Jump to content

Skansebeskyttelse - Hardox


vavlo

Recommended Posts

Holder på med oppgradering av jaktskytebane (100 m) og vurderer forsterket beskyttelse av skanse fastmål og evt kulestopp ved skanser på elgbanen.

Har i dag 20 mm tykke stålplater av ukjent kvalitet, for å beskytte betongen. Disse er vinklet noe framover i toppen og fungerer greit ved første treff, men to treff på samme sted medfører gjennomskyting med de fleste vanlig forekommende jaktpatroner (vi trenger nok ikke ta høyde for .338 LM og lignende). Om vi nå feks anskaffer Hardox 450 til dette formålet. Hvilken tykkelse bør vi gå for? Denne skal jo i prinsippet ikke beskytes, men «sleivskudd» er nok så vanlig forekommende.

Så er det endeavslutning av skanse til løper. Fram til nå har vi brukt div trelast eller jernbanesville som avslutning. Dette har medført rikosjetter som går i div retninger etter at de har passert gjennom treverket, og påført vogn og banelegeme skade. Vi bekytter elektronikken med tynnere Hardox som takler rikosjetter, men ønsker også å unngå skader på konstruksjoner ellers. Vi kan selvfølgelig redusere risikoen for rikosjetter ved å bruke lettere materialer i skansen. Kuler vil da lettere plystre rett igennom uten å forandre kurs, men vi ønsker heller ikke at skanseskudd skal gi tellende skudd på skiva. Så tanken er da at om vi feks monterer ei halv meter bred Hardoxplate som skanseavslutning vil denne fange opp iaf 99% av skanseskuddene. Kanttreff vil nok gi noe sprut, men sannsynligvis påføre mindre skade enn rikosjetter. Dette er plater som vil bli beskutt jevnlig, mest med 6,5 mm. Dimensjonering? Er det noen som har prøvd dette? Vi er ikke helt sikre på om dette er en god løsning, og om noen har erfaring så hadde det vært fint å få høre.

Edited by vavlo
Skrivefeil
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...