Jump to content

IImilleniumII

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

IImilleniumII's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Glemte å skrive at jeg kjøpte skapet på XXL i Sandvika. Vet ikke om de har det ennå. Ringte nettopp for å høre hvilke skap de hadde. De hadde skap fra duun. Og det virker for meg som det var SGS4 de hadde utifra målene han nevnte (ca 60x50x50), kostet rundt 2800 hvis jeg ikke hørte helt feil.
  2. Til alle andre som leter etter skap: Har sjekket opp litt. Kommer til å gå for neptune skapet fra psso (N-1/0). Virker som det har bedre kvalitet og er bedre sikkret (bl.a. brannsikkert, godkjent for 50 000 (125 000 med alarm)) Pris 2990. Hvis noen finner noe som kan virke billigere og bedre, post det her eller send en PM.
  3. Snakket med en annen instruktør i samme klubb og han svarte på en litt annen måte (som jeg også nevnte i en tidligere post i forige side). Får skyte i klubben med 22.cal inntil det har gått 6 mnd, deretter prøve å søke på en 22. cal + en 9mm. Skal låne og prøve en 22. cal walther p22 i løpet av helgen/mandag, hvis jeg liker den skal jeg kjøpe en slik. Den kan jeg bruke som spesial våpen (pga. str), derfor vil jeg tro det er større sjangs for at jeg også får innvilget både 9mm og 22.cal
  4. Regnet ut at man taper 400 kr på ett våpen som koster 5000 kr her i Norge, og som koster 2200 kr (omregnet til norsk valuta) i USA. Da skal alt være medregnet (frakt, mva, pappirarbeid og ev.andre avgifter). På ett våpen til 10-15k så vil man utvilsomt spare en del tusen. Jo dyrere våpen man kjøper, desto værre er det hvis det skal oppstå garanti problemer spør du meg. Da må pistolen kanskje sendes tilbake til USA, og det er nok ikke så billig i lengden.. I tillegg er det mye lettere å bare gå til nærmeste leverandør i Norge enn å gå til USA så jeg tviler på at jeg kommer til å sjekke opp dette enda nærmere. Man sparer rett og slett for lite i forhold til hva man får igjen for mitt bruk av våpen (maks 4-5k).
  5. Såvidt jeg kan se vil jeg komme til å oppfylle alle krav du nevner Grevling. Dvs at politiet bør komme med en motbegrunnelse på en av punktene du nevner for at de skal kunne avslå søknaden min hvis jeg ikke tar helt feil. Godt å ha noe jeg kan slå i bordet med hvis jeg skulle få avslag, men siden reglene virker ganske klare så skal de ha ganske klare og gode argumenter for å avslå.
  6. Ut ifra en pm fra en annen forumbruker tror jeg ikke det vil lønne seg å importere våpen som koster under 4-5k her i norge.
  7. En Walther P22 får man til 2300 kr her i norge. I usa får man kjøpt denne til 150$ noe som tilsvarer 750 kr. Hvis man skal se på alt utenom frakt vil regnestykket bli slik?: 750 kr minus mva i usa (ca 10%?) = 682 kr 682 kr pluss norsk mva (25%) = 852 kr Pluss frakt til norge så kommer det ingen andre avgifter i tillegg, eller?? I så fall vil man spare ca 1500 kr på dette. La oss si at det er frakt på ca 300 kr så er det fortsatt under halv pris vs norsk pris ferdig importert.
  8. Dette er isåfall en praksis som klubben din har. Ingenting i lov/forskrift/rundskriv som tilsier dette. Praktiserer de dette hadde jeg skiftet klubb Alternativet mitt er en times tid unna i stedet for 5-10 min så jeg skifter nok ikke. Er det noen regler eller lover som taler imot det instruktøren min sier? Ringte til politiet i sør-trøndelag i dag (ble rutet dit automatisk), fikk tlf nr og navn til en jeg skulle ringe til. Får prøve å ringe dit i morgen. Når vi hadde teoridelen så ble det sagt at både pistolklubben og politiet syns det var greit at man begynte med 22.cal i starten, noe jeg syns var logsik der og da, men det virker ikke særlig logisk lenger etter det jeg hører fra dere
  9. Jeg vet om produsenter innen elktronikk som har garanti som gjelder over hele europa. Dvs. man kjøper en mp3 spiller i tyskland, og garantien gjelder i norge. Dette er noe en pistolprodusent må sørge for i så fall. Ikke for å være kritisk, men hvor mye sparer man egentlig? Man må jo betale avgift for toll, norsk mva legges til og utenlandsk mva trekkes fra. I tillegg er det kanskje enda mere utgifter i forb. med våpenkjøp i utlandet?
  10. Er det lenge siden du søkte da? Har blitt mye strengere i det siste kan det virke som. Fikk iallefall beskjed om dette. Jeg kommer uansett til å søke på både 22. og 9 mm. I værste fall får jeg bare avslag på 9mm. Men det er rart om noen fylker har andre regler enn andre når det gjelder å få innvilget søknader, eller er det helt vanlig?
  11. Vet ikke hvor du har gått på kurs. Snakket med en av instruktørene i dag og han sa at jeg ikke kom til å få godkjent søknad om 9mm før jeg har hatt 22. cal i minst ett halvt år. Mulig dette varierer fra fylke til fylke også?
  12. Takk for tipset! Jeg har tydeligvis vært litt uklar i topic. Jeg burde kanskje skrevet pistolboks i stedet. Ønsker å ha noe som er minst mulig plass krevende. Hvis jeg får plass til 2 pistoler og 500 skudd i en slik boks kommer jeg til å kjøpe boks fremfor skap. Ser at alle verdiskap under 1000 kg må forankres for å tillfredsstille fg kravet. Gjelder dette også våpenskap?
  13. Nei til begge spm. Liten klubb. I bunn og grunn fikk vi den opplæringen som "Federal86" beskrev i sin post litt lenger oppe i denne tråden. Syns ikke det var spes. dårlig opplæring vi fikk. Jeg har aldri holdt en pistol før det kurset, men jeg syns jeg fikk lært mye av det viktigste mtp. sikkerhet. 2 av instruktørene har holdt på lenge og er erfarne skyttere, de 2 andre kjenner jeg ikke, men han ene var der bare som kasserer. Hva mener du med å si "med slike kurs" egentlig?
  14. Noen har problemer med tomhylsene som spretter mot seg selv, mens andre opplever ikke dette. Virker som man kan være heldig og uheldig med sitt kjøpt av en P22 .. ?
  15. Ja, det er krav om å eie våpenskap. Jeg kjenner noen som eier våpen som ikke har, skal ikke lære av hans dårlige "vaner" Noen som vet om noen sider/butikker som selger nytt/brukt billig?
×
×
  • Create New...