Jump to content

knut.langsjoen

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Det har kommet meg for øret at det som tidligere stod om at broren til veiekaren satt i reaksjonsutvalget ikke stemmer. Derfor har jeg fjernet det fra første innlegg. Beklager dette.
  2. Jeg tror laget har det, men ikke jeg. Skal legge dem ut her når jeg får tak i dem. Piggene har antydning til deling ytterst, men det er også alt det er.
  3. Her kommer en frustrasjonsmelding om Statskog sin behandling av jegere. Vi har i et par år jaktet i Nordland. Vi har et fantastisk jaktterreng som kanskje ikke har så mye elg, men til gjengjeld flott natur. I fjor hadde vi blant annet et fjordyr på kvota og noen dager ut i jakta felte vi en fin piggokse. Skrotten var dekket av 6-7 cm spekk og dermed veide den 170 kg. Sånn ellers var den av vanlig størrelse. Vi var glade og fornøyde med å ha felt oksen med ett godt skudd og fått dyret vi hadde på kvota, trodde vi. Statskog sin veiekar begynte imidlertid å vurdere tennene til elgen. Han syns kanskje at elgens tenner minnet litt om en 2,5 år gammel okse. Pga av dette har vi blitt pålagt straffegebyr på elgen. Er det sånn det skal være blir det veldig vanskelig å være elgjeger. Er det meningen at vi skal kakke'n i hodet og ta et tannsnitt først før vi eventuelt vurderer å felle elgen? Skyter man en normalt stor piggokse må man vel kunne regne det som et fjordyr helt uavhengig av tannutvikling? Rart med det, men vi fikk avslag på klagen. Til gjengjeld har de gitt oss en kalv og 1,5 år gammel ku (fjorku) på kvota for neste år. Kundeservice det! Kom gjerne med innspill!!!
×
×
  • Create New...