Jump to content

Hjelp til knivstål!


gauslaa92

Recommended Posts

Hei.

Trenger litt hjelp med å velge knivstål.

Har lagd en del kniver med smidde blad der man lager skaft og slire selv, nå vil jeg prøve meg på den andre metoden der man lager hele kniven og skaftet av ett stykke stål og setter på side stykker.

Har studert dette ganske bra og har alt av verktøy men er så mange anbefalinger og advarsler på internett ang. stål.

Derfor spør jeg om hjelp her, jeg vil ha en rustfri kniv i ett stål som ikke er så alt for dyrt men som er av kvalitet.

 

Hva mener dere jeg bør bruke?

Link to comment
Share on other sites

Det rustfrie stålet til kniv som er lettest å få tak i Europa er nok RWL-34. Dette er også et godt stål, men det er best egna til jaktkniver.

Du kan høre med Morten Håkonsen:

http://mhkniv.no/

Eller her:

http://brisa.fi/steel/rwl-34.html

 

Vil du ha et seigere rustfritt stål så se på AEB-L eller 12C27, men det er vanskelig å finne i tykkelser over 3 mm

 

Disse stålene bør herdes i en ovn, siden de krevere mye høyere temperatur og lenger holdetid enn karbonstål.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...