pate Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Jeg har skutt noen rådyr.tenkte jeg skulle lage fenalår av et par. Hvor lang tid bør de stå i saltlake. Er det noen som har prøvd dette før? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Jeg ville ha satset på ca. 2-3 dager i saltlake, og tørket til gjøken sier ko-ko Men husk at fenalår er fra sau http://no.wikipedia.org/wiki/Fenalår For å få en god kvalitet på fenalåret ble det gjerne før i tiden hengende både én og to vintre i stabburet. Ordentlig saftige fenalår hadde ofte fem-seks vintre bak seg. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Fenal%C3%A5r» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Les litt her: viewtopic.php?f=20&t=11000&p=110953&hilit=saltlake#p110953 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baktus Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Jeg pleier å la det ligge i lake en uke, inkl det siste døgnet med utvanning. Laken blandes med ca 2,8 kg salt på 10l vann, setter til 2kg mørk sirup også. Blander deretter en del krydder i selve laken, rosmaring, einebær etc. Etter utvanningen sender jeg det til røyking. Med røykingen så blir det bare å spise med en gang, og kjøttet tørker sånn passe ettervert som man skjærer seg inn. Mmmm.... Kan ikke få bedre spekemat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guffen Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Jeg har skutt noen rådyr.tenkte jeg skulle lage fenalår av et par.Hvor lang tid bør de stå i saltlake. Er det noen som har prøvd dette før? Er ikke det en fornermelse å sammenligne rådyrlårvb med Fenalår.. Fenalår smaker ull og rådyr smaker himmelsk. Håper på et rådyr lille julaften så jeg kan få meg et rådyrlår på nyåret.. jeg får den lokale slakteren til å gjøre hele jobben.. Guffen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podle Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Jeg var å henta 2 lår i dag hos den lokale slakteren Synes det er det greieste å la proffene ta seg av det hele, og til bare 100 kr pr lår så skal det ikke stå på pengene heller! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sammleren Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 (edited) . Edited March 21, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podle Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 De hadde ingen betenkeligheter med å ta inn lårene mine uten veterinærgodkjenning.... men da jeg spurte om jeg bare kunne slenge inn hele slaktet å få det skåret ned der neste gang, så rynket de litt mer på nesen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.