Jump to content

Shimse tønne??


hikkas

Recommended Posts

Tønna på s&w mod 17 subber i løpet. Ser merke i løpet og i tønna. Sviver greit på tom tønne, men når man fyller opp og skyter blir avtrekket hardt etter første skudd. Kan dette shimses, og kan det enkelt ordnes selv? Eller må den til børsemaker? Ser brownells har http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /713012002" target="_blank" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Shim FØRST mellom yoke/ramme, så du får full kontakt mellom anleggsflatene der, du skal kjenne at det subber LITT når du lukker yoken uten cylinderen tilstede. Da først har du god kontroll på hvor stor endeslarken i cylinderen er. Det kan hende du må tilpasse sporet for yoke-skruen etter å ha shimmet yoken.(avhengig av konstruksjon, de nyere har en fjærende konisk skrue)

 

Når ramme/yoke er i full kontakt, kan du demontere cylinderen, og installere shims til du er fornøyd. Om det subber LITT til å begynne med når du har shimmet, er det helt OK, "shimmene setter seg" etter litt bruk.

 

Om dette er en jobb for deg eller for en børsemaker må du nesten vurdere selv, men vær obs på at det er få børsemakere som gidder å sette seg inn i dette, så ved å være litt interessert, og gå sakte frem, kan du antagelig gjøre en minst like bra jobb selv.

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Har ikke shimset Yoke'n, men den føles veldig tight og fin. Tønna derimot er det litt slark i. Har ikke målt ennå, men virker ikke som det er så mye mer enn på 686'n min. Men kan det være dette som gjør at avtrekke henger når man skyter? Det føles jo helt fint når man klikker på tom tønne og første skudd :forvirra:

Link to comment
Share on other sites

Plukk ut yoke-skruen når du skal se etter slark. Ingen vits å begynne å korrigere endeslark i cylinderen før du har stabilisert yoken.

Yoken skal IKKE henge på skruen, men ha god kontakt med rammen i anleggsflatene rett under pipas ende. Om du er fornøyd med at den henger på skruen kan det sikkert virke greit- men det er ikke noe god løsning over tid, da kontakt mellom yoke og ramme skjer på kun noen få kvadratmillimeter av skruens side.

Som sagt, du blir antagelig nødt til å tilpasse sporet for yoke-skruen på nytt(nålefil og litt tålmodighet) etter shimming.

 

Og, ja, det hender avtrekket lider av det når cylinderen subber i pipa. Du har uansett innsett det viktigste: løsningen på denne subbingen ligger i å stabilisere cylinderens gange, IKKE i å file på pipa.(det er mange som driter seg ut her)

Link to comment
Share on other sites

Om du er litt flink med fingrene dine, lager du shims selv.

 

Kjøp en slik:

http://www.biltema.no/no/Verktoy/Maleve ... stk-16851/

 

Bruk dette settet til først å måle hvor mye slark du har.

 

Deretter velger du ut den bladsøkeren som fyller slarken, og bruk så dremelen til å skjære ut en shim:

 

Start med en diamatslipestift, og lag et hull. Når du har laget et hull, åpner du det sakte og forsiktig til stangen på utstøterkransen akkurat entrer hullet uten å subbe.

 

Så bruker du kappskive, også i dremelen, til å lage riktig utvendig profil på shimmen din. Det lønner seg å ha en treplanke til underlag.

 

Når du er fornøyd med formen, og den kan entre cylinderen uten motstand, legger du den på et bryne og fjerner grader.

 

Vips, null slark :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...