Jump to content

Torf

Members
  • Posts

    5,248
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Torf last won the day on April 7

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Det triple 28cm tårnet på Austeråt, som kommer fra slagkrysseren Gneisenau, mener jeg har alt utstyr intakt. Dette tårnet var i tillegg også radarstyrt og ildledningssentralen lå inne på militært område på Ørlandet flystasjon (mener jeg å huske). De tyske mannskapene lærte opp norske etter krigen og jeg mener det var oppsatt til 1966. Alt utstyr fra ildledningssentralen er nå flyttet til kanonen. Som skyteinteressert var en kompis og jeg på turne kysten rundt midt på 80-tallet. Etter tips fra andre fikk vi utlevert nøklene til 28cm-tårnet i vakta på Ørlandet! Da stod det en avfukter og varme på i tårnet. Strømmen ble betalt av Ørlandet flystasjon. En dag kom det en gjerrigknark av en stasjonssjef som forlangte at strømmen skulle slås av. Resultatet var alvorlige fuktskader og at det enorme kulelageret som tårnet roterte på rustet fast. Under oppussingen greide man ikke fikse dette så nå går det ikke an å dreie på tårnet. Slagkrysseren Scharnhorst, med identiske tårn, treff på bevegelig sjømål på 25600m. Den uheldige mottageren var det engelske hangarskipet HMS Glorious som ble senket. Glorious hadde en idiotkaptein. Han nektet flymanskapene å fly rekognosering som kunne varslet om de tyske skipene. Dette er regnet som en av de største skandalene i Royal Navy, og de har mange skandaler å ta av.. Det er film av Scharnhorsts ildgivning mot Glorious i videoen:
  2. Tja, jeg synes det er lit rart at de sier resten av verden ligger et par år etter i teknisk nivå. Det stemmer ikke i andre grener enn PRS i hvertfall. Samtidig er jeg imponert over motivasjonen og dedikeringen for å nå målene sine. Skal bli interessant å følge Simmons på om han blir mester i grovkaliber også. Jeg regner med at du så dem i aksjon der nede.
  3. Litt pussig at det ikke er en eneste kommentar til dette intervjuet. Dette er faktisk noe av det bedre jeg har sett av hva som skal til teknisk og mentalt for å bli en god skytter og vinner diskutert av to verdensmestere. Ikke minst gjelder det også motivasjonen for videre konkurrering etter man har oppnådd sine mål, og hvordan man håndterer lokale "verdensmestere" i etterkant. De er det nemlig mange av.
  4. Hvis det er mye forskjellig skyting det er snakk om ville jeg valgt Tikka. Årsaken er at man kan få forskjellige magasiner, som håndterer alle typer patronlengder, enten det er kort NATO-std eller langholdspatroner med 90gr kuler satt så langt ut som mulig.
  5. Prøv å si det på et 300m ISSF World Cup stevne hvor 90%+ av skyttere bruker 6mmBR
  6. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=340866446
  7. Beste tips?: Test rifla på testsenteret, kjøp nok ammo av beste lot og bruk pipetuner etter det. Simmons har bakgrunn som siluettskytter. Helt på slutten av intervjuet snakker de om metallsiluett. Da kommer følgende kommentar: "Hvis noen kommer og forteller meg at de er en god skytter ber jeg vedkommende skyte en siluettmatch og kommme tilbake og fortelle hvordan det gikk".
  8. Når våpenavdelingen til Gresvig i Oslo lå i 3. etg i Storgata var det en kunde som skulle levere inn ei rifle til børsemakerverkstedet. Rifla lå i seilduksfuttural og den ble overlevert over disk som ei vektløfterstang. Når ekspeditøren tok imot rifla smalt det. Kula traff vinduet, fløy over Storgata og traff murveggen mellom vinduene i Folketeaterbygningen/gamle operapassagen på andre siden av gata. 6,5x55..
  9. @Finito Trådstarter satt en retning med "varmintriflene" han startet med. Han har tydeligvis tenkt å skyte litt mer enn 30+5+jaktskudd. En analogi kan være en som ber om anbefaling mellom Porsche 911 vs BMW M3 eller alternativer, og så kommer det opp forslag om Golf Diesel fordi man kommer fram mellom A og B med den også.
  10. Jeg har testet Tikka og S20 direkte mot hverandre og jeg skyter faktisk "mye bedre" på frihånd med Tikkaen Det sagt, i samme prisklasse hadde jeg kjøpt nye Sako 90 Varmint i 308 hos Jakt&Friluft. - Der er låskassa tilpasset 308. - Kryssmagasinet i stål tar 5 skudd og er milevis bedre enn tupperwaren. Det stikker heller ikke ut under skjeftet. - Picatinnybaser frest i et stykke med låskassa - Veldig fint direkte avtrekk med hurtiginnstilling for tyngde. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=331611097
  11. HK270 std salongrifle gikk på 3cm på 100m med god matchammo. Selv HK300 i 22mag gikk på 3cm med gammnel "høytrykks" RWS SP, 40gr@2000fps. HK270:
  12. Undere har skjedd før. Nå kan jeg jakte i Sverige med min HK91..
  13. Poenget mitt er at man sikkert kunne bestille en batch med HK416 med ordentlige piper og presisjonsgaranti fra fabrikk. Akkurat som man gjørme STR i 22lr og Annie Fortnere til skiskyting. Det jeg skrev over er bare for å vise at presisjon ikke er noe problem hvis man vil ha det.
  14. Hadde ikke tenkt det. Bare skyte DFS-programmer. Men stangskyting med denne med 10skuddsmagasiner hadde sikkert vært morsomt. Ang presisjon i halvauto. Jeg har skutt med en Browning SA22 med Anschutz pipe hvor "fortreet" var av Stengun-type og kikkerten var montert på fortreet. Det var ingen presisjonsforskjell på pipa fra M54-mekanismen til halvautoen på 50m. I prinsippet er dette helt likt HK416 med pipebyttet. I gamledager var det også vanlig med Anschutzpiper på HiStandard-pistoler til metallsiluett. De slet ikke akkurat med presisjonen de heller selv om det ikke helt var på riflenivå.
  15. Presisjon hadde jeg ikke vært så bekymret for. Det går fint an å få god nok presisjon i en 22lr halvautomat hvis man vil. Div custom 10/22, HK270 og custom Browning SA22 er beviset på det. Tror ikke det hadde vært noe problem å få presisjon i denne 22lr HK416. Pipa er tross alt helt frittflytende uten noe gassystem. Hvis det går an å få tillatelse på en slik gjennom NROF på en eller annen måte skal jeg forsøke det. Så var det å lete etter en billig brukt Annie supermatch med baufil..
×
×
  • Create New...