Jump to content

Kain

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Kain last won the day on August 28 2019

Kain had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kain's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

29

Reputation

  1. Tok min første gås her om dagen. Jeg har aldri smakt det før så vet ikke helt hva jeg har i vente. Er det noen som har erfaring med å ha kanadagås i viltgryte? Er det et idiotisk prosjekt eller verdt å prøve ut?
  2. Takk for tips og gode forklaringer på skuddplassering ^^ Skuddet gikk rett igjennom hjertet, så det gjorde susen. Nå er det vakuumpakking og mørning i kjøleskap. Min aller første gås!
  3. Kroppsskudd it is. Jakt om to timer. Tusen takk for flotte tilbakemeldinger og tips
  4. Ville du anbefale hodeskudd på gjess? Når man bruker helmantel?
  5. Hva tenker du om disse treffpunktene? Hvilken av vinklene på fuglen er best?
  6. Mener du der ca? Er det best å skyte mens gåsa ser mot meg eller står på siden?
  7. Hei. Fersk gåsejeger her. Jeg gikk over ett år tilbake i tid for å se etter andre tråder på dette, men fant ingen. Beklager om jeg har oversett en. Jeg skal på jakt og håper på å få kanadagås. Jeg har tenkt å jakte med 308 helmantel. Hva er best treffpunkt? De jeg har spurt har sagt "brystet" men synes kanskje det er litt vagt. Noen som har eksperttips?
  8. Åssen funger det med tanke på rikosjett? Har jeg noe å frykte med en 30-30? Kan jo treffe nettingen, men det har kanskje ikke noe å si?
  9. Tusen takk! Da blir det hodeskudd.
  10. Jeg har forresten en 30-30 også. Vil den være bedre? Har tenkt å skyte den i kroppen, da jeg kunne tenke meg å bevare og bleke skallen dens.
  11. Spørsmål: Svigers har fått grevling under låven og vil gjerne bli kvitt den. De har fått tak i felle og har spurt om jeg kan avlive den. Jeg har aldri avlivet fanget vilt før, og har dermed et spørsmål. Jeg har en hagle og tenkte å bruke US1 på den. Men jeg har aldri skutt på noe så nære før og jeg er skeptisk til å rette hagla ned i et bur rett foran føttene mine og fyre av. Hva med rikosjett? Er dette et problem? Har hørt at 22LR er vanlig til avliving, men jeg har ikke tilgang på dette. Går det greit med hagle, eller burde jeg få lånt en salong? Er det noe annet jeg burde være klar over før jeg avliver dyret? Tusen takk for svar! Kompetansen her inne og svar på spørsmål gjør livet til en fersk jeger mye enklere ^^
  12. Lukta bra av kjøttet, så da tenker jeg det bare er å la det stå til
  13. Jeg spør mer. Jeg skøyt tre duer i fire-fem tiden på torsdag og hang de utenfor huset mitt i nettingposer. Jeg har vært korttenkt, kanskje pinlig korttenkt, fordi de vil deler av dagen ha hengt i sollys. Er dette et problem? Vil jeg tydelig kunne lukte det om det er et problem? Har vært matforgiftet før, og føler ikke for noen reprise av det...
  14. Takk for svar Så du bryr deg ikke om dødstivhet? Ene dua var stiv som en stokk når jeg kom hjem i går =P Jeg han opp alle tre med invollene i. Var det en feil?
  15. Helt fersk jeger her, nettopp i gang med første sesong. Jeg har skutt en håndfull duer, men har noen spørsmål angående behandlingen av kjøttet da jeg finner motstridende meninger om temaet og jeg gjerne vil få mest mulig ut av fangsten. 1. Mørner man duer hele? Med involler og alt? 2. Dersom man velger å ikke mørne duene; har det noe å si for kjøttkvaliteten om rigor mortis har slått inn når man fjerner filetene? 3. Hva med skuddkanalene? Det kan jo potensielt bli en del av dem. Skjærer man dem bort likevel, eller lar man dem være? Om man lar dem være, vil ikke koagulert blod inne i kjøttet påvirke smak/kvalitet? 4. Kan man/burde man virkelig servere due slik man gjerne serverer biff? Altså ikke gjennomstekt? Har alltid hørt at fugler skal gjennomstekes, men har hørt at det ikke er nødvendig med due. 5. Noen andre tips fra dere med erfaring jeg burde ta med meg? Tusen takk for hjelp
×
×
  • Create New...