Guest Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Sköt en stor och grann bock i höstas med den gamla goda niotresextiotvåan,där jag skar ut ytterfileerna ifrån sadeln som vägde 1200 gram tillsammans Som sagt,en riktig mördarbock var det Tänkte ha dessa till en trevlig nyårsmiddag i år. Âr det någon som har några bra recept på lur,så vore jag ytterst tacksam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drever_Jan Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Sköt en stor och grann bock i höstas med den gamla goda niotresextiotvåan,där jag skar ut ytterfileerna ifrån sadeln som vägde 1200 gram tillsammans Som sagt,en riktig mördarbock var det Tänkte ha dessa till en trevlig nyårsmiddag i år. Âr det någon som har några bra recept på lur,så vore jag ytterst tacksam Spiste slike lørdagen som var ikke noe usmak på dem nei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Langlo Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Brun den i meierismør i ei jerngryte - uten salt. Dette til den er fin og brunet - poenget er å gi kjøttet en overflate som holder safta inne i kjøttet, der vi vil den skal være. - Så setter du den i ovnen på 120 grader i en langpanne. Har du et steketermometer, er den ferdig når kjernetemperaturen er 65-70 celsius. Før du skjærer i kjøttet lar du det hvile litt (ca 15 minutter). Dette gjør du ved å åpne ovnsdøren (slå av ovnen). Serveres med brunet charlottløk, champinonger (stekte), kokte rosenkål og ripsgelé. Sausen lager du ved å brune smør og mel i den gryta du bruna kjøttet i. Så kjører du på med fløte, hell i en varm kjøttbuljong, og litt sherry/cognac (en dash) og kanskje litt cremfraiche og brunost - og så smaker du dette til med soyasaus (ikke soya olje). Hvis du har tørket sopp i pulver form hiver du det i (1/2 teskje) Gratinerte poteter i vi glade i her i huset. Lykke til! Ikke: krydderet som tar oppmerksomheten bort fra dyrets særene smake - men salt og pepper. Et forslag! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Brun den i meierismør i ei jerngryte - uten salt. Dette til den er fin og brunet - poenget er å gi kjøttet en overflate som holder safta inne i kjøttet, der vi vil den skal være. - Så setter du den i ovnen på 120 grader i en langpanne. Har du et steketermometer, er den ferdig når kjernetemperaturen er 65-70 celsius. Før du skjærer i kjøttet lar du det hvile litt (ca 15 minutter). Dette gjør du ved å åpne ovnsdøren (slå av ovnen). Serveres med brunet charlottløk, champinonger (stekte), kokte rosenkål og ripsgelé. Sausen lager du ved å brune smør og mel i den gryta du bruna kjøttet i. Så kjører du på med fløte, hell i en varm kjøttbuljong, og litt sherry/cognac (en dash) og kanskje litt cremfraiche og brunost - og så smaker du dette til med soyasaus (ikke soya olje). Hvis du har tørket sopp i pulver form hiver du det i (1/2 teskje) Gratinerte poteter i vi glade i her i huset. Lykke til! Ikke: krydderet som tar oppmerksomheten bort fra dyrets særene smake - men salt og pepper. Et forslag! Tackar. Skall prova detta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zup Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Dette blir godt Ville ha tatt gryta med kjøttsaften og hatt i litt vann og kokt ut noen gulerøtter og litt sellerirot for å få mer ut av kraften. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.