sako. Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Fikk omsider noen blader jeg bestilte på nyåret denne uken. Måtte ned i bua å virke litt igjen. Her er foreløpig resultat, fulltange i RWL34, med kunstig elfenben(paper micarta) og messing bolster i skaftet. Ikke helt ferdig med finich, men det nærmer seg. Noen som har tips til varmebestandig epoxy? Når det blir sliping av så massiv messing blir det for varmt, og det har sluppet litt for meg. Med påfølgende glippe på ene siden av skaftet, ikke mye, men det glipper litt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Sitter holken kun med lim? Det vanlige er å nite de fast. Lodding er også brukt, men blir litt mer utfordrende med tanke på herdinga i bladet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako. Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 Holken sitter med to 3mm gjennomgående messingstaver som er klinket, så den sitter som "spøtta". Men når jeg slipte form på skaftet ble det for varmt for limet, selv om jeg dyppet hele stasen i vann underveis. Det er micartaen på ene siden som har sluppet litt pga varmen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Du kan enten file messingen og slipe den for hånd med vann/olje for å unnga varme, eller slipe holken før du limer på micartaen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako. Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 Får prøve det neste gang. Jeg ser Lock Tite har et lim som tåler 120 grader, men det gir ikke klar fuge. Skal sjekke litt mer på lim fronten, for jeg opplever litt det samme med mellomlegg av av metall også. Særlig de gangene jeg har brukt tinn. Kanskje montere sammen kniven med punkter med lynlim, for så å varme bladet i kokende vann slik at det slipper etter at all grovsliping er gjort. Kun siste finish som gjenstår med ferdig montert kniv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.