Jump to content

Ørjan

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

About Ørjan

  • Birthday 04/11/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ørjan's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. 45-70 er vell bare å glemme siden den har kulediameter over .455", og dermed ikke er lovlig.
  2. En kamerat av meg bruker å lade med denne kula i en para ordnance P14-45. Bruker 18.5lb rekylfjær, ellers orginal. data han bruker: Kulegrosisten 200grn swc Startline +p hylser Federal LP 6.4grn N-340 COL:1.241" (31.52mm) Krymp: .469" Kronograferte 10 skudd med den for ei uke siden. FT/S 877,840,867,873,861 888,849,868,884,884 869.1 FT/s i snitt. 173.8 i faktor på snitthastigheten.
  3. Ørjan

    LPA sikte

    Mitt LPA TXT har ca 11 klikk pr omdreining, og ca 6 omdreininger fra bunn til skruen skrues ut. Så vil si 55-60 klikk ca. 6mnd gammelt sikte.
  4. Hadde samme problemet selv når jeg ladet med 14.1grn n110 på 650'n med vanlig pistol kruttsleide for en tid tilbake. Når hylseplata var kommet så langt ned at den begynte å indeksere, så regnet det 0.2-0.5grn krutt fra ekspansjonstrakta utover hele hylseplata og tennhettesystemet. Skjedde med ca 2 av 5 skudd, åpningen på kruttsleiden var såpass stor, at uansett hvor mye jeg justerte fjæra på returstanga, så var alltid en del av åpningen i kruttsleiden over droppunktet på kruttmålet når hylsa ble trukket ut. Vasket ned og smørte opp igjen pressa, og skiftet over til vanlig rifle kruttsleide, som får mye mindre åpning med den kruttmengden, og derfor har åpninga i kruttsleiden unna droppunktet når hylsa blir trukket ut av ekspansjonstrakta. Det løste problemet med kruttsølet, men årsaken til problemet hos meg var at kruttet hang igjen i kruttsleiden, så ladningene fikk samme varisjon med rifle kruttsleide som pistol kruttsleide, men slapp å ha krutt utover hele pressa. Men 0.5grn avvik er helt uakseptabelt, så løste det ikke akkurat problemet. Har slitt en del med at kruttet har hengt igjen i kruttsleiden nå i vinter, virker som om det kan være statisk elektrisitet som er problemet, noe som en del sliter med. Det kan være variasjoner og problemer konstant ene dagen, og med litt væromslag et par dager etterpå, så kan jeg lade opp 2000skudd uten noe varisjon, uten å ha gjort noen endringer på pressa.
  5. En ultralydvasker er noe av det mest skånsomme du kan bruke til å vaske utstyr. Men du må være forsiktig med hva slags vaskemiddel du bruker. Vaskemiddel for tomhylser, er ingen god kombinasjon med andre ting enn messing hylser. Har et die-sett som er matt svart etter en runde med hornady sitt hylsevaskemiddel varmt vann med litt zalo og oppvaskmaskinpulver gjør stort sett en god jobb, uten så stor fare for å ødelegge ting. Har vasket mine a-tec rimfire dempere et par ganger med hornady sin ultrasonic gun cleaner, den skadet ikke demperen, men synes ikke at den var så effektiv.
  6. 10kr kg er en ganske grei pris. Tror skraphandlere får 6-7kr dersom dem leverer det inn, så noe lavere enn 6-7 kommer man ikke. Har inntrykk av at 10-14kr kg er det dem fleste skraphandlere tar.
  7. Er på jakt etter nytt mer konkurranse egnet fremsikte til en 686 6", men ser det er 4 forskjellige høyder på dem. Noen som vet hva som blir riktig høyde for bruk på 25m? Eventuelt noen med "target champion" versjonen som kunne målt høyden på siktet? Er denne typen jeg er på jakt etter: Patridge .168" Patridge .228" Patridge .243" Patridge .278"
  8. Noen som vet hvilke regler det er for å skyte på sjøen? Tenkte å dra ut med båt og skyte litt leirduer hvis det er mulig, men finner ingen regler på det
  9. Jeg måler 9,8cm, og bruker morini cm22m-rf med XL grep. L grepet gikk greit hvis maks justert ned, mens XL grepet har jeg justert ganske høyt opp. Vil bli overasket om XL grepet blir for lite selv med 11cm hender, tror jeg kan justere ned XL grepet 1.5-1.8cm lenger ned enn hva det er stilt inn nå.
  10. Har sett på forum i statene at en del bruker å polere kulehullene i lee støypetenger for at dem lettere skal slippe kulene. Skal vistnok fungere bedre enn å sote, så litt nysjerrig på å prøve Problemet er at dem i statene bruker et husholdnings rengjøringsmiddel (mener det er pulverform) som poleringsmiddel, og jeg tror ikke det finnes i Norge. Så jeg lurer på om noen har prøvd dette med det som er tilgjengelig i Norge, eller har tips om hva som kan være tilsvarende? Måten dem polerer på er ca slik. Støype noen kuler, og merke hvilket kulehull i tanga dem kom fra Borre hull i den enden av kula som peker mot fyllehullet, og skru en skru i hullet Påføre poleringsmiddel i kulehullet/på kula, sette skruen med kula i batteridrill, og rotere kula i kulehullet mens man forsiktig lukker tanga. Ligger diverse videoer på youtube under tittler som "lee-menting" "polish lee mold" osv. Link til artikkelen på castboolit forumet http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?t=654
  11. Har desverre ingenting skriftlig fra tollvesenet eller politiet fra når jeg kontaktet dem. Politiet har aldri svart på mine eposter, og alle henvendelser pr epost til tollvesenet som inneholder noe med import av våpen eller våpenrelatert, så har jeg blitt henvist til å ta kontakt med mitt lokale politikontor. Og politikontoret har henvist meg til tollvesenet. Etter å ha prøvd dette mange ganger, så ringte jeg til tollvesenet, og etter litt krangling fikk jeg prate med noen som hadde med våpen å gjøre. Fikk da beskjed om at dersom våpenet var lovlig i Norge, og jeg skulle få det sendt, så holdt det med vanlig kjøpetilatelse. Dersom jeg selv skulle bringe våpenet over grensen, så måtte jeg kontakte politiet for importtilatelse i tilegg til kjøpetilatelsen. Fremgangsmåten var slik: Fikk godkjent våpensøknad merket "Pistol 22LR til øvelse og konkurranse" Sendte kopi til selger i Danmark så dem kunne søke export tilatelse(har kopi av denne innvilget) Sendte orginal søknad til selger slik at dem kunne legge den med forsendelsen, i håp om at fortollingen skulle gå fortere. Pakken sendt med posten, stoppet og fortollet av dem, kom så rett til meg i vanlig oppkrav på mva og tollgebyr. Posten hadde ikke sendt med blå kopi av søknad med våpenet, så kontaktet dem og fikk det ettersendt. Mottok da i posten blå,gul og rosa versjon av våpensøknaden, samt diverse papirer på mva, alt er utfyllt riktig, men løpslengde er ikke påført. Det ble ikke nevnt på telefon i dag noe om løpslengden.
  12. Importerte en Morini Cm22m-RF fra hunters house i Danmark i desember på en innvilget søknad på "pistol 22lr til konkurranse". Fikk i dag telefon fra våpenkontoret om at det jeg hadde gjort var ulovlig, og at det ved import måtte oppgis merke og modell, samt nevnes at våpenet skulle importeres. Fikk beskjed om at våpenet måtte jeg ikke ta i bruk før kripos hadde vurdert om våpenet var lovlig i Norge og hva som skulle gjøres. Forklarte til dama i telefonen at jeg hadde spurt på politikontoret der jeg leverte søknad, samt pratet med tollvesenet og fikk generelt svar at så lenge jeg hadde innvilget søknad, og våpenet var lovlig i Norge, så var det ikke noe problem. Dama på telefon presenterte seg ikke med navn, bare at det var fra våpenkontoret. Søknaden er godkjent i Ålesund, og gule sider viser at nummeret er fra Namsmannen i Volda. Noen som har vert borti lignende, eller har anbefaling om hva jeg bør gjøre?
  13. På min quad med full pipelengde og cci v-max i 17hmr, så demper den smellen ganske dårlig. Men med 3 ekstra moduler så forsvinner det meste av smellen.
  14. Har sett litt på gamle svartkruttvåpen, men funnet lite med revolvere med patron. Noen som vet ca når dem første revolverene med patron kom, og når det begynte å bli mer vanlig? Hvilke kaliber det var i? Og hadde dem tenhette i patronen? Og når slike lades i dag hvis det er med svartkrutt, hva slags tennhette brukes?
  15. Hvis man lader fks 9x19 og 38 super med samme kule og samme utgangshastighet men forskjellig trykk i samme type våpen (samme type men forskjellig kaliber) men forskjellig trykk, vil da rekylen være den samme eller påvirker trykkforskjellen rekylen? eks fra hodgdon sine data: 38 super kule:125 GR. CAST LCN .356 krutt:hodgdon clays 3.9grain hastighet: 1014ft trykk:27300CUP 9x19 kule:125 GR. CAST LCN .356 krutt:hodgdon HP-38 3.9grain hastighet: 1009ft trykk:25700CUP
×
×
  • Create New...