Jump to content

Speking og tørking av elghjerte


Sporfinner

Recommended Posts

Jeg la hjertet fra oksen i saltlake ca 3,5 døgn. Tok det opp, og bare tørket av det. Hengte det opp tørt, mørkt og kjølig. Prøvesmakte etter 2 dager. Det var som å sette tenna i den møreste biff :D Og smaken var fantastisk :D Nå skal det få henge i fred til det får tørket mer, og så skal det nytes sammen med eggerøre, rømme, flatbrød og diverse andre godsaker utover vinteren. :D

Link to comment
Share on other sites

blir godt uansett :)

 

Grunnen til at jeg vannet ut er at jeg har saltet endel hjerter som har blitt så salt at man må drikke seg full på øl når man smaker på det 8)

 

Det er bare å prøve seg frem.

 

Har selv 4 elghjerter, to lårtunger (som blir kjempebra spekekjøtt), en ribbeside av elgkalv og 10 gås som skal saltes og røykes meget snart...... :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gokveld godtfolk!

 

har hatt en elghjerte hengende til speking siden ca 10.okt nå, ja,jeg vet det, det er muligens "litt" for lenge....

Så det ser ut til å ha blitt jæææææ...lig tørt, er det noe jeg kan gjøre for at dette skal bli godt og smakfullt igjen?

Smaken var grei nok, kanskje jeg har salta for lite også.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...