Jump to content

Hjelp til Lading av gmx


Blaserproff

Recommended Posts

Godkveld :D

Jeg har kjøpt en pakke Hornady GMX 250 gr til 9,3x62 som jeg tenkte hjorten skulle få smake til høsten. Men jeg sliter med å finne ladedata til denne kula. Noen mener jeg bør se på data til Barnes kuler. Men på hjemmesiden til Hornady står det "Compatible with conventional reloading data". Betyr det at jeg kan ta ladedata fra en 250 gr accubond?

Jeg har alltid blitt fortalt at homogene kuler har mer bæreflate for å oppnå samme vekt og man får derfor høyere trykk ved samme vekt som en blykule. Hva mener dere eksperter ? Hvor starter jeg :) ?

Link to comment
Share on other sites

Hornady sier man kan bruke samme ladedata til Gmx som til konvensjonelle kuler. Jeg bruker samme ladedata til Acccubond og Gmx med norma 202 krutt i min 9,3 og har samme treffpunkt. Men som alltid, start lavt og jobb deg oppover.

Link to comment
Share on other sites

Slaktene er stort sett meget bra, både i 9,3 og 300 winmag`n, litt avhengig av hvordan man treffer selvsagt. Oppfører seg ganske likt som tsx er min erfaring. Har ikke målt hastigheten i 9,3, men lader med 58 grain 202. Skyter med halvauto så får nok litt lavere hastighet enn i ei boltrifle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...