Jump to content

thore

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

thore's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei og takk for svar, Det høres ut som om det er verdt et forsøk:) Om ikke annet kan jeg forsøke med revlokk:) Mvh. Thore
  2. Hei, Har det noe for seg å lokke på rådyr nå i desember, eller vil det bare gjøre mer ugang enn nytte? Mvh Thore
  3. Hei, Forsøker å demontere hausken min men sliter litt. Har skrudd av i forkant enkelt med håndmakt. Har deretter gått løs i bakkant med skiftnøkkel. Får skrudd ut ca 4 mm og så går det ikke lenger. Dvs jeg får skrudd rundt men uten effekt. Får skrudd på plass igjen også. Er det meningen at det ikke skal skrues lengre eller hva skjer? Noen tips? Vet den er skikkelig "skitat". Mvh. Thore
  4. thore

    W-Com jaktradio

    Hei, noen som har fått prøvd W-COM i jakta? Vurderer den selv. Det er en på elgjaktlaget som har en slik, og den har fungert veldig bra. Men spørsmålet er jo, som stilt lengre oppe i tråden, holder en over tid? Mvh. Thore
  5. Hei, big5 var veldig hjelpsomme og jeg fikk en Buttout i posten. Fikk desverre bare vært med på et av seks elgfall i år, og det var selvsagt på oksen vi hadde på kvota. Helt vanlig okse på 245 slaktevekt, men her fikk jeg ikke Buttout-en til å ta tak. Men hadde jeg fått prøvd på noen av de mindre dyra ville det kanskje ha gått. Jeg får friste lykken igjen til neste år:) Mvh. Thore
  6. Er det denne du mener? http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=15185333
  7. thore

    Speking av biff

    Jeg pleier å gjøre noel lignende på lårtunger og fuglebryst. På ei vanlig lårtunge fra elg, pleier jeg å la det ligge i grovsalt fra sent en kveld, til tidlig neste kveld. Vanner så ut i ca 3/4 t, smører inn kjøttstykket med honning og henger opp på et tørt og luftig sted(henger i en krok på stua i nærheten av vedovnen den første natta, henges så i kjølehjørne). Etter 5- 7 dager er det klart til spising. Lot et bryststykke fra røy henge en dag eller to for lenge, så det begynte å bli hardt og tørt. for å redde "stumpene" vacuumpakket jeg det og frøs det ned. Da jeg tinte det og serverte det i elgjakta, var det faktisk ikke hardt lengre men godt og mykt:)
  8. thore

    Speking av biff

    Hei, ca hva slags størrelser er det på disse kjøttstykkene i cm(lengde/bredde/høyde)? Mvh. Thore
  9. thore

    Vakuumpakker

    Jeg mottok pakkeren det er linket til for et par dager siden. Har ikke fått prøvd den enda, så den kan jeg ikke si noe om enda.Men jeg kan jo nevne at jeg er veldig førnøyd med forhandleren, og at både pakkeren og kjøttkverne jeg kjøpte der tidligere ble sendt av gårde med første postgang. De svarer raskt på e-post også. Mvh. Thore
  10. Hei, takk for responsen. Da får jeg høre med trønderne:) Mvh. Thore
  11. Hei. Lurte på om noen har erfaringer med Buttout slakteredskap. Det er en redskap for å frigjøre endetarmen på en rask og renslig måte. Ser at den funker på dyr på hjortestørrelse, og har også sett en filmsnutt hvor den benyttes på elgkalv. Men vil den også fungere på voksen elg, eller vil kanskje diameter på endetarm bli for stor slik at den ikke får tak? Jeg ser at den i Norge selges hos et firma på Mære i Steinkjer, men i og med jeg bor på Østlandet må jeg få den tilsendt via posten. Og inkl porto blir duppeditten dobbelt i pris. Mvh. Thore
  12. thore

    Lån av våpen

    Hei, det holder vel å benytte seg av dette skjemaet vil jeg tro: http://www.cascity.com/vapenjus/utlan.pdf Mvh. Thore
×
×
  • Create New...