Jump to content

Ingen import av CZ rifler i vanlige storviltkalibre?


vest

Recommended Posts

Er det nokon som kan svare på kvifor ikkje CZ sine rifler lenger blir tatt inn til Norge i vanlige storviltkaliber? Ikkje i nokon butikkar finn eg CZ rifler i for eksempel 308w,30-06 eller 6.5x55. Schou som er importør tar berre inn salongrifler, CZ 527 serien i mindre kaliber som 223 REM og grovkaliber rifler CZ 550 i 375 H&H og 458 win mag. Dette er merkelig då dette ikkje er dei kalibra det går mest av her i landet til storviltjakt. CZ 550 som har mauserutdragar blir fortsatt produsert i dei mest vanlege kalibra,men også den meir moderne varianten CZ 557 blir laga i desse kalibra.. Likevel blir desse ikkje importert hit, ei merkeleg prioritering etter mi meining. CZ er kjent som rimelige,solide og ofte presise rifler, og grovsmedpreget er vel mykje mindre på desse riflene enn tidlegare modellar. Kanskje fordi dei ikkje skal konkurrere med Tikka T3 i desse kalibra, då Schou er Tikkaimportør? Las forresten på ei amerikansk side nyleg at Tikka arbeider med ein avløysar til nettopp T3.

Link to comment
Share on other sites

Ja,oversåg visst dei i farten,men det var ikkje så stort utvalg i dei vanlegaste kalibra og ingen modell CZ 557. Litt rart dette då CZ eller BRNO som dei blei kalla var veldig vanleg før. Første rifla mi var ein ZKK 601. Topp presisjon og den samla all slags ammo omtrent på samme området,men litt grovsmedprodukt var det nok spesiellt med ladegrepet.

Link to comment
Share on other sites

Fikk for noen få år siden Schou til å importere en Cz 550 i .30-06 til meg. Det var etter at De sluttet å ta de inn. Det gikk greitt, tok noen måneder, og var et par ganger i kontakt med Geir på Schou. Kjøpet skjedde gjennom en Schou forhandler og var en løsning på et våpen istedet for en T-3 Hunter som jeg ikke ble tilfreds med. Hadde en Cz 550 fra før i tillegg til m98. Var ikke i tvil om at det måtte bli en med mauser systemet.

Tror mulighetene er like god for deg.

Jeg har spurt på Jaktdepotet for en tid tilbake om mulighetene til å ta inn rifle etter kundens ønske. Det bød ikke da på andre problemer enn at det tok tid og at kunden måtte låse seg på bestillingen.

Så om ikke ting har endret seg, skulle muligheten være til stede for en cz557.

Link to comment
Share on other sites

Her er eit par testar av CZ 557

" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank hopp fram til 10.00 http://www.jaktjournalen.se/cz-557-lyx- ... -kvalitet/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

CZ har ganske stort utvalg i forskjellige modellar av 550 og 557 serien, det einaste som manglar er rustfritt og lette utgaver. Denne modellen hadde forresten ei smart løysing for å kunne bruke åpne sikter sjølv med Picatinnyliknande skinne montert, dei har enkelt nok laga ei renne i midten som ein kan sjå gjennom. Bilde på side 50 i den nederste linken ,dette er frå 2011 den nye tenesterifla til Canadian Rangers https://www.czub.cz/en/catalog/364-cent ... R_NEW.aspx" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Meir av medium kaliber utvalget finn ein lengre ned på sida. I tillegg har dei fleire modellar i cal 22, småviltkaliber og kraftige kaliber. Totalt eit veldig stort utvalg.

 

Og her til slutt ein masse CZ historie mellom anna utviklinga av forskjellige våpen. Dette er ingen vanlig katalog ,men eit opkomme av info om ulike produkt. https://www.czub.cz/zbrojovka/cz-catalo ... aj_web.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Spesiellt interessant er artikkelen From ZKK to CZ 557 fra side 32 og utover.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...