Jump to content

375 H&H magnum støpte kuler - hastighet


Tomas

Recommended Posts

Prøver å hjelpe en kar som vurderer å skaffe en kuletang til 375, Lee - Lyman eller RCBS. Har i sin tid hatt en slik tang fra RCBS, husker ikke om den var med gas check, og det bør den kanskje være. Noen med tips om nummer på en slik tang. Har kikket litt hos Alvestad, og Brownels, men ikke funnet det vi har lett etter. Kan 358 diameter benyttes. Vi må selvfølgelig slugge løpet for å finne riktig diameter for sizedien. Så hvilke hastiget ( uten å få så mye blying i løpet ) og krutt anbefales - Withavuori eller Norma. Dette er til for å få litt mengdetrening. Så kuler fra Woodleig blir litt dyra da.

Link to comment
Share on other sites

Disse er så rimelige og gode at hjemmestøping ikke lønner seg, medmindre du er på jakt etter en ny hobby: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6080&prodid=11720

375H&H skal mates med kuler på 0.376". Legg på 0.001-0.003" om du støper selv, da kan Lyman # 375449 eller RCBS 37-250-FN være aktuell om du ønsker gas check. Disse bør tåle over 600ms og det er vel greit nok til trening?

Jeg liker NOE sine kuletenger spesielt godt, de har flere modeller som kan passe: https://noebulletmolds.com/site/product-category/376

Jeg ville forsøkt 376-329-RN-BV2 (plain base, altså uten gas check) og så pulverlakkert disse. Tung kule, blir passe stor med 0.002" ekstra diameter av pulverlakken, og kan sikkert skremmes opp i god fart :-)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...