160m,vi begynte å gå mot bikkja,da vi hadde gått 20-30m løste han ut standen sin,så vi stoppet ,og ventet,plutselig så kommer han rett imot oss med ulven 2-3m bak seg,så ulven da på ca.50m,da ulven var ca.20m fra oss,fikk den plutslig øye på oss og kastet seg til siden og løp avgårde.Både jeg og kompisen min var glade for at vi ikke sto 2-300m lenger ned ,ellers tror jeg Zanto hadde blitt ulvemat.FAENS ULV!!!!!!!!!!!!
  5. tanzo

    Garmin Astro

    Dagl: Du har den ikke riktig innstillt, hadde samme problem, endret hundeenhetstype så var det løst. Denne peileren fungerer bedre på fuglehund enn drivende.Har ikke ett negativt ord om astroen,fungerer meget godt.
  6. Vil ikke anbefale å bruke en annen hund til å hjelpe valpen din.Dette er det mange grunner til,men jeg vil heller anbefale deg å trene dressur til den sitter skikkelig,hunden skal dekke på minst 100m i en svært stor provokasjon.Når dette sitter 100%,vil jeg anbefale å dra til Gudbrandsdal jakt og hundesenter v/Per Arne Busch,her får du full kontroll på situasjonen og Per Arne er flink til å lære bort.MEN igjen dressuren er meget viktig,spesielt hvis det er en litt "treg" hund.Men uansett det kommer sikkert til å løsne.Lykke til.
  7. Tusen takk for svar ,beklager at bildestørrelsen var altfor stor,er litt fersk på dette,det er ordnet nå. Når du tar tak i armen og kammeret går opp så er det hult.
  8. Hei,vil være takknemlig hvis noen vet noe om dette våpnet og om det har noe verdi,det er min bestefar som har brukt våpenet:
  9. Var på rypejakt i helga ,men fy katta for et føre,gikk og vampa i snø opptil livet,så bare ryggen og snuta på bikkjene,ikke lett,og ikke var det så mye rype der,hadde stand på ei på lørdag,men trykket litt dårlig,og vi så ei på søndag,letta på 100m.Men vi hadde skikkelig fint påskevær søndag,og mye brennevin om kvelden,vann sukker og smirnoff,det er godt som gull Uansett dårlig jakltutbytte så hadde vi en fin helg.
  10. Bok til Olav Scjetne er også å anbefale "Den glade fuglehund". Ett annet tips er å ringe Knut Østmo å høre om han har noen dressurkurs.http://www.femundhund.com/
  11. tanzo

    GS Akela

    Min erfaring er at det kan lønne seg å prege valpen i den biotopen du skal jakte,jeg snakker for min egen del her.Har to gordonsettere og begge ble preget på skog først,det som er viktig,veldig viktig faktisk er at du har god dressur på bikkja før den jakter i skogen. Ta også en tur til en som driver med tamfugl,bare for å se hvordan den reagerer. Når hunden er valp,så ta den med deg alltid i skogen ,la den bli kjent med kvister og kongler etc.......den kommer ikke til å være langt fra deg den første tiden. Men når du skjønner at interessen for å jakte våkner,DA må du ha dressuren iorden. Når det gjelder mine to så har jeg god erfaring med dette,bikkjene vil aldri bli premiert på høyfjell,men jeg jakter mest i skogen.Søket på fjellet etter denne metoden ,når det gjelder mine, så søker de alt fra 0-ca.300m.Og det gjør begge to.
  12. tanzo

    GS Akela

    Tror den fuglehunden som kommer til deg vil få det bra,veldig fornuftig å anskaffe seg valp i juni. Når man først er bitt av basillen når det gjelder fuglejakt,ja da er det gjort. Enig med mange her når det gjelder gordonsetter IKKE ta det første å beste du kommer over,bruk tid på å finne ett godt kull,som er anbefalt av gordonsetterklubben f.eks. Ønsker deg lykke til med fuglehunden.
  13. En jakthundforsikring gjelder vel da for jakthunder..... Jeg kan og anbefale Njff forsikringen for jakthund,aldri noe tvil om man får det dekket eller ikke,rask tilbakebetaling, og det er ikke alltid en selvfølge i forsikringsbransjen. Kan anbefale denne forsikringen.
  14. Har to gordonsettere,den ene heter keo,etter et navn på det lokale ølet på kypros ,den andre heter zanto ,liker navn som er lette og konsise.
  15. Mye kloke ord her,men for ordens skyld,så det ikke er noen misforståelser,jeg og synes det er kjempefint at folk tar med seg hunden sin på prøver ,og alle har vært nybegynnere en gang så vi vet at det ikke er like lett bestandig.Kanskje burde det vært satt opp prøver nettopp for disse? Det var dette sitatet som ikke jeg har skrevet: Sitat: Jeg har jaktet med folk som tror de har unike hunder straks de har fått skutt seg en fugl. Realiteten er at det gjør alle andre som har fuglehunder og bruker dem til jakt, også. Jaktprøvene skiller klinten fra hveten. De gode får sin fortjente 1.ak og kan delta i vk i 2 år. De aller beste hevder seg i vk. og blir der livet ut. Det er slik vi finner frem til de beste individene og linjene og bruker dem i avl. Jeg ville bare frem til at man skal ikke se seg blind på jaktprøveresultatet. Ellers tror jeg også at vi er enige i mye.
×
×
  • Create New...