Jump to content

dipper

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dipper

  1. Hei, noen som kan hjelpe meg med å finn en nøkkel som kan skru av kolben til en blaser D99. Dette er en svær flatskruetrekker, som har et slags utsparing i midten. Takker for svar.
  2. Hei har lest hele tråden men har fortsatt noen spørsmål! har ei gammel krieghoff kombi som ikke så enkelt å lade slikt at FMJ og blyspiss gå i lag. Har prøvd meg på Norma sin 204 etter ladeboka! fikk ikke noe bra ut med den. Mye soting og litt varierende resultat. bruker 150 gr kuler. A-frame 160 gr med Vit 160 samler bra men da har jeg ikke noe FJM kule som har same vekta. Så noen spørsmål? sliter litt med å finne en bra lade oppskrift for 150 gr kuler! Det ser ut som den beste krutt er N19 eller Vit n150! for denne kaliber? Jeg har ikke QL. men det ser ut som mange kuler trenger ganske ulike krutt mengder for å oppnår samme trykk= Vo ! selv om vekta av kula er likt. Jeg er ganske fresk. Om jeg beregner hylsevolum, og COL. til en kule som jeg har ladedata for --> da får jeg en vist trykk!? Er jeg på rett spor? om jeg da sett in en annen kule som jeg ikke får ladedata for, med samme dybde i hylse som den som er jeg har data for. burde trykket vare ganske likt. så det forskjell i tykk er vel da avstand til riflinga og stivhet av kule?? burde man da ikke kunne sammenligne de data fra ladeboken og overføre det til den ukjente kule?? klart at man må starte på nedre enden på ladetabellen å jobbe seg opp igjen. ellers er det bare å kjøpe seg en hastighetsmåler å se hvor fort kule går å beregne trykk ut fra det? takk for svar
  3. Hei, ser at det er enda noen som jakte på ryper . Jeg jakter i NT, og muligens er det bedre med fugl i år en i fjor. Men likevel er det kun en brøkdel av de bestander vi hadde for noen år siden. Alle som må går 1-2 timer, for å komme seg til et godt terreng for å finne 20 ryper, og sier til seg selv at «dette er ikke så dårlig likevel.» Mmmm?? Tenk at for 15 -20 år siden gikk dere same strekking og hadde sett kansje 300 eller mer. Jeg jakter på et terreng der finnes ikke noe limit på fugl. Kunne had skudd mer en 20 ryper på en tur. Skudd kun 1 for bikkja. Blir ikke mer eller for resten av sesongen. Håper at jeg vil se resultater neste sesong muligens ikke. Jeg forstår dere, det er meget godt å har bytte med hjem. Kanskje må vi innse at der er lite fugl i fjellet? En dø rype legger ikke egg. Selv om det er variasjoner enkle plasser, så er det viktig å lå de som finnes hekke til neste år. Kyllingene vil kunne fulle opp de biotopene som er helt tomt for fugl nå. På sikt vil dette komme alle til gode som elsker disse fugler. Skyt and, gås, rugde, ravn, kråker, etc. for de som vil har mat for familien. God jakt til dere og forhåpentligvis blir det bedre en gang i livet mitt.
  4. Hei noen som kan sier noe om jakta i Trondheimsfjorden? Strengsagt vil det vare lov å jakte ca 300 m fra land eller nærmeste bebyggelse, og utfor verneområder el? Kan egentlig ikke tenke meg at dette gå siden der er jo tett med hytter og hus fra Trondheim til Steinkjer. Folk blir sikker meget forbannet når det smell rett foran demmes eiendom. Tips??? ringte til
  5. Takk for svaret! Jeg har funnet en dyktig børsemåker som skal lade og skyte litt. Så da vil jeg se om det er rifla eller meg.
  6. Heisam, Jeg har en fin dame fra Tyskland som jeg slitte noe med. Våpen er en Krieghoff ultra teck som veier med kikkert kun 3.2 kg. Kaliber er 7 x57r. Problemet mitt er at den ikke samler i de helle tatt. Jeg vil bruke børsa hovedsakelig som hagle med mulighet til å skyte når det blir behov for det. Kikkert er altså ikke montert kun når jeg har behov for. Kikkert er en Zeiss diatal –Z. Den er den samme kikkert som børsa ble solgt med for 40 år siden. Den er hake montert. Når jeg trå på bane så går første skuddet egentlig hvor som helst. De på følgende skydd er noe mer samlet men aldri virkelig tett. En kamerat som hoder med benkskyting mener at den gamle tråd kors kunne hvert løs? Jeg tro det kan vare bruker feil. Siden jeg ikke har skyt så mye med rifla fra før. Børsa er forholdsvis lett så at den lett kan skyte en annen plass en jeg hadde sikket på. Avtrekket er snellert og funker veldig bra. Løpene er loddet. Løpet er blankt og riflinger er fint og skarp. Brukte 150 grain kula fra norma FMJ og Rem PSPCL, med krytt mengder som stå i ladeboken og norma 204 krutt. Har ikke prøv t Raudbakke sine anbefalinger med N- 19. Har dere ekspertene noe råd? Takk for svar.
  7. Heisam, ingen som buker Norma 204? Jeg brukte ladedata fra Ladeboken. Med Norma 150 grain HM fikk jeg samlig fra 12 mm. Med 44.5 grain Norma. 204 Lengde 76.5 mm. Samme lengde som fabrikk ammo. Ladet opp Rem. 150 grs. PSPCL med norma 204 45 grain. 77.5 mm. Jeg har ikke prøvt det på bane ennå. friflukt er på 2 mm med remigton kula
  8. Takk for user støtte amatør Rosalie uten make up. Alt etter Rundnakke prosedyre. 3 ganger blir hun vasket med terpentin (økologisk) og slippet er hun 1 gang. I tilleg hadde hun en fin liten riss på (calum chirugikum) mellom skue og sideplater. Jeg har limt det med normal trelim ??? Jeg vil se hvourdan det går.
  9. Etter jeg laget meg en ordentlig skrutrekker, so har jeg kommet ikke so veldig lang. hvordan får jeg løs den avtrekksbøyle ?????. Den sitter fest. det er ikke noe flere skruer. kansje dere kan hjelpe meg. jeg har ennå ikke lært meg hennes anatomie.
  10. takk ja Jepp, avtrekkerbøyle er av horn. Hvor får jeg tak i skrutrekkere??? Eller burde jeg lagre de selv. Virker som det er speisal verktøy. Foresten hun er veldig lett, kun 3,25kg med kikkert. Synes det kan blir bra.
  11. Hei, jeg har fått meg ei nye dama idag. Hun er ei kriekhoff kombi med extra hagleløp sett. 16/ 7x57r og o/u 16 jeg vil gjerne starte med oppussing. Men hvourdan skrue jeg av kolbe?? riktig og hva verketøy trenger jeg. hilsen Dipper
  12. Tusen takk for tipsene. Jeg vet det norsken min er ikke so meget bra. Men jeg må prøve. Jeg har lest det er mulig til trene seg opp med oppspenning ved løft av bøssa. Da vil det vare mye trenning. Men kanskje går det greit. So blir det ikke so ille, når jeg ut i skogen.
  13. Takk. sauer 6,5x55. Jeg synes det samme uten som jeg har skyt med den en gang. Jeg vil har en rifla som kan skyt også hagle. Men jeg vil ha en Kippbock løs. Eller Simson jäger Kippbockverschluss. Det fines bare noen kombi på market. Det blir fra blaser eller Merkel eller Suhler Waffen. Vil lade med bra trykk og balser har testa på sine Kippbock låser kammertrykket på 5200 bar. På de meste merkel er kun testet etter CIP på 4300bar. So med andre ord det kun 3 blåser våpen som har låsen. (K95, D99, og S2.) Jeg vil ha det lås pga dette er mest stabilt i forhold til kammertrykket og holdbarhet av baskülen. Synes litt tungvind når jeg går med to bøssa i skogen. Det blir heller ikke noe bar. Vis jeg skal gjør det blir det en K95. Takk får svar. Er det livsfarlig å gå i skogen med oppspent hagle løyper. Og en D99.
  14. Takk for rask svar. Så dere tro jeg blir venn med han uten tvil? Som sagt jeg er ikke so innskyt med min hagle so det kan være en mulighet. Og med blaser kikkert feste? Gjør det jobben? Vil helst ikke har kikkert på når jeg er på varlig jakt. Og oppspennig går det rask. Jeg er alt for sent med berettaen min allerede. Hva er med kolben? Beretta min har 36.8 cm og det er litt for langt. Balsern har 37 cm. Jeg vet det finnes sag. Har tenkt meg en kikkert på 3 -12 /50. bra eller skal jeg gå på 56mm diameter.
  15. Hei, jeg har en spørsmal. Jeg har lyst til kjøpe meg en drilling. (D99). Jeg har lest nesten alt fra den side om kompi og drillinger. Jeg har ikke prøvt en drilling eller en kombi å skytte med. Jeg skal bryke våpen til stokk jakt etter skogsfuegel uten hund. og toppjakt. Trenger jeg to hagle skyt. Ellers er det nok med en hagle skyt. Har dok en rad for meg. Hvordan er det til bryke blaser d 99 til hagle jakt. er det like som en beretta å skyte med. Må jeg venne meg til lære meg til skyte anderles med en kombi stokk. gjøre den SAM fra blaser jobben med klicke kikkert på når det er behov. Må jeg har kikkert helle tid på? Er det vanskelig med oppspann drilling nå det skal gå fort. Sikkerheit er viktig for meg. Jeg kan også tenker meg en kombi fra merkel B3. eller skal jeg gå for en K95. og jeg gå vidre med min baretta. Kansje dok kan hjelpe meg. Jeg bare har vært en år ut i skogen. Jeg er nybegjnner kun en år i skogen. Takk for hjelpen.
  16. Jeg har vært Overhalla kommune i dag og det vært gjess i lufta, fikk ikke en skudd på gåsa. vært mist 30 -40 men har ikke lyst til å lande i setupen min. Har bare hadd 13 gjess, kansje for litten men det har fungert bra med gjess fløyte. Det har vært minst 200 styker som har flugt over meg, dere må kose seg med den fine kortnebbgås som er nå i levanger eller steinkjer. hvor mange lokke gås har dere for en bra setup. 20 eller 40. Gjesene? eller mer. I dag har har de ikke hadd lyst til lande for en litten matpakke. de bare trekke nå de spiser ved dere. og vis noen vite hvor jeg kan kjøpe meg Federal black cloud US 2. Jeg synes dette er en utmerket patron. her i Namdalen findes det ikke i helle tatt. eller remington HD eller fast steel. hva har dere for blinds og hva fløyte har dere. takk dipper.
×
×
  • Create New...