Jump to content

dottidott

Members
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dottidott

  1. Hvis dere driver med laksenot eller oppdrett, kan en skyte skadedyr. Men ikke ved vanlig privat fiske. Om det er ved et oppdrettsanlegg, er det bare å snakke med de om jakt. Tror du uansett må ha skutt opp til storvilt for å skyte, men ikke helt sikker. Kan være greit å ringe fylkeskommunen og høre med de for sikkerhets skyld. Kan bare få nei som værste svar. Varsling skjer ved mail eller telefon til fylkeskommunen.
  2. Du må først søke om selfangst hos fylkeskommunen der du bor. De krever også at du har betalt jegeravgifta og har skutt opp til storviltjakt. Kravet er det samme som elg når det gjelder rifle og kule. Kan også være ett poeng å finne ut om det er dyr igjen på kvoten for i år. Dette får du vite av fylkeskommunen der du bor eller på deres nettsider. Kan også søke om jakt på nettsiden deres og sende inn kopi av oppskytingspapirene på mail. Skyting av sel ved laksenot er lovlig uten søknad. Jeg varsler bare om de dyra jeg skyter til fylkeskommunen under laksnotfisket og ved oppdrettsanlegg. Lykke til.
  3. hmm.. ble det nå så rett det der dottidott ? Hva er feil med denne da????
  4. Jakt på steinkobbe 1. periode: 2. januar – 30. april. Jakt på steinkobbe 2. periode: 1. august – 30. september. Jakt på havert sør for Stad 1. februar - 30. september. Jakt på havet nord for Stad 2. januar - 15. september.
  5. Fikk brev fra Fylkeskommunen i dag, der det står at de har fjernet punktet om jaktlag på sidene deres grunnet dårlige formuleringer. Da har en det på svart og hvitt ihvertfall. Brevet ser ut som det er sendt til alle i Trøndelag som har søkt om seljakt.
  6. "grunner og skjær som er overskylt ved alminnelig høyvann og ikke "tilligger noen eiendom" Det var jo dette jeg skrev. "Så lenge det ikke tilligger noen eiendom". Vi har flere slike utenfor oss, så vi må være sikre før vi går på land. Ikke det at jeg tror noen blir sinte om vi skyter fra de, men man vet aldri. Vi har også holmer og sjær som du ikke kan komme nærmere enn 300 meter( står 50m i de fleste paragrafene, men ikke for disse) ved fuglefredning. Disse står spesifikk i loven og har egne regler. Skal ikke være enkelt.
  7. Da snur jeg spørsmålet og spør om dere kan legge frem den paragrafen som sier at du kan "skyte uten å spørre grunneier"
  8. Jakta reguleres ikke av viltloven, men grunneierloven gjelder som ved viltloven. Skal ikke være mulig å krangle om dette side opp og side ned. Du kan ikke legge deg i fjære ved flo sjø og skyte sel, før du har spurt grunneier om lov. Og er det noen som er grunneier for et sjær som du tenker å skyte fra,(regner da med at du er så våken at du skjønner at det skjæret blir under vann ved flo, og at du ikke ligger under vann å skyter) DA MÅ DU SPØRRE GRUNNEIER FØR DU KAN SKYTE!!
  9. viltloven gjelder også ved selfangst.
  10. Denne påstanden hadde jeg satt pris på at du utdypet litt nærmere. Hvordan i all verden skal jeg vite om et fløskjær i Lånan er en gammel fiskeplass? Går vannet over landet, så skyter jeg derfra. Det er slik jeg tolker loven. Hadde vært fint om du viset en link til loven som regulerer det du påstår. http://www.lovdata.no/all/hl-19810529-038.html
  11. Så lenge skjærene er under vann ved flo sjø og de ikke tilhører en eiendom har du lov til å skyte. Vet om flere fløskjær som er grunneiers eiendom. Da må du spørre om lov. ( gamle laksenot fiskeplasser f.eks)
  12. Det jeg har fått hørt av endel i bransjen er at de kommer aldri mer til å selge den¨Tyrkiske dritten¨mer. Tror ikke det å sammenligne Tyrkiske våpen med Baikal er helt riktig. Baikal virker like godt i dag som for 30 år siden. Det sier vel litt om kvaliteten tror jeg. Men enig i at det er mye på markedet som er bedre i finish, men til en langt høyere pris. Har selv Baikal fra 1970++ og en Lanber 2082 baron fra 2008. Skyter best med Baikalen, men stoler ikke på at den tåler stålhagl. Eneste ulempe med Baikalen for min del er to avtrekkere og høyre hagle, og jeg skyter links. Går som regel to skudd i hurtige skudd på fugl.
  13. Seljakt har aldri vært fiske. Det er fangst, og skal du drive fangst må du ha grunneiers tillatelse.
  14. gjelderdet samme her som på annen jakt.Må ha grunneiers tillatelse for jakt og fangst. Står vel om det i søknadspapirene også.
  15. Strandsonen er ikke for alle når det gjelder jakt og fangst. Må søke grunneier om lov. Husk at det kan gjelde skjær og holmer også.
  16. http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... rodid=6150 Kjøpte disse på magasinet etter flere dager med frosne fota. Slipper det nå. Er nesten for varme hvis temperaturen går under -10. Ikke noe problem å gå i de heller, hvis du ikke skal på en dagsmarsj vel å merke.
  17. Jeg og en kompis var ute en tur i dag. Vi startet på hver sin ende av et skogholt.Først gikk jeg litt inn i terrenget,så begynte han å gå, men gikk seg på et ferskt blodspor som han fulgte etter. Jeg ble sittende nede i en pull hvor det var ca 20 mellom kantene på skogen. Vi fant ut at jeg bare kunne sitte der mens han fulgte sporet og se hva som skjedde. Etter få minnutter kom det en geit og kje gjennom trærne mot meg. 10m hold og begge datt. Rett bak de to kom enda en geit gående. Gikk rett på meg og datt på en meters hold. Kjempe fornøyd med drevet. Det siste dyret var det med blodspor. Hadde kuttet seg nede i foten på noe. Alltid greid å få tak i de med blod i sporet. Da slipper jeg å ut på måneskinns jakt i kveld. Får vaske til jul istedet. GOD JUL ALLE MANN.
  18. Har vært ute med BAN i helgene. Ble 7 dyr denne helgen. Forrige helg ble det 6. I våre områder har de med dachs sluttet av jakta for lenge siden grunnet mye snø, men BAN går som bare juling. Hadde en champion dachs på besøk en helg, men den måtte gi opp etter 20min pga såre negleband. Ikke vanskelig å skjønne hvilken hund jeg må få tak i her i Trøndelag nei. Har ca 2-3 drev hver dag vi er ute, så vi er fornøyde. Bare sjefen som må bearbeides litt, for å forstå at jeg må få hund. På søndag måtte jeg ut i sjøen å hente en bukk som jeg skjøt for hunden. Peilen viste at hunden var utisjøen, så det var bare å løpe. Heldigvis var kartet på peileren for flo sjø og da var det fjære, så hunden var kun våt etter å søke etter spor i sjøkanten. Bukken lå ute i sjøen like ved en bergnabb. Is og glatte berg er ikke noe særlig for hunden så nære vann.
  19. Da er seljaktpapirene i orden. For Sør-trøndelag ihvertfall.
  20. http://www.fiskeridir.no/fiske-og-fangs ... j-264-2010" target="_blank
  21. Ser ikke 750 havert hos fisk.dir, men 250. § 2 Havert Personer som har tillatelse til å delta i jakt på kystsel i henhold til forskrift av 22.desember 2009 om regulering av sel på norskekysten § 5, kan jakte innenfor følgende totalkvoter av havert: OMRÅDE KVOTE Lista til Stad 60 Stad til Lofoten 250 Vesterålen til Varanger 150 Av kvoten på 150 havert i området Vesterålen til Varanger kan inntil 50 havert felles i Troms og 100 havert felles i Finnmark. Får vel endel nordtrøndere som skyter kobbe i Nordtrøndelag og skriver den på kvota til Sørtrøndelag i år også da. Skal vel ikke sende kjever nå da kompensasjonen er borte?
  22. Finner den på nettet. fylkesmannen.no. merk konvolutten med selfangst søknad. Ser kvotene på havert er mye mindre i år. Ingen kompensasjon for kjever for noen av sortene i år. Da blir det kun matauk jakt for min del.
  23. Startet min jaktkarriere med en star o/u for ca 23 år siden. Den var fra slutten av 70-begynnelsen av 80 tallet. suverent våpen med ingen utspjåking å dilldall. Den er for høyrehendte, men fungert like bra for meg som er linksskytter. Eneste aber er at de med 2 avtrekkere fyrer som regel begge løpene i hastige skudd. Dette er fordi avtrekkeren bak er litt til side for den fremste. Ble mange double skudd før en lærte seg å ta bakerste avtrekker først. Så på de nye star, og jeg kan ikke se noe forskjell på de og den som er 30 år gammel. Må være bra arbeidsjern siden de ikke har forandret noe på så mange år. Anbefaler uansett disse haglene. Enorm stor bruksverdi i forhold til pris. Bare å bruke andre skudd en stål, så er du sikrere på at våpnet holder. Og så har du ett våpen du kan reparere skader på med litt slipepapir og olje. Hagler med all slags pynt er stygt. Så foresten en beretta godkjent for 1405 B med sprengt løp hos en børsemaker. Ingen annen forklaring enn at den tålte ikke det trykket som patronen ga. Ingen garanti fra fabrikken fordi det var brukt feil ammo i følge de. Surt når hagla koster 25000 i rep. pga dilldall.
  24. Noen som vet om det er noe igjen av kvoten i Sør-Trøndelag? Tenkte å ta en tur i morgen, men rakk ikke å høre med fylkesmannen.
  25. Tror ikke det stemmer da den jeg skjøt for 3 uker siden var helt svart, men ikke av de største. De største er mer grå enn svart.
×
×
  • Create New...