Jump to content

Fenalår av rådyr


pate

Recommended Posts

Jeg ville ha satset på ca. 2-3 dager i saltlake, og tørket til gjøken sier ko-ko :wink:

 

Men husk at fenalår er fra sau :idea:

http://no.wikipedia.org/wiki/Fenalår

 

For å få en god kvalitet på fenalåret ble det gjerne før i tiden hengende både én og to vintre i stabburet. Ordentlig saftige fenalår hadde ofte fem-seks vintre bak seg.

 

Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Fenal%C3%A5r»

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å la det ligge i lake en uke, inkl det siste døgnet med utvanning.

Laken blandes med ca 2,8 kg salt på 10l vann, setter til 2kg mørk sirup også. Blander deretter en del krydder i selve laken, rosmaring, einebær etc. Etter utvanningen sender jeg det til røyking.

Med røykingen så blir det bare å spise med en gang, og kjøttet tørker sånn passe ettervert som man skjærer seg inn. Mmmm....

Kan ikke få bedre spekemat :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har skutt noen rådyr.tenkte jeg skulle lage fenalår av et par.

Hvor lang tid bør de stå i saltlake.

Er det noen som har prøvd dette før?

 

Er ikke det en fornermelse å sammenligne rådyrlårvb med Fenalår.. Fenalår smaker ull og rådyr

smaker himmelsk.

 

Håper på et rådyr lille julaften så jeg kan få meg et rådyrlår på nyåret..

jeg får den lokale slakteren til å gjøre hele jobben..

 

Guffen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...