Jump to content

ulrik hentzer

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ulrik hentzer

  1. 1-8" eller 1-8,5" er bra til alt fra 100 grs til 160 grs etter min erfaring
  2. -de erfaringer jeg har med S&L piper er meget bra. Stort set like bra som Krieger. Men jeg hører inn imellom om piper fra S&L som ikke skyter så bra, det har jeg endde tilgode med Krieger. Nå liker jeg rustfri piper veldig godt og desverre lager S&L ikke piper i rustfritt stål.. S&L piper holder meget bra kanskje best av alle(?) men de Krieger piper jeg har holder også meget bra - jeg har endda ikke skutt ut en Krieger pipe.
  3. Jeg har erfaring med Krieger, Douglas, Shilen, Walther, S&L og via en kompis også med Dan Lilja sine piper. Jeg er ikke i tvivl. Jeg ville gå for Krieger. Som nr 2 : Krieger... De er i en klasse for seg. MYE bedre end Walther etter min erfaring selv om en nu og da får en Walther som skyter kjempebra.. Og ang børsemaker ville jeg gå for Ragnar/Roger Hansen på Vestfossen. Det er de beste etter min erfaring. Jeg bor i Danmark nå, men kjører fortsatt til Vestfossen når jeg skal ha ombyttet en pipe - og det er der en god grunn til...
  4. hva krutt er best med 270 grs/300 grs kuler i 375Ruger - URP eller hva med VVN 550?? Noen som har erfaring?
  5. jeg skal prøve URP og 300 grs Nosler Partition samt 270 grs TSX, om disse to kuler opnår god presisjon da skal jeg ikke eksperimentere mer... Håper å opnå 2650 f/s med 300 grs kula og 2850 f/s med 270 grs kula..
  6. Jeg har Alaskan rifla m 20" pipa. Med Hornady fabrikammo 270 grs gir den 860 m/s. Ganske bra i en 20" pipe ikke sandt.. Min er super behagelig å skyte med. Hogue stokken liker jeg dog ikke så en McMillan er bestilt.. En superfin rifle i øvrig - jeg er rett og slett imponert over hvor mye en får for penga...
  7. Jeg er i gang med å planlegge en jakt på en "coastal brownbear" i Alaska. Jeg hadde tenkt å dra til Kodiak, men jeg ser at den kjente guide Phil Shoemaker (fra Grizzlyskins of Alaska som har område på Alaska Peninsula) har både bedre succesrate samt større bjørne både mht vekt/størrelse på skin samt på kranium. I de siste 25 år er gennemsnitsstørrelsen på 9,5 fot... Jeg fik en lang snakk med Phil og han høres ut som en koselig kar. Desverre hadde han først en "opening" høsten 2011 Noen som har jaktet med Phil Shoemaker her inne???
  8. Høres artig ut Fossdal... 2150 f/s m 400 grainer er bra medicin for det meste.. Som gamle 404 J ladinger.. Jeg er netop hjemkommet fra Zimbabwe etter grundig test av min nye 577. Testet kuler fra Lutz Moeller (FN Solids) på 750 grs i 2600 f/s og 810 grs i 2400 f/s samt GS Custom 800 grs FN solids i 2460 f/s. Har skutt noen bøfler, zebraer og 3 elefanter. De fleste kuler gikk igjennom elefanterne, fandt kun 2 igjen.. De mødte grove bein og har ekspanderet til dels ganske mye.. Netopp dette er eneste ankepunkt mot rene kobberkuler - de er for bløte etter min mening. Skal prøve vanlig Barnes Banded solids (også med FN design) 750 grs neste gang.. Fik dem ikke i tide til denne jakt.
  9. Tag Heuer er i egen klasse. Har hatt dette siden 1997 og hatt det på under alle forhold. Beste klokka jeg har hatt..
  10. Merkelig innstilling - kaliber- og kulegrubling er jo litt artigt og.. Om du kun vil skyte med en kule da er Norma Orux et bra valg. MYE BEDRE end Vulcan..
  11. Mange jeg kjenner som bruker S&L løp i deres Sauer beretter, at de holder længere end Sauer originalpiper. 8-10.000 skud er normalt i 6,5X55.
  12. Det var rundt 180 grs VVN 550 så vidt jeg husker i gamle rifla. I nye rifla er det 178 grs som gir 2600 f/s. Fikk tatt et par bilder akkurat, kanskje ikke de allerbeste, men de gir da et inntrykk. Men hvordan får jeg bildene inn hit???????
  13. Så fik jeg bygget op ladinger for min nye Hansen M78 rifle i 577 T-Rex. Valget faldt på 800 grs FN (flatnose) solid fra GS Custom med 172 grs VVN550 bak. Gir 2480 f/s. Alternativet var 750 grs Barnes banded solid i 2575 - 2600 f/s. Men jeg går for den tyngre kule. Åpne sikter er nu justert / stolpekorn slipt til. Parat til elefantjakt i oktober.
  14. Nitrering er helt sikkert bra, da det øker overflatehardheten. Går det an å nitrere rustfritt stål eller er det bare CrMo stål som kan nitreres - jeg har aldrig hørt om nitrert SS?
  15. Til Metallurgen: Hvad med et CrMo stål som er nitrert i overflaten? Jeg har en CrMo pipe fra Jensen Rifle Company som har en hardhet på 30 HRc som er saltnitrert (svart overflate) til en overflatehardhet på ca 50 HRc - det må vel være det helt optimale mht slitage motstand?? (og korrosionsbestandighet)? Vet at truckakslinger etc ofte består av nitrert CrMo stål, så det må vel være en god løsning for piper også?
×
×
  • Create New...