Jump to content

N15 vs n19


LoveBunny

Recommended Posts

Du vil få mer fart med N15 om det er fart du jakter. 45gr N19 gir omtrent samme, eller litt mindre fart enn 50gr N15 (gi og ta for lot. nr.)

Med 50gr N15 (som er over maks), så har du langt mer å gå på av slurv og varme og slikt før du får seriøse trykktegn.

 

Lenger ned på skalaen så fungerer 40gr N19 utmerket, gir fine presise ladninger uten for mye fart (langt nede på 700-tallet), soter "aldri", og alt er velstand. Men jeg liker iallefall ikkeå jazze opp farta for mye med N19.

Med N15 kan du lade lavtrykksladninger til Krag nedi 44-45gr, men da kan du få soting og andre lavtrykkstegn - som at hettene kommer ut og kniper sluttstykket og gir trege hevarmsløft.

 

Alt i alt, for Krag, eller maks fart, N15. For baneskyting, trening, alt annet enn pining av maks fart, N19. Det er liten grunn til å tro at det ene vil gi bedre presisjon enn det andre.

Mange tror (og kanskje med rette) at N19 vil gi lenger levetid på løpet, og det er vel liten tvil om at 40gr N19 sliter mindre enn 50gr N15... Noen vil påstå at N19 egner seg bedre til den korte pipa, men det vil jeg vel nærmest avvise - mest fart får du nesten helt sikkert med N15.

 

Andre krutt som vil egne seg er VV N550, som nesten kopierer N19, VV N560 som ligner fælt på N15, VV N160 og 165, som igjen tilsvarer i brennhastighet, men gir litt mindre fart (mindre forbrenningsvarme/energi), og muligens er litt mer temperamentsfulle. 165 gir stort sett samme fart som N15 (med samme vekt), men når 165 gir trykktegn kan du fortsette et grain eller to med N15.

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...