Jump to content

Anbefaling til løpslengde i 6,5*55


Jeger-567

Recommended Posts

Tja, hva skal du bruke rifla til? I utgangspunktet så lang pipe som mulig, og heller en liten, kort og lett demper. F. eks. Freyr&Devik Featherweight. Sånn rundt 55 cm kombinert med Fw149 eller 196 bør være til å leve med? Ville aldri gått under 50 cm.

 

Edit: Har Fw196 på min 6,5x55 Browning A-bolt med 53 cm pipe, funker fint på alle måter.

Edited by Sølvrev
Link to comment
Share on other sites

Riflen skal primært brukes til jakt og blir nokk bært mer enn skutt for å si det sann. Vil gjerne ha noe som er lett og håndterlig, men samtidig mest mulig demping. Vil heller ikke tape for mye hastighet på kula om det har noe særlig å si?

 

Ser for eksempel tikka t3x (ikke bestemt meg helt endå), leveres med 57cm. Da har det vel lite for seg å be om at den blir kappet 2cm før montering av demper? Hvor mye må man kappe før man får en merkbar forskjell egentlig?

Link to comment
Share on other sites

Du bør ha så høy hastighet som mulig mht. bruk av monolittiske kobber-kuler når bly en gang blir forbudt. Du mister typisk 3-4 m/s i munningshastighet for hver cm du kapper. Lang pipe og litt tyngde gjør rifla stødigere å skyte med, særlig på banen. Ulempen merker du ved bæring på jakt. Kapp 4-5 cm av 57-pipa og velg Fw196, som er en av de beste mht. demping ift. vekt. (Den veier som navnet tilsier 196 gram).

 

Edit: Har 56 cm pipe og en A-tec Optima 45 demper (lengre og tyngre enn F&D-demperen) på en Sauer 404 i .30-06 med karbonstokk (ganske lett!). Både denne og Browningen er stødige våpen og har grei balanse for trening på bane. Selvsagt er ingen av dem noen typisk hundefører-rifle, ei heller er de spesielt godt egnet til "jakt i jungelen". Men her som ellers i livet handler det mye om å inngå kompromisser....

Edited by Sølvrev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...