ambolt Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Ser det er mye diskusjoner om ståltyper her. Selv bruker jeg en kershav foldekniv med CPM 440V stål i.Har ikke greie på stål,men den holder seg skarp utrolig lenge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Har en Spyderco i samme stålet. Det blir også kalt CPM S60V. Holder eggen veldig bra, men er litt slitsomt å slipe hvis det blir ordentlig sløvt Går veldig greit med diamantbryne.. Er vel heller ikke det stålet som tåler aller mest slag/støt. Fint til foldekniver/mindre kniver. Min er denne: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Svært høylegert stål med stor andel karbider (partikler i stålet som er mye hardere enn herda stål). Det er disse karbidene som gjør stålet køddent å bryne. (Sammensetning: Carbon 2.15%, Manganese 0.40%, Silicon 0.40%, Chromium 17.00%, Vanadium 5.50%, Molybdenum 1.00%.) Greit til jaktkniver og annet bruk på myke materialer. Det holder eggen lenge på myke materialer, men det er ellers en svært vanlig missforståelse blant produsenter/knivmakere at jo høyere legert stålet er, jo bedre er det. Ikke la deg friste til å benne på bladet på noen måte. http://www.crucibleservice.com/eselecto ... /s60vs.htm Under "Impact Toughness" har S60V omtrent halve Charpy verdien som D2 og 440C, som igjen er relativt sprøe stål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 Bladet på foldekniven på bildet er ganske tykt (4mm) og jeg pleier å bende med noe bedre Tror eggvinklene er ca 35 grader totalt så den skal være relativt solid. Blitt litt konveks etter ganske mye bruk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.