Jump to content

Rådjursytterfile-Förslag till recept på nyårsafton?


Guest .358 Norma Magnum

Recommended Posts

Sköt en stor och grann bock i höstas med den gamla goda niotresextiotvåan,där jag skar ut ytterfileerna ifrån sadeln som vägde 1200 gram tillsammans :!: Som sagt,en riktig mördarbock var det :!::shock:

Tänkte ha dessa till en trevlig nyårsmiddag i år.

Âr det någon som har några bra recept på lur,så vore jag ytterst tacksam :!::D

Link to comment
Share on other sites

Sköt en stor och grann bock i höstas med den gamla goda niotresextiotvåan,där jag skar ut ytterfileerna ifrån sadeln som vägde 1200 gram tillsammans :!: Som sagt,en riktig mördarbock var det :!::shock:

Tänkte ha dessa till en trevlig nyårsmiddag i år.

Âr det någon som har några bra recept på lur,så vore jag ytterst tacksam :!::D

 

Spiste slike lørdagen som var :D ikke noe usmak på dem nei :D

Link to comment
Share on other sites

Brun den i meierismør i ei jerngryte - uten salt. Dette til den er fin og brunet - poenget er å gi kjøttet en overflate som holder safta inne i kjøttet, der vi vil den skal være. - Så setter du den i ovnen på 120 grader i en langpanne. Har du et steketermometer, er den ferdig når kjernetemperaturen er 65-70 celsius. Før du skjærer i kjøttet lar du det hvile litt (ca 15 minutter). Dette gjør du ved å åpne ovnsdøren (slå av ovnen).

 

Serveres med brunet charlottløk, champinonger (stekte), kokte rosenkål og ripsgelé.

 

Sausen lager du ved å brune smør og mel i den gryta du bruna kjøttet i. Så kjører du på med fløte, hell i en varm kjøttbuljong, og litt sherry/cognac (en dash) og kanskje litt cremfraiche og brunost - og så smaker du dette til med soyasaus (ikke soya olje). Hvis du har tørket sopp i pulver form hiver du det i (1/2 teskje)

 

Gratinerte poteter i vi glade i her i huset.

 

Lykke til!

 

Ikke: krydderet som tar oppmerksomheten bort fra dyrets særene smake - men salt og pepper.

 

Et forslag!

Link to comment
Share on other sites

Brun den i meierismør i ei jerngryte - uten salt. Dette til den er fin og brunet - poenget er å gi kjøttet en overflate som holder safta inne i kjøttet, der vi vil den skal være. - Så setter du den i ovnen på 120 grader i en langpanne. Har du et steketermometer, er den ferdig når kjernetemperaturen er 65-70 celsius. Før du skjærer i kjøttet lar du det hvile litt (ca 15 minutter). Dette gjør du ved å åpne ovnsdøren (slå av ovnen).

 

Serveres med brunet charlottløk, champinonger (stekte), kokte rosenkål og ripsgelé.

 

Sausen lager du ved å brune smør og mel i den gryta du bruna kjøttet i. Så kjører du på med fløte, hell i en varm kjøttbuljong, og litt sherry/cognac (en dash) og kanskje litt cremfraiche og brunost - og så smaker du dette til med soyasaus (ikke soya olje). Hvis du har tørket sopp i pulver form hiver du det i (1/2 teskje)

 

Gratinerte poteter i vi glade i her i huset.

 

Lykke til!

 

Ikke: krydderet som tar oppmerksomheten bort fra dyrets særene smake - men salt og pepper.

 

Et forslag!

 

 

 

Tackar. Skall prova detta :!::)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...