Kain Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Helt fersk jeger her, nettopp i gang med første sesong. Jeg har skutt en håndfull duer, men har noen spørsmål angående behandlingen av kjøttet da jeg finner motstridende meninger om temaet og jeg gjerne vil få mest mulig ut av fangsten. 1. Mørner man duer hele? Med involler og alt? 2. Dersom man velger å ikke mørne duene; har det noe å si for kjøttkvaliteten om rigor mortis har slått inn når man fjerner filetene? 3. Hva med skuddkanalene? Det kan jo potensielt bli en del av dem. Skjærer man dem bort likevel, eller lar man dem være? Om man lar dem være, vil ikke koagulert blod inne i kjøttet påvirke smak/kvalitet? 4. Kan man/burde man virkelig servere due slik man gjerne serverer biff? Altså ikke gjennomstekt? Har alltid hørt at fugler skal gjennomstekes, men har hørt at det ikke er nødvendig med due. 5. Noen andre tips fra dere med erfaring jeg burde ta med meg? Tusen takk for hjelp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Londalsvollan Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Bare så det er sagt, så kommer du til å få like mange motstridende meninger her som noe annet sted.. kanskje fler Det jeg gjør med duer(som ikke er noen fasit, bare min måte å gjøre) er dette: Filetene plukker jeg ut når jeg kommer hjem fra dagens jakt. Eventuelt blod skylles vekk i rennende kaldt vann. Pakkes i "middag for en" porsjoner og rett i frysen. En dag jeg har tid og ikke skal på jobb rett etter jakta koker jeg kraft på duene jeg har skutt den dagen og fryser ned i isterning poser. Det trengs ikke så mange duer for å få nok kraft til både due og kylling middager i en god stund framover Når det gjelder steking så steker jeg alltid fugl hele veien gjennom. Aner ikke om det er noe risiko knyttet til medium stekt duekjøtt, har bare alltid gjennomstekt fugl.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kain Posted August 31, 2018 Author Share Posted August 31, 2018 Takk for svar Så du bryr deg ikke om dødstivhet? Ene dua var stiv som en stokk når jeg kom hjem i går =P Jeg han opp alle tre med invollene i. Var det en feil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEEB Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Jeg henger opp hel fugl i 2 døgn ca på denne tiden av året (ca 40 døgngrader) Blod skyller jeg vekk best mulig, men skjærer ikke vekk noe av kjøttet pga litt blod. Kjøttet steker jeg 1-2 minutt på hver side, de er skikkelig rosa i midten og smelter på tunga. Steker jeg for lenge så er det skosåle med en gang. Scott Rea på youtube, søk opp og se hva han gjør 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kain Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Jeg spør mer. Jeg skøyt tre duer i fire-fem tiden på torsdag og hang de utenfor huset mitt i nettingposer. Jeg har vært korttenkt, kanskje pinlig korttenkt, fordi de vil deler av dagen ha hengt i sollys. Er dette et problem? Vil jeg tydelig kunne lukte det om det er et problem? Har vært matforgiftet før, og føler ikke for noen reprise av det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kain Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Lukta bra av kjøttet, så da tenker jeg det bare er å la det stå til 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEEB Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Ville ikke latt det henge i sollys, men her nede kan det fort være 20-30 grader i solsteiken nå, så jeg henger fuglene mine i uteboden. Lukt på fuglen er det, spesielt når du åpner fuglen. Jeg pleier å ta ut filetene og lar de ligge en del timer i kjøleskapet i tupperware med lokk, når jeg tar av lokket så lukter det veldig lite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftmann Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Jeg ribber brystene for fjær, og skjærer de ut. Så vakuumpakkes de, og går rett i frysen. Når de så skal tilberedes for en bedre middag, legger jeg duebrystene i sous vide vannbad ved 58 grader 2 timer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.