Helt fersk jeger her, nettopp i gang med første sesong. Jeg har skutt en håndfull duer, men har noen spørsmål angående behandlingen av kjøttet da jeg finner motstridende meninger om temaet og jeg gjerne vil få mest mulig ut av fangsten.
1. Mørner man duer hele? Med involler og alt?
2. Dersom man velger å ikke mørne duene; har det noe å si for kjøttkvaliteten om rigor mortis har slått inn når man fjerner filetene?
3. Hva med skuddkanalene? Det kan jo potensielt bli en del av dem. Skjærer man dem bort likevel, eller lar man dem være? Om man lar dem være, vil ikke koagulert blod inne i kjøttet påvirke smak/kvalitet?
4. Kan man/burde man virkelig servere due slik man gjerne serverer biff? Altså ikke gjennomstekt? Har alltid hørt at fugler skal gjennomstekes, men har hørt at det ikke er nødvendig med due.
5. Noen andre tips fra dere med erfaring jeg burde ta med meg?
Tusen takk for hjelp