Jump to content

gamp

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

gamp's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det en stor ulempe at strihårsdachsen forsvinner inn i revehi første gang han er ute på egenhånd, når han er påtenkt å være rådyrjeger? :-)Er dette noe jeg må regne med og ta med hakke og spade i sekken til høsten? Eller er dette bare en side av dachsens allsidighet?
  2. Har kommet litt ut av tellinga, men 7-8 mus har det vel blitt i høst/vinter. Dette er 4 beinte alstå!!!
  3. Her trenger du vel punktsveiset firkantnetting som er plastbelagt. 1x1 tomme. Mener at både Småfeservice AS og Dagfinn Johansen fører det. Ulempen er at du antageligvis må kjøpe en hel rull... http://www.smaafe.no/" target="_blank http://www.djohansenhusdyrutstyr.no/" target="_blank
  4. Synes ikke at man kan si så kategorisk at det er uverdig å avlive hunden sin hos en veterinær . De gangene jeg har vært nødt til det, så har det iallefall gått veldig fint og rolig for seg.
  5. Dette blir jo litt o.t., men i fb. med slakting så er det skuddet som fungerer som bedøvelse, avblødningen er selve avlivingen av dyret.
  6. Vi måtte avlive gamlebikkja for 3 uker siden. Dro til dyrlegen. Ikke noe dramatisk i det hele tatt for hunden. (Helt jævlig for oss) Kunne ikke tenke meg å skyte hunden selv. De hundrelappene det koster er vel bikkja verd?
  7. Snakket med en som har elgjakt i Rakkestad og bor der. Hvor i Rakkestad vet jeg ikke, men iflg. han så er det ulv i området. Han vil ikke slippe dachsen sin i terrenget. Lite elg, og den som er der står og trykker i flokker på små øyer ute på jorder,hogstflater osv. Så jeg hadde vært forsiktig...
  8. Nå ser det ut til at det løser seg. Mulig landbrukskontoret har tatt en prat med vedkommende. Dyra blir hentet. Hunting Jack Flash: Poenget her er faktisk at noen elgjegere og rådyrjegere har betalt (dyrt) for å jakte i et område de ikke kunne jakte i. Du tar den?
  9. he, he,he... det der er et godt råd
  10. Storfedrift er næring som reguleres ifht. oppstalling, krav til hegn osv. Om vinteren er det vel et krav at dyra skal ha mulighet for tak over hodet og leskur med min.3 vegger. De skal ikke være nødt til å krabbe under nærmeste buske får å få et minimum av beskyttelse ifht. været.
  11. Nei, vi har ikke vurdert å legge ned gjerdet selv om det hadde vært . Det det er snakk om er foringsokser, de eldste er nok fra i fjor vår, de yngste fra i fjor høst. Så de er ganske store. Ja, det er marginalt med mat oppi der, men de får tilkjørt rundballer hvis det blir for lite. Er redd for at disse kommer til å gå der til nærmere jul... Strømtråden ligger ganske lavt enkelte steder, jeg bruker astro og DC30. Med den "nye vesten" så peker antenna opp og det spørs om det er klarering nok til at disse ikke kommer i kontakt. Da går vel kanskje DC30'n også til helv....?
  12. Hvis en snakker til han, så tar han i hvertfall ikke oksene hjem. Her skal ingen bestemme over en! (Snakker av erfaring i fbm. andre saker) Jeg må si at jeg også er redd at en okse kan være så kjapp i svingene at dachsen kommer kort. Enden på visa blir vel at rådyrjakta går fløyten og grunneierlaget får en sak på bordet... Men jeg er spent på hva elgjegerne sier/gjør...
  13. I rådyrterrenget vi har kjøpt kort i så er det en grunneier som ikke har hentet inn oksene sine ennå. Disse går sentralt midt i skogsterrenget, og arealet oksene går på er definert som jaktbart område av grunneierlaget. Jeg må si jeg er rimelig betenkt med å slippe bikkja, kan ikke tenke meg at nærkontakt mellom dachs og okser er særlig helsebringende for bikkja. En ting er rådyrjakta, en annen ting er elgjakta som starter i morgen. Denne bonden er gjennomført j..lig og gjør det han kan for å stikke kjepper i hjulene for folk som vil gå, plukke bær eller ri gjennom den aktuelle skogen. Området er inngjerdet med el-gjerde og avgrensingen går langs en traktorvei på den ene siden av terrenget. Her har han satt stikkene på motsatt side av veien for sikkerhets skyld, slik at folk ikke får benyttet veien uten å gå inn til oksene. Dette er helt bevisst fra denne grunneieren. Arghhh!!!! Er det noen kloke hoder som har forlag til hva vi bør gjøre?
×
×
  • Create New...