Jump to content

Praksis ift treårsplaner og ikke fylt kvote?


chmeland

Recommended Posts

Hei

 

Der jeg jakter fungerer det slik (tror jeg...) at grunneierlaget får tildelt kvote av kommunen, basert på areal. Kvotene fordeles deretter innad ut til mindre vald innen laget. Vi er fire grunneiere i ett vald som har fått tildelt et antall dyr i treårsplanen, som vi igjen har fordelt internt.

 

Hva er praksis "der ute" om en grunneier feks får tildelt fire dyr fordelt på tre år, og disse skal skytes som 1+2+1 (ett første år, to andre, ett siste år) og så blir det ikke skutt første år. Kan han da skyte 0+3+1 eller 0+2+2, eller er dyret tapt? Det er ingen andre som har skutt dyret, da alle ligger på eller under tildelt kvote.

 

Praktiserer dere i det hele tatt rammer for når dyra skal skytes, eller tildeles det bare et antall dyr og så er det opp til grunneier når disse felles innenfor treårsplanen? Har kommunen/viltforvaltninga noen føringer her?

 

mvh

Chr M

Link to comment
Share on other sites

Bestandsplan og flerårstildeling er egentlig høyrepolitikk, frihet under ansvar. Det er nok en stor variasjon mellom område til område, men felles har man at det foreligger en skriftlig plan som er godkjent av kommunen... I vår bestandsplan er det angitt "en så jevn årlig avskytning som mulig", og det er også angitt 10% variasjon mellom år som en pekepinn på hvor stor "ujevnhet" en kan tillate seg. Men slikt er selvsagt vanskelig å overholde med små jaktfelt som har så liten tildeling som du snakker om, DVs 4 dyr på 3 år, der må variasjonen nødvendigvis bli større. I praksis disponerer en ei treårskvote "som en vil", men om en går utenfor rammene i bestandsplanen/tildelinga kan man ende opp med innskjerpinger, om ikke annet neste gang det skal tildeles dyr.

 

Mitt tips er å skaffe en kopi av bestandsplanen som er grunnlag for tildeling hos deg, for det står sannsynligvis angitt der...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...