Jump to content

ArneH

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ArneH

  1. ArneH

    Twinmaster

    From the album: Håndvåpen

  2. Jeg har et håndtegnet kart over Kjevik flyplass, som antageligvis er tegnet i smug av agenter i 1944. Det har Engelsk tekst, og alle mål er oppgitt i Yards. Kanskje det er tegnet etter et foto, jeg vet ikke. Men familiehistorien sier at det er tegnet etter observasjon. Det er ganske nøyaktig, med "Officers Barracs" "Dumping Place" Osv. Er det noen som vet hvor jeg kan fine mer ut om slike ting? Om det finnes forum for militærhistorie? Eller om noen her inne vet mer om hvordan slike kart ble laget. Kartet er i størrelse A3 og i god stand. Selv om det er tegnet på tynt papir. Kanskje litt pussige spørsmål på et våpenforum, men jeg er begynner nå her da, det sikkert er en del her inne som har greie på miltærhistorie. Kartet ligger sammen med en bok, med tittelen: "Recognition Handbook of British Aircraft, Air Ministry. Not to be taken in the Air. Også fra 1944. Det jeg syntes er litt rart, er at det var vel ikke så veldig mange Briter på Kjevik i 1944.
  3. Det er det beste rådet du har fått. Ta sikkerhetskurs. og meld deg inn i en klubb. I tilegg til søknaden, må du legge ved et dokument fra klubben. Som heter vedlegg til søknad om erverv av håndvåpen. Jeg er leder i klubben, og en av mine oppgaver er å underskrive og stemple et slikt dokument. Jeg setter pris på at jeg kjenner den som jeg skal dokumentere ovenfor Politiet. Så hvis søker er på banen, og trener, deltar i dugnad osv, er det bare hyggelig å skrive under. Og evt. hjelpe til ved utfylling av søknad. Så mitt råd er ikke tenk for mye på det som skjedde for lenge siden, bare søk. Og ank hvis du mot all formodning skulle få avslag. Men jeg er ikke sikker på den 7 årsmappen du skriver om, er det der man havner som såkalt kjenning av Politiet?
  4. 1,37 Høres ikke så ille ut. Får ta en telefon og høre om de har inne. Og ta en tur innom hvis de har. Men selvsagt skulle jeg hatt ammo helst "i går" .
  5. Men hvem er det som har 9 mm ammo inne for tiden til gode priser? Greier ikke å holde tritt med hjemmeladingen, så jeg kan tenke meg å kjøpe 1000 skudd til trening. Da kan jeg bruke mine gode hjemmeladde til stevner. Helst en butikk i i Østlandsområdet. Takknemmlig for tips.
  6. Må bare slutte meg til alle som takker for et hyggelig og godt gjennomført arrangement. Jeg er imponert over at det går an å mobilisere så mange frivillige, flinke å trivelige funksonærer, selv om det sikkert begynte å å røyne på etterhvert. Vi hadde det skikkelig artig på Sukken Camping også. Stor takk fra Bærum Pistolklubb. Vi kommer gjerne tilbake.
  7. Ja dette var en hyggelig opplevelse. Rolig stemning, med hyggelige arrangører. Og artige, akkurat passe vanskelige løyper. Selv om jeg bare traff med ett skudd på 200 m. Likte godt at dere hadde et ordentlig samlingshus, hvor man kunne slappe av og møte kjente. Kommer gjerne tilbake, hvis dere orker noe slikt flere ganger. Dette ga mersmak, og det skulle vært mye flere spesialstevner. Ypperlig å ha et så stort sandtak til rådighet, med nok av plass. Jeg får påvirkde andre i klubben til å arrangere/skyte mere spesial. Takk for en trivelig helg. Vennlig Hilsen Arne Husby Leder Bærum PK.
  8. Glemte å skrive at jeg kjøpte skapet på XXL i Sandvika. Vet ikke om de har det ennå.
  9. Jeg kjøpte mitt skap, med hylle, som kan taes ut. For kr 1300,-. Skapet har plass til ca fem pistoler, og har forede hull til bolting. God kvalitet til en rimelig pris, syntes jeg.
  10. Jeg har en Beretta Mod 87 Cheetah.22. Den er morsom og skyte med. Nydelig design. Og av en eller annen grunn, liker den best ammo. fra hjemlandet, Fiocci . Jeg kjøpte den pga. at den har relativt store skjefter, slik at den ikke drukner i mine ganske store hender. På minussiden er avtrekket. Det føles litt som om man åpner en sardinboks, når man trekker av. Ganske lang vandring. En annen ulempe, er at jeg ikke treffer så godt med pistolen, men det kan liksågodt skyltes skytteren. Er ikke så lett å treffe godt med en så liten pistol, krever nok masse trening. Men noen må jo være listefyll på NM også.
  11. Vi har en ordenskansler i klubben. Han sørger for klasseføring, premiering, startkort osv. Dere har sikkert en som har en liknende funksjon i din klubb også. Spør denne personen, så får du kort, påført riktige klasser.
  12. Der er jeg helt enig. Jeg foretrekker å bruke tiden på skyting og å ha det hyggelig på banen med andre skyttere. Spikke fliser kan andre drive med. Tar heller en tur på banen i det fine været. Men jeg kan legge til at jeg prøver så godt jeg kan å hjelpe nye skyttere med våpensøknaden. Og jeg har også skrevet noen fine anbefalinger. Selv om det nok ikke er riktig hvis man skal følge reglene til punkt og prikke.
  13. Det er hyggelig at folk faktisk leser hva som står på våre nye sider. Redaktøren har forandret litt på innholdet i den omtalte siden. http://www.bpk.no/vaapenkjoep/cms/95 Så dere får granske den dere som er interessert. Hvis siden inneholder grove feil, får vi ta det opp på vårt neste styremøte. Som er rett etter Løveskiold Open. Vi prioriterer selvsagt stevner og skyting. Men feil kan rettes på. Ingen av oss i styret, og ihvertfall ikke jeg som leder, har noe behov for å heve oss oss over loven. Og vi kommer til å beholde den praksis vi har i dag, når det gjelder kjøp av våpen. Når det gjelder setningen som inneholder ordet "anbefaler", er jeg klar over at den kan diskuteres. Og jeg er også fullstendig klar over at det er politet, som avgjør om en søknad blir innvilget. Vi har ikke skremt bort så mange nye skyttere. For vi har en stor pågang av søkere, og vi har mange nybegynnere på våre treninger. Vi gjør ting på vår måte, så får andre klubber gjøre hva de vil. Uten at jeg skal blande meg bort i det. Vennlig Hilsen Arne Husby Leder BPK.
  14. Det høres ikke riktig ut. Mulig at instruktøren har misforstått ditt spørsmål?. Hvor har du gått kurs? Søk om begge våpen på en gang. Under bruksområde for 9mm, skriver du Militærfelt NSF. Kan du dokumentere behov, og fyller de andre kriteriene, burde det ikke være noe problem å få innvilget søknaden. Jeg husker at jeg søkte på .22 og Revolver 357/38, første gangen jeg søkte etter kurset. Det ble godkjent den gangen.
  15. ArneH

    Fiberoptic forsikter

    Dette høres interessant ut, da jeg blir mer og mer langsynt med årene. Hvor får man kjøpt noe slikt? Kan slike sikter monteres på de fleste pistoler? Finnes det noe "Gjør det selv sett"? Eller en annen metode, hvor man kan oppnå samme effekt?
  16. Så at det lå en brukt Cheetah i disken hos Stenvaag. Den så strøken ut, men jeg så ikke prisen.
  17. Jeg har en slik Pastamaskin (Beretta Cheetah). En vakker pistol, som er morsom å skyte med. Prisen er riktignok høy, men jeg var så heldig at jeg stod på "venteliste", så jeg fikk den til gammel pris. Ulempen med pistolen er at avtrekket ikke er helt supert, rett fra esken. Forhandler mente at avtrekket ville bli bedre etthvert som jeg skjøt med våpenet. Mente at den ville gå seg til. Nå har jeg skutt en del med den, og satt på avtrekksstopp. Men det er nok på tide med en tur for å oppjustere avtrekket. Avtrekket kan sammelignes litt med følelsen av å åpne en sardinboks. Hadde en del klikk, da jeg skjøt med CCI i kaldt vær. Men etter at jeg gikk over til ammo, fra pistolens hjemland, Fiocci Maxac. Har jeg ikke hatt et eneste klikk. Jeg har problemer med å skyte gode samlinger med pistolen. Hadde en tendens til å gå litt lavt også. Lurte litt på om det var nødvendig å file litt på forsiktet. Men da jeg lot en av veteranene i klubben skyte med den, og han samlet innenfor en femkroning på 25 meter. Forstod jeg at det ikke var pistolen som trengte justering. Det er heller eieren som trenger mer trening . Alt i alt en artig pistol, som krever en del av skytteren. Og dette er en av de pistolene jeg har lyst å beholde.
×
×
  • Create New...