Jump to content

Elgar

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Elgar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi hadde både voksne og ungdyr på kvota hos statskog for noen år siden. Skjøt en piggoske på 175kg, men viste seg å være en 2,5 åring. Vi fikk den som ungdyr selv om vi hadde eldre okse igjen på kvota. Piggokse var ungdyr uansett. Mener dette stod i jaktforskriften samtidig som det var oppsynets egne mening.
  2. Hei, er det noen som er kjent i Husnes området? Har fått tilbud om hjortejakt på en liten øy utenfor Husnes. Jeg tror øya er litt over 2000dekar og kvoten er på hele 5 dyr. Ligger det hjort bak hver eneste stein i området, eller utsletter du hele bestanden om du får kvota? Svømmer dyra mellom øyene om de føler seg presset? Sitter og vurderer om dette er noe å takke ja til. Blir mye styr.. langt å kjøre, må ha båt, frakt av dyr osv. Noen som vet om det kan leies en enkel båt i området? Evt. frakt av en med båt.. Mine hjortejaktkunskaper er meget begrenset... Takker for innspill
  3. Takk for raske svar. Visste ikke at det fantes QR extension ring. Høres ut som det er noe for meg. Bare å lete da...
  4. Hei Jeg har en Sauer 202 Forest med en Leupold 1-5x24(tror jeg) kikkert, og QR baser. Nå ble jeg lei den kikkerten og har kjøpt ny Leica Magnus 1,5-10x42. Problemet er at basene sitter for langt fra hverandre til at de passer på Leica kikkerten. 30mm røret på kikkerten er veldig kort. Noen som har forslag til løsning og kanskje ikke det dyreste(kikkerten kosta nok)? Jeg ønsker kikkerten montert så lavt som mulig.
  5. Elgar

    Laika

    Typisk laika, er jeg redd. De mener sikkert selv at de er satt på jorden for å utrydde katteslekta Gir en litt ekstra piff til gaupejakta da Men kanskje ikke så vanlig for en Jämt.. burde sikkert prøve henne på gaupespor i vinter.. de er bare så vanskelig å finne! Mmmmjaaaa...både og. Jeg vet om haugevis med laikaer som jager med hvem som helst og når som helst. Kjenner også til det motsatte, men den elkstreme vinklingen mange gir uttrykk for, er ikke vanlig. Så han er i hvertfall ikke helt på viddene med sine utsagn, men det nok ingen grunn til å IKKE velge rasen. Finsk spets er bra. Har hatt rasen selv, men når det ligger en del løssnø på bakken, så er laikaen spetsen overtruffen. Jeg gikk over til laika pga av dette, og har ikke angret på det. Spetsen er spesialist på fugl og har egenskaper en laika ikke har, men bevares...laikaene jager fugl de også Ingen spørsmål er dumme når man lurer på noe Nevnte at spetsen er spesialist og overtruffen på fugl, men laikaen er større og har i mine øyne bedre forutsetninger for å bli en bedre allround jakthund på både småvilt og storvilt. Hvorfor østlaika? Har du tenkt russisk-europeisk laika? Bedre treskjelleregenskaper på den, og det er en forvokst spets Etter å ha lest litt høres det ut som østlaikaen har det største søket, selv om det ideelt heller ikker er enormt. Har lyst til å bruke bikkja på elg også(utrolig irriterende med en skopusser du støkker alt av vilt for). Østlaika virker litt mer vanlig og derfor kanskje lettere å få tak på en god valp, selv om det også virker som en utfordring? Som du skjønner trenger jeg råd Jämten blir som sagt 5 år nå, så da kan det være på tide å tenke framover selv om hun har mange år igjen i skogen.
  6. Elgar

    Laika

    Hei, jeg sitter litt i tenkeboksen vedr. anskaffelse av en laika eller spets. Pr. idag har jeg en Jämt tispe med finske foreldre på 5 år som minner mer om en Laika enn en Jämt. Hun jager alt fra ekorn til elg, søker fra 100 - 400 m og henger sjelden på elg mer enn 2km. Spiser mengder med mus og lemmen(trodde også hun skulle vokse det fra seg... ). Skutt 4 elg i los, men hun ble sparket en gang og det tror jeg preger henne litt. Har jaktet i et rovvilttett område med få jegere og veldig lettbeint elg. Har skutt en del fugl for henne og kunne skutt flere harer om jeg klarer treffe de i 50km/t mellom buskene. Hjemme er hun kjempekompis med kattene, men på hytta dreper hun dem eller loser når de sitter i trærne. Det skjønner jeg ikke helt. Hun er oppvokst med katter. Jeg er blitt veldig glad i all round hund da jeg jakter litt elg, men mest skogsfugl. En skikkelig hundemann jeg kjenner mener laika er en en-manns hund som kun forholder seg til eier. Stemmer dette? Han sier en finsk spets er mye bedre valg, selv om han aldri har hatt laika selv, men kjenner rasen godt. Kanskje litt dumt spørsmål, men hva mener dere er de største bakdeler/fordeler mellom Finsk spets og Øst Laika? Da tenker jeg først og fremst på skogsfuglsjakt.
  7. Min Jämthund er også rød i pelsen etter bruk av Labb. Vurderer å bytte til noe annet nå.
  8. Det er jo kjempebra at banken sier i fra. De er virkelig snille. Dette er det forresten en grunn til. Bankene og kortselskapene er ansvarlig for nesten all svindel som skjer på nett. Det beste er derfor å bruke Mastercard. Skulle du komme ut for svindel kan du bare nekte å betale. Det er alltid lettere å nekte å betale, enn å kreve og få tilbake penger.
  9. Elgar

    Kareler

    Problemet er med Kareler er vel at den mangler en spesialitet. Den heter jo "bjørnehund", men hvis vi skal være helt ærlige så finnes det bedre bjørnehunder. Det finnes definitivt bedre elghunder, og ikk minst allround hunder. Så hva skal du med en Kareler? Dette er en rase for spesielt interesserte som ønsker noe utenom det vanlige. Ikke like lett å få til en slik hund kontra mer tradisjonelle raser. Dette er ihvertfall mitt inntrykk.
  10. Elgar

    Garmin Astro

    Hvordan overfører man mange topo pro kart samtidig fra Mapsource til Astro'n? Er så lei av å legge over ett og ett område.
  11. Elgar

    Garmin Astro

    Fra garmin sin pressemelding : The DC 30 collar’s main housing is weighted to sit below the dog’s neck, while a small, low-profile GPS antenna is integrated into the collar strap and positioned on top of the dog’s neck, providing a clear view of satellites with minimal rotation. Så GPS antenna er på toppen av nakken. Jeg har min DC20 hengende opp/ned under nakken på Jamten. Mister sjelden signalet mer enn 10-30 sekunder. Denne løsning bruker ihvertfall jeg til dc30 er i hus. Denne bikkja er så fæl til å rulle. Jeg bestilte DC30 på ebay. Fikk beskjed at Garmin hadde utsatt levering til slutten av september(muligens bare bløff). Virker som det er mye sprikende info. angående levering. Samme opplegg som da Astro kom i fjor.
×
×
  • Create New...