Maabren

Members
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Maabren

 1. Syns ikkje damping er noko man skal bedrive på skytebane. Unødvendig sjenanse overfor andre skyttere og regelverket er ganske så klart på det punktet.
 2. Det som ikkje er kvalitetsvåpen har jo eit mulig bruksområde inna Tivoli/Sirkus. Kanskje man burde satse på eit forum der medlemmane betaler kontigent?
 3. Hadde vore fint med eit nytt forum om det gamle ikkje makter å komme seg på beina igjen. Men europeiske kvalitetsvåpen er ikkje like enkelt. Føler mykje av den kvaliteten som var ikkje er like lett å finne att i dagens luftvåpen. Heldigvis nokre hederlige unntak. Sjølv syns eg Diana sitt T01 avtrekk er noko av det betre, men det tok si tid å finne ein 48 med det. Men jo, mange luftvåpen eg sku ønske eg hadde holdt meg langt unna, men di har gitt erfaring og innsikt. Heldigvis ikkje av det dyrkjøpte slaget. Kva kriterier burde man hatt for europeiske kvalitetsvåpen?
 4. Er ikkje så verst å oppnå 15,5 ctc på 10 meter med 2240'n. Hadde dog ikkje trudd at det var mulig med Gamo-pellets. Men er nokre år sia eg testa Gamo-pellets. Hadde egentlig tenkt å hamstre inn nokre .22 fra JSB og H&N i håp om at di leverer grei samling. Lyt kansje vurdere Gamo Long Distance og. Avtrekket er vel ein av di viktigaste moddane man kan gjere uannsett luftvåpen, så sant det ikkje allereie er mulig å fininnstille til det man sjølv syns mest om.
 5. Skal noko til å huske alt. Takker for info om LGV'n. Lyt sjekke den ut litt meir ja.
 6. Kommer til å selge unna det meste av luftvåpen framover og har difor bestemt meg for å beholde/skaffe nokre av di bedre fjærvåpena, dvs minst 3 sidespennere, 3 underspennere og 3 knekkløp. Mitt første luftgevær hadde knekkløp og eg vil difor ha nokre av di betre inna den typen luftgevær i samlinga og. Hadde vore fint å funne eit godt luftgevær med knekkløp og god løpslåsing. Etter at eg la ut spørsmålet vart eg sittandes å gnage på at eg hadde sett eit nyare luftgevær med løpslåsing. Har ikkje nyaste Blue Book, så det tok meg nokre timar å leite på nett utan å vite kva for våpen eg minnast, men her er jaffal linken: http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=5622 Dette er ein Walther LGV Master Pro som kom i 2012. Knekkløp med løpslåsing og mulig å få med forskjellig kraft. Har ikkje fått leita opp så veldig mykje info, men 23J-utgaven har fått ganske grei omtale. Heldigvis er det mulig å få den enda litt betre med lubetune, bytte plasttriggeren osv. Har sansen for tyske luftvåpen. Prisen er egentlig ok. Har nokre IJ22 med løpslåsing og ei kina-rifle med fungerande løpslåsing(skjønt resten er så som så). Desse når ikkje heilt opp. @evert Eg burde sikkert styre unna, men LGV'n er ganske fristande. @stricken Den løpslåsinga eg tenker på bruker ein hendel for å frigi løpet. Tipper dog at løpet på Sport'n din er på høgde med knekkriflene til HW. Dvs at løpet sitter der det skal når man skyter.
 7. Prøver å finne ut kva eg har å velje blant. Gode luftgevær med knekkløp og løpslåsing er det ikkje mykje av. Nokon som har tips?
 8. Riktig smurning, nødvendig polering og minimalt med tune gjev ofte ganske bra resultat. Hadde vore moro med litt info om korleis Sport'n liker di forskjellige pellets etter kvart som du får testa.
 9. Yepp, fleire søknader pr gebyr var det. Så da må man søke om løp og deler nett som med våpen. Da fekk eg svar på det.
 10. Fekk du bytta luffa? Syns og det var rart at du ikkje fekk det våpenet du var førespeila. Eg hadde jaffal ikkje godteke det.
 11. Trur det går greit med fleire våpen på ein søknad, men lurer sjølv på om det er mulig å legge inn i søknaden ekstra løp, oppgraderinger osv?
 12. Kva for pellets testa du på Sport'n? Har hørt at den liker pellets mellom 7 og 8 grain.
 13. Våpenskapet er ikkje noko problem. Har god plass. Liker og at 2240 har såpass greit med oppgraderinger. Er mulig å få ein ganske ok pistol for ein billig penge samtidig som man har satt sitt eget preg. Kva ammo fungerer best i din 2240, treffsikkerhet og fps? HW40 er mykje pistol for pengane. Fin til trening. Poster gjerne vidare her om 2240 når eg får di inn.
 14. Crossman 2240 er ein pistol eg har sikla på lenge. Kan oppnå mykje ved å bytte ut plastikken. Syns samtidig at alt over 12" løp blir i meste laget på denne. 10" løp er og eit alternativ. Litt usikker på korleis bestille både pistoler og ekstra løp i forhold til søknaden hjå politiet.
 15. Har du sjans til å få prøve desse luftgeværa før kjøp, så vil nok det gi deg di beste svara. Elles er første tanken min at desse luftgeværa er ganske ulike. Ville sjølv valgt eit match våpen til 10 meter blink-skyting, gjerne med dioptersikte. HW50S med kikkertsikte er mest moro til skyting rundt 25-30 meter, men funker sjølvsagt til 10 meter. Ganske godt avtrekk på HW50S. FWB 300 er nærmast rekylfri.