Jump to content

Bergul

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bergul's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar. Ser ut som liten risiko ved å kjøpe en kortvokst type , f.eks 380 ACP , og så prøve seg fram.
  2. Hei. Er det noen som kan svare på hvorvidt "Factory Crimp" diene til LEE er konstruert slik, at man kan bruke en die til lengere patroner i samme kaliber? Som eksempel; - kan man bruke en FC die for 9mm Luger til 38 Super?
  3. Ta kontakt med børsemaker Nisi, han tror jeg kan hjelpe deg på det viset at han borer opp di 7,62 pipe til 9,3, - og det er vel omtrent det som skal til for å få ei pipe for 9,3X62. http://www.nisi.no/
  4. Linken nedenfor er til en montaje laget for amerikansk Krag, men på spørsmål for omtrent et halvår siden, bekreftet selger at samme montasje også er blitt montert på norsk Krag med "no problem". Har ikke noen egen erfaring. http://cgi.ebay.com/S-K-Insta-Mount-Sta ... 359ebb5ca1
  5. Jeg tror du må prøveskyte noen av de skolepatronene før du kalkulerer dem inn i noe ladeprosjekt. Jeg har også noen slike, og på dem har hylsene en svekking i halsen, slik at de revner 10-12 mm fra munningen når du skyter dem.
  6. Til sirKandal og phoines: Gratulerer, og velkommen i Pentax-verdenen. Jeg har vært der siden først på 70-tallet, da Spotmatic'en kom. Nå har jeg en K10D som arbeidsverktøy, og den er jeg storfornøyd med. Pentax har holdt kompatibilitetn høyt hele tiden, slik at eldre utstyr også kan brukes sammen med nytt. Derfor kan jeg idag godt bruke den 50/1.4 linsa jeg skaffet meg i 1978, og som da var svindyr. Den har selvfølgelig ikke autofokus og autoeksponering, men er man ute for å fotografere, så går jo det greitt allikevel. Har dog etterhvert skaffet meg endel nyere glass også, så full auto kan også benyttes. En særdeles nyttig ding for oss Pentaxianere med manuellfokus linser, er Pentax's 1,7X teleconverter med innbygd autofokusering. Eldre og brukt, men allikevel topp kvalitet utstyr til en rimelig penge kan man finne på ebay og QXL. Lykke til, og la oss få ta del i noen skoop dere gjør, og som dere synes hører heime her på kammeret.
  7. Bergul

    W-760 krutt

    Dette er et krutt produsert av Winchester. Brennhastighet er ihht til tabell hos Reloadernest (http://www.reloadersnest.com/burnrates.asp) omtrent som Normas N203B og Vithavuoris N150. Jeg vet ikke om noen forhandler her til lands.
  8. Jeg har også et slikt gammelt tivoligevær, men mangler magasin til det. Er det noen som har et slikt til overs, så har jeg liggende en kjøpsannonse under forumets "Handelskammer"
  9. Har en Gamo mod G-1200 med pumpemekanisme. Pakningen som tetter ved halsen på CO2-patronen er sprukket, slik at gassen lekker ut. Klarer ikke å finne ut hvordan man demonterer mekanismen for å få skiftet denne pakningen. Noen på forumet som har noen tips?
×
×
  • Create New...